Free Your Mind Festival

Partyscene Redactie | 6 juni 2007
party reports

'Don’t forget to put your sunglasses on and smile at the sun'

Een mooie dag voor een festival

Het festivalseizoen is voor Love2party geopend. Het Free Your Mind festival in Arnhem is traditiegetrouw de plaats waar dit gebeurt. Dit jaar hadden we zelfs onze eigen area, de Love2party Talent Room VIP Area. Helaas kwam de VIP area niet helemaal tot zijn recht, maar wat overbleef was een zeer fijne festivaldag in de zon.

Een belangrijke factor voor het laten slagen van een festival is het weer. In de week voorafgaand aan Free Your Mind was het bijzonder koud voor de tijd van het jaar. Naarmate het pinksterweekeinde in zicht kwam, verbeterden de vooruitzichten. Wat op zaterdag resulteerde in een heerlijk zonnetje en een prima temperatuur. En zo’n festivaldag beleeft iedereen op zijn eigen manier. Wij hebben daarom de festivalhoogtepunten van onze verschillende reporters voor jullie op een rijtje gezet. Vermeld in het forum jouw hoogte- en dieptepunten!

 

Steve Bug maakt er 's middags al een feestje vanSusanne's Free Your Mind festival facts:

Waarom naar Free Your Mind: Eerste festival van het jaar en dus leuk om veel bekenden weer in de vrije natuur tegen te komen, na die lange donkere winter. Er stonden weinig verrassende namen in de line-up, maar wel veel kwaliteit.

Voor de hoeveelste keer: Tweede keer.

Van - tot: 15:00 tot 23:00

Hoogtepunt: Heerlijk dansen in het zonnetje, de organisatie heeft wat het weer betreft vaak mazzel!

Dieptepunt: Ik had het gevoel dat ik de hele dag over het strand aan het ploeteren was. Wat een stofwolken!

Verrassing: Zowaar een Love2party VIP-area op dit festival met de beste talenten van het afgelopen jaar. Helaas waren er niet erg veel tv’s ingeleverd (FCA-actie), zodat het onterecht rustig bleef op het gezellige strandje.

Eten: Redelijk veel aanbod, lekkere broodjes tonijn.

Sanitair: Ook dit jaar weer prima, genoeg TP en de toiletten werden regelmatig schoongemaakt.

Gezien en/of gehoord: Frank van Ame, Steve Bug, Einzelkind, Funk d’Void, Deetron, Ken Ishii, Aril Brikha, Oscar Mulero en Steve Rachmad.

Muzikaal hoogtepunt: Mooie set van Aril Brikha, klopte helemaal met het tijdstip en het lekkere weertje. Verder Steve Rachmad die weer stond te rocken en gewoon ‘At Les’ van Carl Craig draaide op de main.

Muzikaal dieptepunt: Ik had Ken Ishii al een flinke tijd niet meer horen draaien en was niet zo ondersteboven van zijn nieuwe ‘minimalgeluid’.

Mijn Free Your Mind 2007 gevoel: Het duurde best lang voordat ik in ‘festival-modus’ zat, maar ‘s avonds kwam dat gelukkig helemaal goed.

Frank van AmeWat mag beter: Het geluid bij de mainstage viel af en toe uit. Ook was het water op een gegeven moment uitverkocht, wat met die stofwolken en bijbehorend zand aan je handen niet zo handig was. Tenslotte nog een ideetje voor volgend jaar: zorgen dat er geen dronken dagjesmensen meer aanmeren op het strandje van de Love2Party VIP-area; twee speknekken met tattoo’s vonden het wel cool om te gaan liggen worstelen op de oever van de Rijn, jakkes...

Volgend jaar: Ben ik er zeker weer bij!

Swan Free Your Mind festival facts

Waarom naar Free Your Mind: Free Your Mind is absoluut het beste festivalbegin van de zomer! Met het geluk van de stralende zon en een line-up die de liefhebbers aanspreekt. De goede sfeer en de leuke mensen maken het festival compleet!

Voor de hoeveelste keer: Sinds de eerste editie in 2004.

Van tot: Van half vier tot de laatste beats van mainstage afsluiter Vitalic.

Hoogtepunt: Dat de organisatie kiest voor een zodanig kwalitatieve line-up dat er de gehele dag genoeg keus is tussen interessante acts in verschillende housegenres.

Dieptepunt: Water moet altijd verkrijgbaar zijn aan de bars. Helaas was dit tegen het einde van het festival niet meer mogelijk. Slechte zaak.

Verrassing: Het leuke publiek. Gelukkig komt naar dit festival toch niet al te veel mainstream publiek. Mede door de programmering.

Eten: La Place! Veel keus voor op een eendaags festival, en redelijke kwaliteit.

Steve BugSanitair: Ditmaal twee sanitaire area’s, waardoor het voor iedereen eens stuk aantrekkelijker maakte om langer bij de Mono-stage achter op het terrein te blijven hangen.

Gezien en/of gehoord: Ame, Steve Bug, Alexander Kowalski, Bookashade, M.A.N.D.Y., Aril Brikha, Vitalic.

Muzikaal hoogtepunt: Bookashade zette de vetste show neer in de Great Electronic Beats-tent. Omdat dit om een energiek live optreden gaat, ging het publiek er helemaal voor. Wat een show en sfeer! Daarnaast was het muzikaal ook een hoogtepunt. Natuurlijk is ‘body language’ een megahitje, maar de entourage eromheen maakte het helemaal compleet!

Muzikaal dieptepunt: Zodra je iets hoort wat je niet aanstaat, zoek je gewoon wat anders op! Dat is in een club wel anders.

Mijn FYM-gevoel: Voelt toch best wel lekker. Alleen de zondag erna hè?

Wat mag beter: Ook al eerder genoemd. Op zo’n warme dag als afgelopen zaterdag, mag het niet zijn dat er bepaalde drankjes niet meer verkrijgbaar zijn!

Volgend jaar: Wachten we weer rustig af wat de organisatie van Free Your Mind ons gaat brengen.

Remko's Free Your Mind festival facts:

Waarom naar Free Your Mind: Goede line-up tegen een redelijke toegangsprijs. Lag eigenlijk niet in de planning dit jaar, maar door het mooie weer toch maar weer richting Arhem gegaan.Voor de hoeveelste keer: De derde keer. Ben de eerste twee keren geweest, vorig jaar niet.

Aril BrikhaVan - tot: uurtje of 16.00 tot 23.00 uur.

Hoogtepunt: Ken Ishii, die oude rot in het vak wist de boel flink op te zwepen, breaks maximaal uit te bouwen en met verassende afwissellingen te komen. Zo speelde hij veel met tempowisselingen en gooide hij er op een gegeven moment zelfs een dikke hiphipbeat doorheen. Daarna kwam Speedy J en ook bij hem ging het publiek goed los. Apart dat nog steeds de oude garde de touwtjes in handen heeft.

Dieptepunt: Iets met stof? Maar volgens mij was ik de enige... :)

Verrassing: Dat heel veel vrienden en bekenden er waren waarvan we niet wisten dat ze er ook waren. Muzikaal geen verassingen tegen gekomen, Veel hapklare brokken.

Eten: Broodjes frikandel mayo waren prima te doen, jammer dat ze geen mosterd hadden voor de kroketjes.

Sanitair: Geen gebruik gemaakt van de officiële toiletten. Daar was het mij te druk en te stoffig en heb zelf naar alternatieven gezocht.

Gezien en/of gehoord: Bart Skils, Alexander Kowalski, Booka Shade, stukje Aril Brikah, Ken Ishii, Speedy J.

Muzikaal hoogtepunt: Ken Ishii

Muzikaal dieptepunt: Benny stukje geprobeerd te volgen, maar die draaide deze dag niet echt mijn ding.

Mijn Free Your Mind 2007 gevoel: Absolute mooie opening van het festivalseizoen, waarbij ik het idee had dat we na vorige zomer zo door waren gegaan.

Mainstage by NightWat mag beter: De watervoorzieningen. Alle edities is het daar op dat terrein al één grote stofwolk. Je handen wassen en gezicht opfrissen zou dan wel lekker zijn.

Volgend jaar: Wie weet...

Sandeep's: Free Your Mind festival facts

Waarom naar Free Your Mind: Dit jaar hadden we onze eigen Love2party VIP area en omdat ik draaide.

Voor de hoeveelste keer: Vierde keer.

Hoogtepunt: Openen op de mainstage en dan om half twee al een lekkere dansende menigte hebben is een hoogtepunt op zich. Verder me erg vermaakt bij Benny die om drie uur ‘s middags de zaal stond te dirigeren (Benny één keer zijn handen in de lucht, publiek één keer zijn handen in de lucht. Benny twee keer zijn handen omhoog, publiek twee keer zijn handen omhoog etc). Booka Shade was, ondanks bijna eenzelfde set als paar maanden ervoor, heel energiek en Ken Ishii bewees maar weer eens wat een hele hoop vette platen achter elkaar teweeg kunnen brengen.

Dieptepunt: Dat de VIP area weer niet helemaal tot zijn recht kwam. Elk jaar blijft het een lastig punt om een goeie vip op te zetten, de gelimiteerde grootte van het festivalterrein in acht nemende. Dat zou volgend jaar toch maar eens goed gedaan moet worden. Verder was het vervelend dat het geluid bij de main vaak uitviel en ook niet goed van kwaliteit was.

Verrassing: Niet echt, wel erg veel goede muziek.

Eten: In vergelijking met voorgaande jaren meer dan prima. La Place zorgt voor erg lekkere broodjes tonijn en zalm.

Sanitair: Achter de main was het prima te doen :)

Monostage by NightGezien en/of gehoord: Ame, Steve Bug, Booka Shade, Benny Rodrigues, Roog, Laidback Luke, Funk D’Void, Michel de Hey, Ken Ishii en de talents natuurlijk.

Muzikaal hoogtepunt: Ken Ishii! Ondanks dat hij vrijwel al zijn platen mismixte en lang liet doorlopen, draaide hij verreweg de dikste platen van de dag. De tent stond bijna anderhalf uur lang op zijn kop.

Muzikaal dieptepunt: Michel de Hey. Ik zeg het niet graag, maar hij draaide een vrij zouteloze set. Iets wat Frank van Ame trouwens ook deed.

Mijn Free Your Mind 2007 gevoel: Zoals Mc Stretch het meerdere keren zei: "Don’t forget to put your sunglasses on and smile at the sun".

Wat mag beter: De VIP area dus. Daarnaast mag het geluid bij de verschillende stages wel wat extra’s hebben. Vooral in de Planet Rose tent en op de main was het vaak vrij slecht.

Volgend jaar: Vast en zeker weer.

Meer foto's van Free Your Mind

Download enkele mooie FYM-sets:

Audio Bully's @ Free Your Mind Festival

Booka Shade @ Free Your Mind Festival

Funk D'Void @ Free Your Mind Festival

Oscar Mulero @ Free Your Mind Festival

Laidback Luke @ Free Your Mind Festival

Steve Rachmad @ Free Your Mind Festival

Free Your Mind festival

FCA Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws