Party report: Armin Only [5 december 2014]

Rick Francissen | 8 december 2014
party reports


Armin OnlyWat: Armin Only
Waar: Ziggo Dome, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 5 december
Line-up: Armin van Buuren
Reporter: Robin van der Kooi
Fotografie: Jorrit Punter

Het is alweer even geleden dat Armin zijn allerlaatste show aankondigde, maar tijdens Electronic Family werd duidelijk dat de allerlaatste show van zijn wereldtour in Nederland zou eindigen, en wel in een volgepakt Ziggo Dome in Amsterdam.

Voor de echte Armin-fan was dit een uitgelezen mogelijkheid hem nogmaals zeven uur achter elkaar te horen draaien. Na in tig landen te hebben opgetreden met zijn show ‘Intense’ kon er in stijl worden afgesloten. Voor degene die ook bij de kick-off van zijn wereldtournee waren, was het een mooi moment om te zien of de show identiek zou zijn of dat er veranderingen waren doorgevoerd. We wisten in ieder geval zeker dat een uurtje classics draaien weer geprogrammeerd stond.

Een geweldige locatie

Na een snelle doorgang werden we uiterst gastvrij welkom geheten door ALDA events in Ziggo Dome. De vorige keer viel mij al op dat dit erg vlotjes en professioneel ging. Je werd officieel welkom geheten en kon op een snelle manier je weg vervolgen richting de kluisjes of muntapparaten. Helaas is het altijd weer even slikken als je uitrekent wat je voor een biertje betaalt, waar je voor anderhalve munt ongeveer vier euro uitgeeft. Oke, de bierglazen zijn wat groter en voller, maar toch vliegt je salaris er doorheen op een avond in de Ziggo Dome.

Maar we mogen niet klagen, een dj uit de top 3 van de wereld kwam zijn kunsten vertonen en met een hoop special effects werd dit een spektakel om nooit meer te vergeten. De bedoeling was dat er om tien uur afgetrapt zou worden, maar om kwart over tien was het nog akelig donker. Enkele minuten later kwam er dan toch echt leven on stage.

De lichten werden afgestemd op de muziek en de Ziggo Dome raakte ook al lekker vol. De officiële opening zou om 23:30 uur plaatsvinden en dit wilde natuurlijk niemand missen! Na wat echte trance klanken en een lekkere warming-up van een goed uur, kon de show echt beginnen en waren de beentjes lekker opgewarmd.

Armin van Buuren

Betere opbouw

Het mooie van zijn show beleven op het moment dat zijn tour startte in Nederland en zijn allerlaatste, is dat je goed kunt vergelijken welk event je meer zou grijpen. Voor mij is dat absoluut deze editie in ieder geval.

Na zijn warming-up begon Armin veel herkenbare nummers te draaien van zijn album Intense. Uiteraard opende hij wederom met het nummer ‘Intense’, een track die je blijft grijpen. Wat een gevoel en wat een messcherpe vioolsound zit er in dat nummer. Nog mooier was het dat deze live gespeeld werd en je dus letterlijk die heerlijke vioolsound door je lichaam voelde gaan.
Verder werden de nummers ‘Beautiful Life’, ‘Save My Night’ en ‘Don’t Want to Fight Love Away’ ten gehore gebracht en was het publiek rond half twee al helemaal in extase. Ondanks de drukte had je niet het idee dat je als een knakworstje in blik rondliep. Er was prima de ruimte om te dansen, alleen vooraan was het drukken geblazen, maar dat hoort erbij.

Toen het nummer ‘This Is What It Feels Like’ werd gezongen door Trevor Guthrie ontstond er een mooi kippenvelmomentje. Wat blijft dat toch een mooi nummer en wat is het mooi om te zien dat Armin zijn gasten zichtbaar bedankt en toejuicht. Ook voor hem moest dit een speciaal moment geweest zijn. Iedereen kent het refrein uit zijn of haar hoofd en wanneer de volumeknop omlaag ging nam het publiek de vocalen moeiteloos over.

Als ik dan nog een vergelijking mag maken met de eerdere show in Nederland, had ik het idee dat er dit keer veel meer fans aanwezig waren, waardoor vrijwel iedereen meer met de muziek bezig was. Dit gaf een gevoel van saamhorigheid en ik moet dan ook bekennen dat ik de sfeer vele malen leuker vond dan de vorige editie. Na drie uur kwamen er nog steeds heel veel vette en bekende tracks voorbij. Bijvoorbeeld de plaat 'Shiverz'. Deze kwam zelfs nogmaals voorbij in een remix. Well done, Armin!

Verder konden we genieten van tracks als 'Playmo', 'Advanced', 'Concrete Angel', 'Shelter' en de 'Wach'-remix van Hystereo. Stuk voor stuk echte knallers en ik moet zeggen dat er veel meer lijn en opbouw zat in het optreden dan de vorige editie. De diverse gastoptredens zorgden voor de ‘special effects’ en toen we eenmaal tegen vieren liepen wisten we dat de kers op de slagroomtaart nog moest komen!

Armin van Buuren

TranceClassics

En daar was ‘ie dan eindelijk! Ook tijdens de closing werden tranceliefhebbers van het eerste uur getrakteerd op een echte ouderwetse tranceset met alleen maar bekende tracks die voor iedereen ongetwijfeld een hoop herinneringen met zich meebrachten.

Armin zelf ‘vloog’ naar het midden van de zaal en zette de eerste classic in. Op deze manier kon je vanuit het publiek erg dicht op de dj zitten en dat was natuurlijk net ietsjes specialer dan wanneer je als dj ergens op twintig hoog afgebakend zit van je publiek. Je kon hem bij wijze aanraken en helaas vloog dat ene uur veel te snel voorbij. Het ging het los en de lasers deden de rest. Een prachtige mix van oude trance platen die hand in hand gingen met fantastische lasershows! Kortom, genieten geblazen! Voor degene die zijn tracklist willen van dit magische uurtje:

Push - 'Strange World' (2000 Remake)
Binary Finary - '1998' (Ronski Speed Remix)
Gaia - 'Tuvan'
Ralph B - 'Massive'
Randy Katana - 'Fancy Fair' (F ancy Edit)
Marcel Woods - 'Advanced'
Bart Claessen - 'Playmo' (1st Play)
Marco V - 'Simulated'
Faithless - 'We Come One' (Dave Clark Remix)
Paul van Dyk - 'For An Angel'

Last but not least

En helaas komt er aan al het moois een einde. Na de prachtige outro van ‘For an Angel’, was de vrijdageditie tot zijn einde gekomen. Wat hebben we met zijn allen genoten van de prachtige visuals, confetti regens, classics, live optredens en bovenal: van de uitermate goede sfeer die we met z’n allen gecreëerd hebben! Armin Only is een show waarin je als bezoeker volledig wordt meegenomen en na die reis besef je één ding: een uitermate strakke show waar je je geen seconde hoeft te vervelen. Als dan ook nog eens alle randzaken goed voor elkaar zijn, kun je alleen maar met een dikke smile terugkijken op Armin Only: Intense!

Plus

  • Zeer vriendelijk personeel inclusief beveiliging
  • Goede bewegingsruimte en airco
  • Topsfeer
  • Goede opbouw tracks
  • Combinatie visuals en muziek

Min

  • Extreem hoge drankprijzen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws