Emporium Festival 2017 - Fairytales

RonaldVeth | 30 mei 2017
party reports

Party: Emporium Festival - Fairtyales
Locatie: Recreatieterrein De Berendonck, Wijchen
Line-up: Dimitri Vegas & Like Mike, Florian Picasso, Kris Kross Amsterdam, La Fuente, Sam Feldt, Sebastian Ingrosso, Sunnery James & Ryan Marciano, Act of Rage, Atmozfears, B-Front, Bass Modulators, Coone, Crypsis, Da Tweekaz, Devin Wild, Noiseshock, Radical Redemption, Ran-D, Sephyx, Sound Rush, B-Frontliner (Live), Sub Zero Project (Live), MC Da Syndrome, ChildsPlay, Dirtcaps, Dyna, Irwan, Johnny 500, Puinhoop Kollektiv, The Partysquad, Two Crooks, Broederliefde (Live), Kraantje Pappie, Junglebae, Bizzey, Billy the Kit, Brooks, KURA, Moksi, Seth Hills, Sophie Francis, TV Noise, Tom & Jame, Tony Junior, Shermanology, MC Gee, Artifact, Bass Chaserz, Chain Reaction, Clockartz, D-Sturb, Deetox, Delete, MYST, Mind Dimension, Phuture Noize, Prefix & Density, Regain, Requiem, Rooler, Sub Sonik, E-Force, Public Enemies, Digital Punk, Hard Driver, Rebelion, Banganagangbangers, CMC$, Cesqeaux, GANZ, Grandtheft, Guerilla Speakerz, LNY TNZ, Onderkoffer, Rachel Green, The Galaxy, Angerfist, AniMe, Beastarius, D-Fence, Decipher, Dr. Peacock, Dyprax, Korsakoff, Mad Dog, Miss K8, Nosferatu, Neophyte Records Allstars: Panic, Evil Activities, Tha Playah, Chaosphere, MC Jeff, Crisis Era, Darkraver, Dr. Ruthless, Josh & Wesz, Lowriderz, Mark with a K, Mental Theo, Paul Elstak, Playboyz, Dansado & De Feestneger, David Ghetto, J-Flava, Jody Bernal, Marc Simz, StukTV, Snollebollekes, Def Rhymz
Datum: Zaterdag 27 mei 2017

Emporium staat bekend om zijn gezelligheid, diversiteit en grootheid. Op zaterdag 27 mei was het tijd om de Berendonck in Wijchen op zijn kop zetten met een line-up om je vingers bij af te likken!

The Shelter

Na een soepele binnenkomst rond 15.00 uur verplaatsen we ons richting de mainstage waar Florian Picaso optrad terwijl we onderweg nog wat muntjes kopen om onze dorst te lessen, want dat krijg je met dit heerlijke weer! Eenmaal aangekomen bij mainstage zien we een groot kasteel met de nodige aandacht voor details. Het past perfect in het thema. Wanneer Florian verder gaat met zijn set begaven we ons tussen het dansende publiek. Helaas is het vrij rustig tijdens zijn set ondanks dat hij toch echt lekker staat te draaien met tracks zoals 'Oragami'. We blijven nog even hangen om vervolgens naar de stage van Roodkapje te gaan. Dat is één van de kleinste stages op het festival die in een kleine Shelter werd gepresenteerd. Het is niet druk, maar de sfeer binnen is top ondanks de 34 graden. Iedereen in de Shelter gaat helemaal los, ook al gutst het zweet van ieders hoofd af.

Het wordt tijd om The Galaxy te aanschouwen. Zij zijn een jong duo bestaande uit Arjan en Sascha die onder de vlag van Barong Family die de wereld langzaam veroveren. Eerder had ik hun op YouTube gezien, toen zij te gast waren bij SLAM!. Dat was het moment dat hun sound mij aansprak. De heren hebben een diverse stijl met veel elementen uit trap, bass en hardstyle erin verwerkt. Iedereen staat lekker te swingen en te springen op tracks zoals 'Moon x Stars', 'City of a Lockdown' en 'Till it Hurts'. Het is één en al gezelligheid! 

Het terrein

Nadat we de Shelter verlaten, maken we een rondje op het terrein waarin we concluderen dat het terrein erg groot is. Vorig jaar bezocht ik Emporium ook, maar ik moet zeggen dat de weidverspreide stages dit jaar erg aangenaam was en een super verbetering ten opzichte van vorig jaar. Overal is ruimte om te dansen, zodat je niet steeds hutje mutje staat.

Tijdens ons rondje stoppen we even bij stage Belle & het Feest waar niemand minder dan Bennie Solo, ook wel Bennie Neiman optreedt. Het is een grote dolleboel met party-animals. Bennie Solo staat lekker Nederlandse knallers te zingen zoals Bloed, Zweet en Tranen. De polonaise gaat de hele tent door met de nodige confetti. Het is tof om te zien dat er zo'n divers aanbod van artiesten aanwezig is op Emporium.

Sneeuwwitje

Na Bennie Solo vervolgen we ons rondje verder en blijven we hangen bij de andere mainstage: Sneeuwwitje. Ook weer een schitterende mainstage met veel aandacht in het ontwerp. Op dat moment draait de Belgische held DJ Coone, die wordt ondersteunt door DA Syndrome. Samen zorgen ze voor de lekkere sounds zoals de Hard Bass Anthem en Great Spirit (Wildstylez Remix) waarbij de mensen niet stil kunnen staan.

Terwijl we ons rondje verder af maken, komen we langs de andere stages. Die zijn stuk voor stuk top versierd en aangekleed. Werkelijk een compliment voor de organisatie van Emporium!

Nadat we eten hebben gehaald, vervolgen we onze weg naar de mainstage want daar treden niemand minder Dimitri Vegas & Like Mike op. Eén van de headliners van die dag. Na een half uurtje, zijn we de 'he ho's' en de 'oe oe' echter wel zat. Ook zien we weinig energie bij het aanwezige publiek die amper enthousiast zijn. We besluiten naar Kura te gaan, die op de stage De Kleine Zeemeermin draait. Kura is van Portugeese afkomst en heeft een hechte band met Nederland. Hij werkte al samen met Hardwell, waar hij Calavera en Police mee maakte en ook met Tony Junior maakte hij Walk Away samen. Het kon ook niet anders dat we deze tracks allemaal te horen kregen tijdens zijn set. Op elk feest horen dansers en danseressen thuis en zo ook op stage bij Kura. Hij kreeg gezelschap van de Kleine Zeemeermin en Ursula, waarbij hij toch wel even bedenkend om zich heen keek zo van: Zo, die Ursula is niet om aan te zien 

De mannen van Moksi mochten het stokje overnemen van Kura en zoals we van hen gewend zijn, kregen we een heerlijke mix tussen UK bass, barage, deep house cadeau met stiekem ook wat edm. Veel bekende tracks passeren ons in een uur tijd waaronder ook hun nieuwste samenwerking met Hardwell.

Na een uur swingen op Moksi, nemen we nog een laatste hapje en stomen ons klaar voor het einde van de avond. We beginnen in Roodkapje met Cesqeaux. Bij binnenkomst was hij overduidelijk te herkennen. De dj wist hoe hij de mensen los kreeg. Iedereen in de Shelter is los aan het gaan, want man man man…. Cesqueax zweept het publiek he-le-maal op en er is geen houden meer aan. Gewoon geweldig om te ervaren hoe er in een kleine Shelter er zoveel energie uitbarst. 

Sebastian Ingrosso

Dan breekt de tijd aan om naar de mainstage te gaan om de held Sebastian Ingrosso te zien. Ik heb hem in het verleden al vaker in duovorm gezien samen met Axwell, maar nog nooit solo. Deze avond komt daar dus eindelijk verandering in! Vanaf de eerste tot de laatste track is het één groot feest met o.a. 'How You Feel Right Now', 'Sun is Shining', 'More Then You Know' en 'I Love You'. Alle bekende tracks komen voorbij, waarmee hij al publiek aan het dansen krijgt. Als klap op de vuurpijl volgt de eindshow nog met een spektakel aan vuurwerk.

Eindstand: wat een topfeest!

Foto's door Leon van der Spank

Partypics

Emporium Fairytales 2017 27-05-2017 Powered by
Bekijk meer party pictures
8,3

Party report

Emporium Festival 2017 - Fairytales 27 mei 2017 - Emporium Festival - Fairtyales - Wijchen Report door RonaldVeth
  • Pluspunten
  • Diverse line-up
  • Veel ruimte
  • Gratis water
  • Goede indeling
  • Toffe stages
  • Minpunten
  • Weinig sfeer
  • Drukte bij muntverkoop

Party Rapport

Sfeer
6
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
9
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws