Reactor, Powerzone - Amsterdam, 11 april

Partyscene Redactie | 11 oktober 2006
party reports

Reactor aanwinst voor Amsterdam

Het hevig gepromote maandelijkse technofeest Reactor beleefde vrijdag 12 april zijn 2e editie. Marco Bailey, Gayle San, G-Force en resident Dave Harder zouden een opbouwende muziekstijl gaan presenteren die door de avond verloopt van "progressive modern dance" tot "Techno in it's purest and newest forms".

Tekst en Foto's : Ian

Na de auto en de jassen gratis te hebben geparkeerd betraden we de grote zaal van de Powerzone. Prijzige drankmuntjes, 2,50 euro per stuk, konden vlot worden geruild voor een drankje. Bij de infobalie bleek dat de Oosterse schoonheid Gayle San had afgezegd wegens ziekte. De wat minder tot de verbeelding sprekende K-CEE zou haar gaan vervangen en de avond afsluiten.



G-Force


Tijdens een eerste verkenningsronde was al snel duidelijk dat G-Force hier een goed gevulde zaal stond te bespelen. Met toegankelijke techno kreeg de vriendelijk ogende Belg kreeg het publiek al vroeg op de avond enthousiast. Verder viel op dat men er, voor een technofeest, opmerkelijk fris, vriendelijk en goed gekleed uitzag. Met Marco Bailey in het vooruitzicht kon er nog maar weinig misgaan.

Vanaf het balkon was er mooi uitzicht over de fraai gedecoreerde maar wat lichte zaal. Achterin stonden metershoge metalen letters die de naam REACTOR spelden. Twee indrukwekkende lasers schoten groene stralen door de lucht. Achter de DJ stond een grote metalen plaat waarin de line-up van de avond was uitgesneden.


MarcoBailey


Marco Bailey nam over. Hij draaide een tribal set, bijgestaan door een ware bongopercussionist. Hier kon je niet op stil blijven staan! Dansen dus, er was voldoende ruimte en verkoelende ventilatoren voorkwamen oververhitting. Perfect! Heel geleidelijk ging het tempo omhoog.

Even uit blazen. Op naar de zaal bovenin de Powerzone, de Rub.ber room. Hier stonden grote waterbedden waar op je kon relaxen terwijl klassieke nummers zoals 'In deep - Last night a dj saved my life' werden afgewisseld met electro.


K-Cee

Tegen half vier startte K-Cee. Dit was iets totaal anders, het tempo ging wat omlaag. Duistere Duitse producties werden gemixed en platen als 'Sven Vath - Mindgames' en 'Vitalic - Dance Like A Machine' kwamen langs. Hoewel de set van K-Cee een aparte was kon hij me niet tot het einde boeien. Dit was meer iets voor aan het begin van de avond. Om half vijf verliet ik voldaan de tent. Het was weer een mooie nacht geweest.

De volgende editie van Reactor belooft wederom veel goeds. 10 mei zal de Berlijnse club Tresor de Amsterdamse Powerzone aandoen met hun tour. Zij nemen James Ruskin en Shufflemaster mee.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws