Dit zijn de doorgebroken artiesten en labels van 2015

Mark Hofman | 15 december 2015
algemeen

Vorige week publiceerde Beatport de best verkochte tracks per genre van 2015 en nu komt de website met twee nieuwe lijstjes: de beste doorgebroken artiesten en labels van het afgelopen jaar.

Beatport's cijfers

We hebben allemaal onze favoriete artiest en iedereen vindt iemand anders de beste dj van het afgelopen jaar, maar cijfers liegen niet en dat is precies waar de lijsten op Beatport op gebaseerd zijn. Om de beste doorgebroken artiesten en grootste labels van het afgelopen jaar op een rijtje te zetten heeft de website gekeken naar het aantal verkochte platen, boekingen en meer.

Opkomend talent

De dance-scene groeit niet alleen op het gebied van fans en het aantal feesten, maar er komen ook steeds meer artiesten bij. In het afgelopen jaar hebben we veel nieuw talent leren kennen die, stuk voor stuk, ons heerlijke tracks hebben bezorgd. Zo staan we er niet van te kijken dat Joe Stone in de lijst staat met zijn hit 'This Party (This Is How We Do It)'; hij heeft hierdoor een nummer twee positie weten te bemachtigen.

Ook Thomas Jack had een goed jaar met 'Rivers' en Fox Stevenson won het grote publiek voor zich met 'Sweets (Soda Pop)', maar de grote nummer één is natuurlijk Curbi. Deze Britse producer werd ontdekt door Oliver Heldens waardoor hij een platencontract bij Spinnin' Records tekende, met 'Discharge' had hij een grote hit te pakken die door de gehele scene werd opgevangen.

Wist je dat: we Curbi spraken op ADE? Het interview kan je hier vinden.

De grootste labels

Alle grote en opkomende artiesten brengen geen platen uit wanneer ze niet verbonden zijn aan een label, en daarom krijgen zij ook de aandacht. Welk opkomend label bracht ons het afgelopen jaar de grootste hits en verkocht de meeste platen? Dat was het label van Don Diablo: HEXAGON. De eerste track van het label, 'Make Me Feel Better (Don Diablo & CID Remix)' van Alex Adair, kwam lekker uit de verf en was meteen een wereldwijde hit.

Ook hadden de mannen van Blasterjaxx (Maxximize) niets te klagen met hun nieuwe eigen label en Smash The House van Dimitri Vegas & Like Mike ging ook van start. Wat ons betreft was Oliver Heldens dé verrassing van 2015 met zijn label Heldeep en zijn daarbij behorende alias HI-LO.

Wil jij de hele lijst bekijken op Beatport? Klik dan hier voor de artiesten en hier voor de labels van 2015!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws