BREAKING: The Flying Dutch - Swedish Journey afgelast!

redactie | 9 juni 2016
algemeen

UPDATE: Zoals we gisteravond tot onze spijt al meldden, gaat The Flying Dutch - Swedish Journey niet door. Het evenement, dat op 30 juli plaats zou vinden in Nijmegen, Den Haag en Den Bosch is definitief geannuleerd. Eerder was er al sprake van dat The Swedish Journey edition maar in één stad (Den Haag) door zou gaan, maar event organizer Alda ziet zich genoodzaakt het hele evenement af te blazen. Slechts één locatie in plaats van drie zou niet passen in het concept van The Flying Dutch, aldus Alda.

Persbericht en de reden van het cancellen

In het zojuist verschenen persbericht van Alda wordt meer duidelijk over de redenen van het niet doorgaan van The Flying Dutch - Swedish Journey. In het kort komt het er op neer dat het management van Avicii geen zekerheid kan geven of Avicii er bij zal zijn. De volledige tekst uit het persbericht luidt als volgt:

'Onzekerheid over aanwezigheid Avicii resulteert in annulering The Flying Dutch – The Swedish Edition'

'Na de zeer succesvolle editie van The Flying Dutch dat afgelopen weekend in verschillende Nederlandse steden plaatsvond, moet de organisatie nu tot haar spijt bekendmaken dat de Swedish Edition niet doorgaat. Deze Zweedse variant van The Flying Dutch zou op zaterdag 30 juli plaatsvinden in Den Haag, Nijmegen en Den Bosch. Verschillende Zweedse top dj’s/producers, waaronder de wereldwijd bekende Avicii zouden hier optreden. Het dance-event is geannuleerd omdat het management van Avicii geen zekerheid wil geven over de aanwezigheid van de superster. Het publiek, dat al kaarten heeft gekocht voor de shows, krijgt uiteraard hun geld terug.'

‘De afgelopen weken verkeerden we al in onzekerheid omdat Avicii wereldwijd veel optredens annuleerde,’ zegt organisator John Ewbank. ‘Ons verzoek aan Avicii en zijn management om garanties dat hij wel naar ons event zou komen liep op niets uit. Ze willen het niet garanderen. Die onzekerheid is niet acceptabel. Dat kunnen we ons publiek niet aandoen.’ Allan Hardenberg van Alda voegt toe ‘Het is heel spijtig, temeer omdat dit zijn laatste shows in ons land zouden zijn. We begrijpen dat de fans teleurgesteld zijn, vooral omdat iedereen zich realiseert hoe uniek het evenement had kunnen worden. Iedereen die al een kaartje heeft, krijgt natuurlijk het geld terug. Zij worden hier persoonlijk over bericht en ook op de website zal staan hoe je je geld kan terugkrijgen.’

Voor meer informatie verwijst Alda naar: www.theflyingdutch.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Helaas, The Flying Dutch - Swedish Journey gaat niet door. Het idee leek zo'n succesvolle ingeving, maar toch zullen we op 30 juli iets anders moeten gaan plannen. De hoofdzakelijke reden is Avicii.

Afgelopen weekend meldden we al dat de locaties Nijmegen en Den Bosch niet door zouden gaan. Volgens een woordvoerder van Alda klopt dat niet... Daar heeft hij nu zijn gelijk in gekregen, aangezien ook het festival op het Malieveld niet doorgaat!


 

Avicii

Omdat het één van de laatste shows van Avicii zou zijn heeft de organisatie een groot deel van het festival rond de Zweedse dj gebouwd. Omdat Avicii veel shows aan het cancellen was en de organisatie geen duidelijkheid kon geven over The Flying Dutch is besloten om het festival niet door te laten gaan. De organisatie is niet in staat om een op en top festival neer te zetten en vindt dat het dan niet door moet gaan.

LEES OOK: TFD Swedish Journey maar op één locatie

Kaarten

De mensen die tickets hebben gekocht kunnen het betaalde geld terug vragen. Alda komt morgen met een persbericht waarin ook meer informatie staat over de kaartverkoop.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws