Interview Avicii: 'Ik kan niet zeggen dat ik nooit meer een show ga geven'

Martijn Bastianen | 7 april 2016
algemeen

Een week geleden veroorzaakte Avicii een schokgolf in de dancewereld met zijn plotselinge vertrek uit de scene. Veel mensen dachten dat het een 1 aprilgrap was, maar dat bleek niet zo te zijn. Na zijn post op Facebook en op zijn website liet Avicii weinig van zich horen. Tot de dj deze week werd geïnterviewd door The Hollywood Reporter. In het gesprek vertelt hij openhartig over zijn leven, zijn ‘pensioen’ en zijn toekomst. 

Documentaire

Het was al eerder bekend dat er een documentaire genaamd ‘Stories’ zou komen. Hierin wordt zijn korte, maar spectaculaire leven beschreven. Maar hoe was het voor Avicii om dit statement op Facebook en op de website te zetten?

‘Ik was nerveus toen ik het bekendmaakte. Ik was bang dat ik ondankbaar zou overkomen. Gelukkig heb ik zoveel support ontvangen van vrienden in de scene, andere dj’s, andere artiesten. En de fans, hun reactie was ongelofelijk. Zelfs de pers heeft geweldig gereageerd. Dus ja, de reactie was veel beter dan ik had verwacht.’

Social media

Ongekend veel artiesten hebben gereageerd op het vertrek van de Zweedse dj. De reacties van zijn collega’s op social media waren zeer positief. Maar er was ook Deadmau5, die een grap maakte over het vertrek van de dj.

Avicii: ‘Ja, ik heb dat gezien. Het is prima, het is niet mijn probleem dat hij niet kan stoppen.’

Gezondheid

Het is een feit, Avicii heeft altijd problemen gehad met zijn gezondheid. Door zijn extreem gebruik van drank ontstonden veel complicaties. Zo had hij een acute blindedarmontsteking, waardoor zijn appendix weggehaald moest worden. Ook zijn galblaas zit niet meer in zijn lichaam. In 2014 heeft hij hierdoor veel shows moeten cancelen.

‘Voor mij was het iets wat ik moest doen voor mijn gezondheid. Ik paste niet in de scene. Dat kwam niet door de shows of door de muziek, maar de andere zaken eromheen. Het was niet natuurlijk voor mij. Ik ben een introvert persoon van mezelf, het is altijd heel hard geweest voor mij. Ik trok me veel aan van de negatieve energie, denk ik.’

Zijn gezondheid is nog steeds niet optimaal, maar hij lacht weer.

‘Ik voel me weer gelukkig. Ik voel me vrij. Ik heb mijn privéleven weer terug en kan me focussen op mezelf, voor de eerste keer in een hele lange periode. Dit was de allermoeilijkste beslissing in mijn leven, wat tot nu toe goed heeft uitgepakt. Ik ben gelukkiger dan ooit. Ik voel geen stress meer. Ik kan niet zeggen dat ik nooit meer een show ga geven. Ik denk alleen niet dat ik ooit nog ga touren.’

Toekomst van de edm

Ook al stapt Avicii uit de scene, toch denkt hij dat edm blijft groeien en evolueren.

‘Het muziekgenre is nog steeds aan het groeien. Daarom heb ik mijn besluit ook gemaakt. Omdat edm nooit gaat stoppen, moest ik uitzoeken hoe ik daar mee om kon gaan. Ik vroeg mezelf af: hoe ga ik dit volhouden?’

Nieuw album

Maar we zijn nog zeker niet van Avicii af! Hij gaat namelijk nog met een nieuw album komen. Daar was hij namelijk nog mee bezig, en hij wil dat project afmaken. Zo gaat hij niet uitgebrachte nummers op dat album zetten. Nummers die hij met veel liefde heeft gemaakt, maar waarvoor hij nooit de juiste manier vond om ze uit te brengen.

Laatst stond Avicii  in Dubai te draaien, waar hij een nieuw nummer dropte samen met Sia. Het is nog maar de demoversie, maar hij is druk bezig om de track perfect te maken!

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws