Party report: Sensation: Welcome to the Pleasuredome [zaterdag 5 juli]

Peter Güldenpfennig | 6 juli 2014
party reports


Sensation: Welcome to the PleasuredomeWat: Sensation: Welcome to the Pleasuredome
Wanneer: Zaterdag 5 juli
Waar: Amsterdam Arena
Line-up:
Area 1: Mr. White, Chuckie, Nicky Romero, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, NERVO, MC Gee
Deluxe: : Jim Born, YAX.X, Maria Helena Tanzania, Ferreck Dawn, Eelke Kleijn, Mr. White
Tickets: Regular € 79,75 , VIP € 175,25
Reporter: Anna Zhuravel
Fotograaf: Rolf Maas

Een voetbalstadion vol liefhebbers van dansmuziek, die zich helemaal laten gaan op de lekkerste beats van de beste dj's vergezeld door spectaculaire shows. Iedereen in het wit. Dit kan maar één belevenis zijn: Sensation. Afgelopen zaterdag presenteerde dit succesvol evenement haar nieuwe editie, Welcome to the Pleasuredome. De lancering van deze show vond plaats op de thuisbasis van Sensation: in Amsterdam. Duizenden bezoekers uit de hele wereld waren welkom in het paradijs van muziek en entertainment.

Weinig lol voor doorverkopers

De deuren van Amsterdam Arena waren vanaf acht uur ’s avonds open. Rond negen uur was het plein voor het stadium helemaal bezaaid met mensen in het wit. Sommige stapten flink door richting de ingangen, andere waren druk bezig met indrinken en inroken of stonden nieuwsgierig te kijken bij de kraampjes met witte kleding en accessoires.

Opvallend was dat tussen al deze feestgangers ook tientallen mensen waren die van hun kaartjes af wilden. Hoewel ook deze editie van Sensation volledig uitverkocht was, vroegen de doorverkopers ontzettend weinig voor een kaartje: gemiddeld twintig euro per ticket met garantie tot letterlijk aan de deur. Met deze prijzen hadden sommige bezoekers vast spijt dat ze tachtig euro of meer voor het feest hadden betaald.

Wie luxe wil moet flink betalen

Sensation blijft een luxe en prijzig feest. Dat mag ook: indrukwekkende podia, speciale effecten en top-dj’s kosten nou eenmaal veel geld. Hoge kosten blijven echter niet alleen beperkt tot de entreekaartjes. Ook op het feest zelf heb je flink wat centjes nodig: zowel merchandise als hapjes en drankjes zijn behoorlijk duur en niet allemaal even lekker. Om te kunnen eten en drinken moet je eerst een consumptiekaart van Arena opwaarderen. Wat je niet opmaakt, kun je na vier uur s’nachts terugvragen.

Sensation: Welcome to the Pleasuredome

Of de stuk duurdere deluxe tickets wel of niet overbodig zijn, mag natuurlijk iedereen voor zich bepalen. Als je ze eenmaal hebt, dan ga je je privileges pas echt waarderen ergens halverwege het feest. Dan is het hele stadion propvol, waardoor je bijna stikt van de warmte en moet je zowel bij de ingangen, als bij de wc’s en verkooppunten lang in de rij staan. Daarnaast is het altijd prettig om wat meer oogplezier te hebben in vorm van rondlopende meiden in sierlijke pakjes, evenals wat meer dansruimte en keuze aan versnaperingen. Ook de beveiliging van de deluxe area is wat makkelijker in de omgang dan in de grote zaal. Dit geldt vooral voor rokers en mensen die graag bij de trap even willen blijven staan. In de grote area wordt je daarvoor meteen op de vingers getikt.

Pleasuredome entourage

Ook dit jaar haalde organisatie alles uit de kast om de bezoekers te verrassen. Zoals gebruikelijk werd het podium in het midden van het stadion opgebouwd. Het middenstuk van het podium vormde een draaimolen met witte kunstpaarden en een ingebouwde dj-booth. Deze draaimolen werd ondersteund door twee reusachtige vrouwelijke sierbeelden. Soortgelijke beelden hingen ook aan de zijkanten van de zaal naast de lcd’s, waarop zowel WK-voetbal als close-ups van de dj’s te zien waren.

Rechts en links van de draaimolen bevonden zich langwerpige podiumstukken. Tijdens shows en speciale effecten gingen ze omhoog, waardoor de draaimolen net als een middenstuk van een halfbloem eruitzag. Met alle ingebouwde lichten, lasers, video-installaties, vuurwerk, confetti- en co2-kanonnen zag het podium er fantastisch uit. Alleen het aanzicht van de zijkanten van de arena was iets minder spectaculair, doordat de gehele podiumconstructie niet rond maar langwerpig was.

Naast sexy danseressen, hostesses en candygirls in mooie pakjes waren bezoekers ook een belangrijk onderdeel van de entourage. Jong of oud, dik of dun, licht of getint, witte kleding was verplicht om binnen te mogen komen. Sommige feestgangers maakten van hun kleding de meest kunstzinnige creaties, andere waren tevreden met een simpele outfit. Dresscode-controle was dit jaar blijkbaar niet zo streng: er liepen zelfs mensen rond in breed gestreepte t-shirts of in kleding met grote gekleurde opdrukken.

IMG_4872

Football meets music

Verwacht of niet, het Nederlandse voetbalteam heeft het tijdens dit WK best ver geschopt. Daarom viel Sensation samen met de kwartfinale van de kampioenschap. Uiteraard wilde de organisatie de bezoekers hun voetbalplezier niet ontnemen. Daarom waren afgelopen zaterdag in alle area’s grote schermen geïnstalleerd, zodat de feestgangers deze wedstrijd op de voet konden volgen al dan niet met commentaar.

Het voetbalprogramma van Nederlands elftal zat de muzikale invulling van Sensation niet in de weg. Het feest begon met het optreden van dj Mr. White, tevens ook het gezicht van dit evenement. Hij begon meteen met een populaire knaller van Chocolate Puma, 'Step Back' en draaide een energieke set met vooral wat meer lekkere deephouse platen. Na de sprankelende intro met danseressen, lichtshow en special effects nam dj Chuckie de draaitafels over om een eclectische mix van zowel nieuwe hits als klassiekers neer te zetten.  Uiteraard allemaal gehuld in zijn eigen dirty funkin’ beats-jasje. Aan Chuckie was de eer om iedereen te feliciteren met de overwinning van Neder land in WK-kwartfinale. Daarbij mochten een enorme confettishot en een Nederlands toezingliedje 'O, Nederland' niet ontbreken.

Geïntroduceerd met een enorme licht- en vuurwerkshow was dj Nicky Romero de volgende entertainer. Zijn set was up-tempo en melodieus tegelijkertijd, gevuld met zowel populaire dansvloerknallers van Nicky’s collega-dj’s, als met zijn eigen producties. Jong talent Martin Garrix volgde Nicky Romero op. Tegelijkertijd werden bezoekers extra geamuseerd door een paar honderd opblaasballen, die het publiek in werden gegooid. Naast zijn eigen grote hits evenals werk van zijn collega’s had Martin Garrix de eer om de officiële anthem van Sensation 2014 te draaien: 'Tremor', het resultaat van zijn samenwerking met Dimitry Vegas en Like Mike. Deze twee heren stonden overigens ook op het programma, maar kwamen om welke reden dan ook te laat. Geluk voor de liefhebbers van dirty housebeats: de booth was weer even van dj Chuckie. Australische tweelingzussen Liv en Mim Nervo mochten het feest afsluiten. Ze staan niet alleen om hun muziek en vocaal bekend, maar ook om hun knappe looks: een “pleasuredome” voor mannelijke feestgangers.

Sensatiezoekers tevreden

Ondanks het prijskaartje van het feest, de drukte binnen de Arena, last minute programmawijzigingen en meervoudige herhaling van bekende platen op één avond, was ook deze editie van Sensation voor de meeste bezoekers meer dan geslaagd. Naast de muziek, show en entourage gaf de overwinning van Nederlands elftal net dat extra zetje richting gezamenlijke gezelligheid. Enthousiasme was alom aanwezig dankzij vrolijk feestgedrag en lovende reacties van de feestgangers. Nadat Sensation om zes uur in de ochtend in het volle daglicht haar deuren heeft gesloten, moeten ze helaas weer het hele jaar wachten en sparen voor de volgende ultieme feestsensatie. Ook wij. Toch kijken we er al nu weer naar uit!

Plus

  • Goede muziek
  • Dress code zorgt voor een bijzondere belevenis
  • Mooie show
  • Voetbalschermen

Min

  • Consumpties erg duur
  • Eten niet zo lekker
  • Lange rijen voor consumpties en wc's
  • Matig geluidskwaliteit
  • Slechte ventilatie binnen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws