Zo haal je het meest uit de Nijmeegse Vierdaagsefeesten

Mark IJsendoorn | 17 juli 2017
events

Iedere zomer stromen meer dan een miljoen mensen naar Nijmegen voor de beroemde Vierdaagse en de bijbehorende feesten. De Nijmeegse Vierdaagsefeesten (die eigenlijk zeven dagen duren) zijn ieder jaar een hoogtepunt, niet alleen omdat het een van de grootste gratis festivals in Nederland is, maar ook omdat er voor danceliefhebbers van alles te snoepen is.

De Vierdaagsefeesten navigeren

Iemand die onvoorbereid de Vierdaagsefeesten voor de eerste keer bezoekt zal zich wat verloren voelen. Er is namelijk niet echt een programmaboekje dat je langs de talloze podia in de binnenstad de weg wijst. De meeste bezoekers zullen vanaf het centraal station het eerst langs een flink podium in de Molenstraat lopen. Als je geluk hebt vind je daar dj’s die zwoele urban draaien. Met wat pech staat er een coverband, maar ach, ook dat kan gezellig zijn.

Maar wanneer je verder door de winkelstraten loopt merk je tot grote wanhoop dat je coverband na coverband tegenkomt, die allemaal dezelfde hits van Earth, Wind & Fire spelen of nummers van Amy Winehouse verkrachten. Zijn hier dan geen goede feesten?

Matrixx at the Park

Jawel, maar je moet er een stukje verder voor lopen. Zo vind je Matrixx At The Park net buiten het centrum, en zoals we al zeiden heeft dit gratis dancefestival een dijk van een line-up. Met onder meer Sevn Alias, Ronnie Flex en Moksi. Negeer vooral de kleinere JBL stage niet. Die word iedere avond door een andere getalenteerde groep gehost, zoals hiphopcollectief Kamp Ras en de deep-house lovers van De Nachttuin.

Valkhof Festival

Maar als je jezelf beperkt tot het Matrixx-feest, dan doe je jezelf en de Vierdaagsefeesten tekort. Want deze feesten draaien om ontdekken. Je buiten je eigen kader begeven. Je bent namelijk even welkom in een ruige moshpit op het Valkhof Festival. Daar is trouwens niet alleen rock te vinden. Bij het in Nijmegen beroemde podium Club Voerweg worden namelijk ieder jaar flinke feesten gebouwd op dubstep, techno, house en trap. Bovendien biedt het Valkhof een paar van de meest ontspannen hangplekken van de hele Vierdaagsefeesten, waar je tussen middeleeuwse ruïnes speciaalbier kunt drinken. En er is toilettheater.

Het hippiegevoel bij de Kaaij

Als het je ding is zijn er nog meer charmante hangplekken. De Kaaij onder de Waalbrug bijvoorbeeld. Hier kun je lekker aan de Waal de hippie uithangen met reggae en een joint, of hipster-verantwoord eten bij een hele rits foodtrucks.

En als je dat dan gehad hebt loop je tweehonderd meter verder de kade af en ga je naar de Vengaboys.

Aanbevolen voor jou:
Waarom een liveset beter klinkt met oordoppen op maat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws