ADE Party report: Amsterdam Music Festival [18 oktober 2014]

Rick Francissen | 20 oktober 2014
party reports


Amsterdam Music FestivalWat: Amsterdam Music Festival
Waar: Amsterdam ArenA
Wanneer: Zaterdag 18 oktober
Line-up: Armin van Buuren, Dash Berlin, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix, W&W, Wildstylez
Reporter: Denise van de Ree
Fotografie: Marcel van Dorst

Amsterdam ArenA

ALDA Events en ID&T hebben ook dit jaar weer hun krachten gebundeld voor een gloednieuwe editie van het Amsterdam Music Festival. De twee internationale zwaargewichten uit de dancewereld hebben op zaterdag 18 oktober liefhebbers uit de hele wereld samen kunnen brengen in de Amsterdam ArenA, om ons te laten genieten van het allerbeste dat de dancescene te bieden heeft. Op een nieuwe locatie, in de dance-capital van de wereld en met nóg meer fans dan vorig jaar. Er passen namelijk 25.000 mensen in de Amsterdam ArenA en de kaarten waren volledig uitverkocht. Voor een regulier kaartje betaalde je 75 euro en voor een VIP kaartje honderdvijftig euro.

Goed geregeld

Bij aankomst van de Amsterdam ArenA is ons opgevallen dat er naast de Nederlandse fans ook veel fans uit het buitenland naar het allergrootste dance-evenement van ADE waren gekomen. Al vroeg in de avond stond het bij iedere ingang vol met feestgangers die stonden te popelen om naar binnen te kunnen. Gelukkig verliep alles heel vlotjes bij de VIP ingang. Bij binnenkomst kon je gebruik maken van handige roltrappen. Op de eerste verdieping waren de lockers te vinden die voor VIP’s gratis waren. Dit had ik ook niet anders verwacht voor deze relatief hoge ticketprijs. Op de tweede verdieping waren verschillende chill-areas, rookruimtes en de extra VIP area te vinden. Op de derde verdieping was de tribune voor VIP’s te betreden, wat zorgde voor een perfect uitzicht op de stage.

AMF

DJ Top 100

AMFPrecies om middernacht werd de DJ Top 100 uitgereikt. Voor de nummers 10 t/m 1 werd een spectaculaire ceremonie gehouden. Van iedere DJ die in de top 10 stond, werden mooie momenten afgebeeld op grote led-schermen op de mainstage. Het was vrij opmerkelijk dat direct na het aankondigen van de nummer vier, de nummer één werd aangekondigd. Ik dacht het eerste kwartier dat Hardwell derde was geworden. Pas later werd op het scherm duidelijk dat Hardwell de nummer één is geworden, voor de tweede keer op rij! Aangezien ik al een lange tijd een grote fan van deze dj ben kon mijn avond op dat moment al niet meer stuk. Bij deze, congrats Robbert! Uiteraard was zijn set weer genieten geblazen. Hardwell’s nieuwe track ‘Young Again’ mocht hier natuurlijk niet in ontbreken.

De nummer drie

Een hoogtepunt van de avond was de set van Armin van Buuren die in de DJ Top 100 eindigde op een mooie derde plaats. In zijn set kwamen net wat andere tracks voor dan in de andere sets. Dit zorgde voor een perfecte omschakeling van edm naar house en trance. Toen Armin zijn track 'Hystereo” met het publiek deelde, ging de hele zaal uit zijn dak.

Rising star

De rising star Martin Garrix, nummer vier in de DJ Top 100, heeft ons ook zeker niet teleurgesteld met zijn performance. Dit verklaard denk ik ook waarom hij in een jaar tijd zoveel plaatsen omhoog is gegaan in de lijst! Een goede afwisseling van tracks zorgde voor een perfecte sfeer op het middenplein.

ArenA kaarten

Bij deze AMF editie werden de muntjes vervangen door de ArenA kaart. De kaarten waren te koop voor tien, twintig en vijftig euro. De verkoop van de kaarten bij de balies ging vlot en er was een ruime keuze aan drankjes en eten. Nog een leuk pluspuntje was dat je het bedrag weer terug kon krijgen aan het einde van de avond. Helaas was dit niet duidelijk aangegeven waardoor veel bezoekers dit niet wisten.

AMF

Conclusie

Amsterdam Music Festival heeft zich weer bewezen als grootste dansvloer van ADE met alleen het allerbeste wat edm te bieden heeft. Hoewel de VIP-area ook een hele goede line-up had, was deze de hele avond niet goed gevuld wat natuurlijk jammer was. De lichtshow, lasers en de stage designs met het logo verwerkt in het podium maakte het plaatje van AMF compleet. Ik weet in ieder geval zeker dat ik hier volgend jaar weer bij ben.

Plus

  • Toffe en grote locatie
  • Mooi stagedesign
  • Goede sfeer

Min

  • VIP-kaarten erg duur
  • Gladde vloer bij de main area

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws