Party report: World of Pleasure 2014 [10 mei 2014]

Rick Francissen | 11 mei 2014
party reports


world-of-pleasure-10-may-2014Wat: World of Pleasure 2014
WaarLaagravense plassen, Utrecht
Wanneer: Zaterdag 10 mei
Line-upSidney Samson, Dannic, BassJackers, Alvaro, Roul and Dours, Oliver Heldens, Revine, Jimmy Clash, MC Boogshe, Psyko Punkz, Bass Modulators, Code Black, Atmozfears, Max enforcer, Audiotricz, Secret Bass, MC Renegade, Vato Gonzalez, La Fuente, Dyna, Irwan, Lady Bee, Kenneth G, Skitzofrenix, Stefan Vilijn, Frequencerz, Titan, Digital Punk, CHain Reaction, E-Force, Thera, Outbreak, Thyron, Dv8
ReporterShirley van der Bilt
FotografieEsmee Biegstraten
De regen kwam dit weekend regelmatig met bakken uit de hemel vallen. Niet het weer dat je wenst op een festival, maar wij trotseerden de regen en gingen met onze regenlaarzen aan, samen met vele andere diehards los op World of Pleasure.

Riverdance becomes World of PLeasure

Pas sinds dit jaar draagt dit festival officieel de naam ‘World of Pleasure’. Voorheen heette dit festival Riverdance, wat in 1998 is begonnen als een lokaal feestje langs de Lek op badplaats Klein Scheveningen (nabij IJsselstein). Na de vierde editie is Riverdance een aantal kilometers verderop naar Lopik verhuisd. In 2006 werd Riverdance afgelast en blies X-Sense Events in 2007 Riverdance een nieuw leven in. In Tull en ’t Waal werd langs de Lek een nieuwe geschikte locatie gevonden en Riverdance was weer terug van weggeweest. Met elk jaar een thema was dit festival ondertussen uitgegroeid tot een geliefd feest onder de lokale/regionale omgeving. Van 2007 tot en met 2012 heeft het festival op deze locatie zijn grondvesten doen schudden maar de populariteit van dit festival bleef groeien. X-sense Events besloot Riverdance festival te verhuizen naar de Laagravense Plassen en te laten plaatsvinden onder de naam World of Pleasure, wat het gelijknamige thema was van de laatste editie langs de Lek. Na de succesvolle lancering van de nieuwe naam, zal vanaf dit jaar World of Pleasure definitief zo verdergaan.

Hop Hop, op naar WOP!

Daar gingen we dan, met de regenlaarzen aan en de poncho’s op zak op naar WOP. Dat velen dit festival lieten schieten door de slechte weersvoorspelling merkte je nauwelijks: er waren al heel wat diehards toen wij aankwamen. Gelukkig had de organisatie dit jaar goed ingespeeld op de slechte weersvoorspelling door meer en grotere tenten neer te zetten dan vorig jaar, toen het weer ook niet helemaal mee zat. Na een strenge controle bij de ingang konden we direct een kluisje halen. Een kluisje kostte je zeven euro of negen euro voor een groter kluisje. Er waren voldoende kassa’s voor muntjes aanwezig, waardoor je de hele dag amper of niet in de rij hoefde te staan.
Dit jaar bestond het festival uit vier stages: House (mainstage), Dirty House, Hardstyle en Raw Hardstyle, waarbij de laatste twee werden gehost door Dedicated. De stages waren allemaal in het thema van Las Vegas en Circus met bijvoorbeeld clownskoppen, speelkaarten en gokmachines als decor.

Prijzen

Ook op dit festival zien we de standaardprijzen voor muntjes. Voor tien euro kreeg je vier muntjes. Hiervoor heb je met een muntje een biertje of een frisje om je dorst te lessen. Anderhalf muntje was je kwijt wanneer je trek had in een wijntje of Jillz. Drink je liever een Redbull of een watertje, dan kostte dit je twee munten en een mixdrankje drie. Eetgelegenheden waren er voldoende en ook de diversiteit was groot. Zo kon je je honger stillen met hamburgers, patat, fruit of voor de lekkere trek een wafel.

Regen of niet, het ging los

World of Rain, World of PLASsure, de gekste grappen ging in de rondte op de social media in de dagen voor het festival. Toch lieten de aanwezige festivalgangers zich niet uit het veld slaan en leek iedereen het prima naar zijn zit te hebben. De regen was inmiddels overgegaan in licht gemiezer, dus verplaatsten wij ons van de Dirty House-tent naar de Mainstage. Hier was nog maar een handjevol mensen een danspoging aan het wagen, maar toen Roul en Doors eenmaal aan hun set waren begonnen kwamen er steeds meer mensen een kijkje op de mainstage nemen. Roul and Doors draaiden heerlijke zomerse beats, en de lichte spatjes regen maakte even niet uit. Daarna maakte Oliver Heldens zijn opwachting. De jonge dj draaide een prima set. Helaas begon het weer harder te regenen waardoor een groot deel van het publiek snel wegrende voor een droog plekje in een van de tenten op het terrein. Na Oliver Heldens was het de beurt aan een van de headliners van het festival; Dannic. Vlak na zijn start brak de zon door en was er voor een lange tijd een blauwe lucht en stonden we vol in de zon. Wie had dat gedacht?! De mainstage liep vol en iedereen stond te genieten van Dannic zijn set en het zonnetje. Na Dannic besloten wij even bij beide hardstyle-stages te kijken. Dat een groot deel van de bezoekers ook hier op af was gekomen was te merken. De tent stond zo goed als vol en de diehards stonden lekker in de modder te stampen bij de stage die helaas door schade van de weersomstandigheden van vrijdag niet meer overdekt was.

Inmiddels was de zon weer weggetrokken en was er een harde koude wind op komen zetten. Wij besloten de Dirty House tent in te gaan en de rest van de avond daar lekker droog en warm door te brengen. En met Skitzofrenix, Vato Gonzalez en Dyna als afsluiter was dat geen straf. Helaas viel bij Vato aan het eind van zijn set het geluid volledig weg. Het duurde een aantal minuten voordat dit hersteld was, en het publiek was duidelijk geïrriteerd. Vato maakte zijn set af en Dyna liet het de tent het laatste uurtje nog helemaal losgaan. Jammer genoeg werd het laatste uurtje drie kwartier, omdat voor de veiligheid van de bezoekers het feest om kwart voor elf in de tenten stopte vanwege het aankomende noodweer.

Conclusie

Eén ding was duidelijk, er liepen heel wat diehards op het festival. De regen was zeker een domper voor het festival, maar door twee grote tenten en de zon die zich toch nog even heeft laten zien, was het allemaal goed te doen. Daar waar de modder te erg werd, zoals bij de wc’s, gooide de organisatie hooi neer. World of Pleasure is duidelijk bezig zichzelf te vergroten en te verbeteren op deze nieuwe locatie en ook dit jaar is dat, ondanks het slechte weer, gelukt. Wij hebben ons in ieder geval prima vermaakt! Een beetje door de modder banjeren en dansen heeft stiekem ook wel wat…

Plus

  • Line-up
  • Goed bereikbaar met ov en auto (veel parkeergelegenheid)
  • Sanitaire voorzieningen
  • Snelle service bij kluisjes, kassa’s en bar
  • Looppaden en hooi waar te veel modder was

Min

  • Slecht weer
  • Een tent minder door stormschade van vrijdag
  • Feest stopte 22.45 uur in de tenten i.v.m. aankomend noodweer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws