REMF Clubbing: Cocoon & Sound Architecture @ Off Corso

Partyscene Redactie | 13 november 2006
party reports

Chileense mainact niet in topvorm

Ricardo Villalobos hebben we wel eens beter gehoordTerwijl op verschillende plekken in de stad het Rotterdam Electronic Music Festival van start is gegaan, vindt de officiële kick off plaats in good old Off Corso. Sound Architecture, die op deze plek menig onvergetelijk feestje verzorgde, zet vanavond, in samenwerking met Cocoon, een kwalitatieve line-up neer.

Tekst: Kirsten

Het is nog vroeg op de avond, dus de live-set van Dexter vs Alden Tyrell komt nog niet helemaal uit de verf. Vette electro-beats lenen zich nu eenmaal niet voor achtergrondmuziek. Terwijl de zaal voor een donderdagavond wonderbaarlijk snel volstroomt, gaat om klokslag 12 uur het geluid voluit. Als je de mixalbums van dr. Lektroluv en Dave Clarke wel eens hebt beluisterd, is de set een feest van herkenning. Het doet je even terugverlangen naar een aantal jaren geleden, toen de electro zijn hoogtepunt beleefde.

Arne Schafhausen en Wayan Rab, de heren die het duo Extrawelt vormen, verzorgen de tweede live-set van de avond. Hun sterk opgebouwde set met een mix van electro, progressive trance en minimal wordt door het publiek goed ontvangen. Jammer dat de set hinderlijk wordt onderbroken door een stroomstoring. Deze is gelukkig snel verholpen en Extrawelt brengt het optreden tot een waar muzikaal hoogtepunt.

Jong geleerd, oud gedaan

Rond half 2 is het tijd voor de ster onder de dj-sterren, Ricardo Villalobos. Daar waar hij in de meeste gevallen zwaar onder invloed van het één of ander, een spetterende show neerzet, lijkt zijn set van vanavond meer op een verplicht nummer. Villalobos zet weliswaar subtiel en technisch perfect de minimal sound van zijn voorgangers Extrawelt voort, maar de bezoekers reageren er wat gelaten op. De hardere sound waar hij vervolgens op over gaat, wordt beter ontvangen. Toch heeft de combinatie van zijn goede platen en bijzondere persoonlijkheid vanavond maar weinig effect op de sfeer.

Hoewel het aan zijn platenkeus niet ligt, kan Michel de Hey het feest geen nieuwe adrenalinestoot geven. Het arme schaap draait vanaf een uur of vier voor slechts een paar tientallen mensen.

REMF

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws