Party report: Castle of Love [16 & 17 augustus]

Steven Wiertz | 19 augustus 2014
party reports


Wat: Castle of Love festival
Waar: Kasteel Erenstein, Kerkrade
Wanneer: 16 &  17 Augustus 2014.
Line-up: MC Iceman, DJ Potato, Gregor Salto, Stefan Vilijn, Stickyfingers, Kenneth G, Skitzofrenix, Erick E, The Rascals, Audio Unknown, DJ AK, Artistic Raw, Jacob van Hage, La Fuente, Yellow Claw, Patrick Lanowy, Gary White, Den Corvin, Fet5, 2Douchebags, DJ Royall, MC Mitch Crown, MC Roga, MC Farid, Enzo Zanetti & Regino, Justin Time, Dj Kim Kaey, Vato Gonzalez Feat. Mc Tjen, Jay Hardway, Roog, Roul and Doors, D-wayne, Quintino, 2Dirty, DJ Irwan, PURESANG, Dyna, Funkerman, Franky Rizardo, Dj Michael Mendoza, Rapper Sjors, The Partysquad, Toby Vee, DJ Lady Saxalott, Patrick Lanowy, La Rique, Karami, Joey V, Freddy Jack Jr., DJ Access, Alex Hövelmann, Rick Roblinski, Timbo, Dsquared, Sam O’Neall, Sven Feijen en Jean de La Foret, MOTi, Lady Bee, Feest DJ Ruud, Sick Individuals, Mental Theo, Prok & Fitch, Billy the Kit
Reporter: Steven Wiertz
Fotografie: Steven Wiertz, Dennis Duncan en Ruud van Dalen

Binnenkomst

Vorig jaar was Castle of Love zwaar genieten, met een heerlijk zonnetje en een leuk thema twee dagen in Kerkrade bij een kasteel feesten. Dit jaar werd er veel regen voorspeld, even lijken deze mooie plannen dus in het water te vallen.

Bij aankomst zaterdagmiddag is het echter droog, ook het festivalterrein is redelijk droog op enkele modderpoelen en glibberpartijen na op sommige plaatsen. Geen probleem, het had namelijk ook gewoon keihard kunnen regenen zoals voorspeld was. Eenmaal binnen gekomen zijn er direct lockers te huur, hier kun je twee kanten op, richting de mainstage of richting de 'Liebe'-stage. De derde stage genaamd 'Liefde' ligt afgezonderd van de andere twee stages aan de overkant van een klein loopbruggetje. Alle stages zien er fraai versierd uit. De mainstage lijkt op een enorm groot schip, de Liebe stage is een stage met een groot hart als achtergrond en de Liefde stage is een groot boomhuis.

Castle of Love 2014

Zaterdag

Het weer was boven verwachting goed, het is de hele dag droog geweest en we hebben ongestoord kunnen genieten van het festival. Door de verschillende soorten muziek hebben we vaak gewisseld tussen de stages, dit beviel prima. Helaas begon Dyna in zijn set met R'n'B plaatjes, dit sloeg bij een gedeelte van het publiek aan maar er was hier door ook veel verloop richting de andere stages.

Castle of LoveLa Fuente draaide een prima set op de Liefde stage, veel klassiekers kwamen hier in terug zoals 'The Message', van Grandmaster Flash (oldie!). Ook Rapper Sjors (van Man Bijt Hond) was aanwezig om een kort optreden te geven.

Quintino sloot de mainstage af met een knaller van een set, hij draaide onder andere 'Lose My Mind' van Brennan Heart en Wildstylez, hoewel de plaat een behoorlijk hardstyle gehalte had leek het publiek daar totaal niet vies van te zijn. Ook veel andere vocal platen passeerden de revue zoals 'If I Lose Myself' van Alesso. Hierna was er nog een vuurwerkshow van ongeveer 10 minuten waarna de dag voorbij was. Voor de liefhebbers was er nog een afterparty in de Mixx in Kerkrade.

Zondag

De zondag begon met een flinke plenspartij richting het festivalterrein, gelukkig werden er bij de ingang poncho's uitgedeeld. Die bleken echter gedurende de dag niet echt nodig, het heeft maar een paar keer kort geregend, dus gelukkig geen bakken met water die uit de lucht vielen.  Het terrein zag het na de zaterdag goed opgeruimd uit en het was zowaar een stuk minder blubberig en glad. Net zoals de zaterdag hebben we gedurende dag veel gewisseld tussen de sets.

Na de komische set van Rapper Sjors op zaterdag had ook de zondag genoeg hilariteit in petto, zo was onder andere Bassie van Bassie en Adriaan aanwezig om een leuk optreden neer te zetten. Op de mainstage was Yellow Claw het hoogtepunt van de avond, zij kregen de mainstage behoorlijk in beweging.

We sloten de avond af bij de Liefde stage, waar Sick Individuals een behoorlijk knallende set wisten neer te zetten. Na twee dagen feesten was de rek er bij veel bezoekers wel uit denk ik maar dat was totaal niet te merken, het laatste anderhalf uur was een aaneenknoping van keiharde platen gemixt met lekkere vocals.

Kosten

Een festivalticket voor twee dagen was verkrijgbaar voor €34,95, een schappelijke prijs voor een festival van twee dagen met een leuk programma.  Muntjes voor consumpties waren per vier stuks te koop voor €10,-. €2,50 per muntje is een redelijke standaard, veel festivals tegenwoordig gaan zelfs al richting de drie euro. Voor een muntje kon je de standaard zaken krijgen zoals cola, sinas en bier maar ook een flesje water was te krijgen voor maar een muntje! Toiletbezoeken waren gratis, hoewel deze op bepaalde momenten van de dag een behoorlijk onplezierig geurtje hadden en erg druk waren. Ook waren er kraampjes voor onder andere pizza, hotdogs en friet.

Castle of Love

Conclusie

Qua prijs-kwaliteitverhouding krijgt Castle of Love een dikke tien. Twee dagen onbezonnen feesten tegen een ticketprijs waar je normaal nog geen dag een festival mee binnen komt. Ook de prijzen voor muntjes waren prima. Op de drukte en de geur bij de toiletten na hoeft Castle of Love voor volgend jaar niks te veranderen, alhoewel houtsnippers op de glibberige plekken strooien wel een idee was. Het thema van Castle of Love is leuk uitgewerkt en ook de promotie er om heen is vooral in het zuiden des lands groots en leuk gedaan. Op de vraag of we er volgend jaar weer graag bij zijn is het antwoord natuurlijk volmondig ja, tot volgend jaar!

 

Plus

  • Fraai versierde stages
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Gevarieerde line-up

Min

  • Toiletten met een naar geurtje
  • Plaatsen die glad/modderig waren

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws