Awakenings @ Gashouder - Adam, 7 april

Partyscene Redactie | 11 oktober 2006
party reports

Van minimale amuse tot ontbijtschranz

Intro: Voorheen waren de vrijdagen van Awakenings bedoeld voor de technobikkels, en de zaterdagen voor de minimale softies. Dit weekend, met op beide avonden een opbouw van de zachte naar de harde technovariant, kwam daar verandering in.

foto's: Arjan Boudestein
tekst: Larisse Mac Donald


Programma: 2000 and one, Joris Voorn, Adam Beyer, Cari Lekebusch, Misstress Barbara, Marco Remus.




Bijzonderheden: Opener Joris Voorn weet het publiek goed op te warmen met zijn minimale set. De Schiedammer wordt afgelost door Awakenings-lieveling Adam Beyer. Hoewel hij prima draait, is zijn set vergeleken met de Drummcode-editie november vorig jaar wat minder. Zijn sound is dit keer iets minder euforisch, maar dit doet niets af aan het respect dat de Zweedse Drummcode-producer van het publiek krijgt. Beyer draait floorfiller 'Nanobot' en de menigte is wild 'n wakker.




Het optreden van labelgenoot Cari Lekebusch is vanavond het neusje van de zalm. Het publiek danst vol overgave op zijn set. 'Cari der keizer' roepen de mensen in het publiek. En terecht, want hij overtreft Adam Beyer. Lekebusch zijn meesterwerkje wordt vergezeld van een imposante vuurwerkshow, want wat is Awakenings zonder dit feestelijk geknal?




Misstress Barbara, de Canadese techno-dj met ballen, schroeft het tempo op. Ze komt met zwakke mixen alleen wat moeilijk op gang. Aanwezige heren, zelf ook in het bezit van een draaitafel, zie je denken: 'vrouwen kunnen niet draaien?' Misstress Barbara bouwt mooi naar een climax toe, maar wacht vervolgens te lang op de volgende climax. Daardoor kakt het publiek soms in.




Afsluiter vanavond is een zware jongen: Marco Remus. Hij draait de duimschroeven aan met een flinke partij melodieuze schranztechno. Gedurende de nacht is het tempo zeer subtiel opgevoerd, maar de Duitse Remus gooit alle registers open. Dit levert nog wel enkele blije gezichten in het publiek op, maar alle moegestreden techno diehards taaien af. De (voorlopig) laatste vrijdagse Westergaseditie is knallend tot een einde gekomen.




Gehoord:
'Spuiten, slikken of gewoon stampen?'
'Doet Veenboer soms aan ontmoedigingsbeleid wat roken betreft - 5 euro per pakje!?'
'Ik snap minimal niet, kan er niet op dansen.'

Opvallend: Vuurwerk en lasershow, natuurlijk.
Dieptepunt: Het optreden van Misstress Barbara
Hoogtepunt: Cari Lekebusch
Oordeel Love2party: De opbouw van de avond was helemaal uit den kunst. We kijken stiekem al uit naar het Awakenings festival, 1 juli in Spaarnwoude.

Meer foto's
Awakenings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws