Mysterieuze Tchami headliner Mysteryland

Martijn Bastianen | 27 mei 2016
algemeen

tchami

Tchami, de grondlegger van future house, staat ook op Mysteryland. En dat is eigenlijk helemaal niet zo gek, dat zo’n act als Tchami daar staat. Want Mysteryland is meer dan een ‘simpel’ festival, het is een tweedaagse levensstijl. Tchami is één van de headliners van het festival. Je kan wel zeggen dat Mysteryland en Tchami goed bij elkaar passen. Al kwam het alleen maar door het woord ‘Mystery’. Tchami is een geheimzinnige dj en daar kom je in dit artikel achter!

Who is Tchami?

Google zoveel je wilt, veel informatie over Tchami is er niet. Zijn echte naam is Martin Bresso en hij is afkomstig uit Parijs, Frankrijk. In 2013 werd hij plots bekend onder de naam Tchami. Daarvoor is hij co-producer geweest van Lady Gaga. Zo heeft hij meegeholpen aan de nummers ‘Applause’, ‘Do What You Want’ en ‘Sexxx Dreams’. Ook heeft hij samen met zijn goede vriend DJ Snake ‘Turn Down For What’ geproduceerd. Hierdoor kreeg Tchami veel aandacht, wat leidde tot een voortvarende start van zijn solo-act. Met zijn eerste remix van Janet Jackson’s ‘Go Deep’, kwam er een gehele nieuwe sound in de scene.

LEES OOK: Kom alvast in de stemming voor Mysteryland 2016!

Future house

Die sound werd ‘future house’ genoemd. Op zijn SoundCloud had hij namelijk zijn remix geplaatst met de tag future house. Door zijn eigen geluid en door de vernieuwde term future house, was het genre ontstaan. Als je nu kijkt naar de grote labels als Spinnin’ Records en Armada Music, zie je dat ze in twee jaar tijd veel future house-producers hebben gecontracteerd. Dit allemaal dankzij Tchami en Oliver Heldens.

De naam Tchami

Hoe komt hij aan die bijzondere naam? Toen hij aan het reizen was door Afrika, kwam hij het woord ‘Tchami’ tegen. Voor Tchami is het een persoonlijke dingetje waarom hij die naam heeft gekozen. In een interview zei hij ooit: ‘Ik geloof dat het niet uitmaakt wat je naam is, zolang je muziek goed is, wordt je geaccepteerd.’

Mediaschuw

Tchami heeft niet zozeer een hekel aan de media, hij staat ze simpelweg niet te woord. Elk interview van de Fransman dat je tegenkomt op het internet, is via de mail gedaan. Daft Punk (toevallig ook twee Parijzenaren) staan de pers ook nooit te woord.  Het heeft iets mysterieus over zich. Tchami heeft ooit gezegd dat hij zijn muziek wil laten spreken, in plaats van zijn stem. En daar is wel wat voor te zeggen!

Tchami: the god of future house

Tchami is in heel zijn act religieus. Elk optreden komt hij op in een pastoroutfit. Tijdens Coachella trad hij zelfs op met een gospelkoor. House gecombineerd met een koor, hoe gaaf is dat? Zijn dj-booth is vaak in de vorm van een kerkvenster. Hij heeft vorig jaar zijn eigen recordlabel ‘Confession’ gestart. Confession betekent in het Nederlands bekentenis. Een bekentenis vindt plaats in de kerk, wanneer je een zonde wilt opbiechten. En als dat nog niet genoeg was, zijn alle album/ep-covers op zijn recordlabel als een glas-in-loodraam weergegeven. Tchami probeert met zijn kerkelijke uitingen meer spiritualiteit in zijn muziek te brengen.

Pardon My French

Samen met DJ Snake, Malaa en Mercer vormt Tchami de groep Pardon My French. Die crew toert samen op de grootste stages (nu nog voornamelijk in Amerika). De band tussen deze vier producers is immens sterk. Ze zijn als een soort familie. Ook omdat ze alle vier uit Parijs komen. Pardon My French is een Engels gezegde, wat betekent: excuses voor mijn grove taalgebruik.

Mysteryland

Op zondag 28 augustus staat Tchami op de mainstage van Mysteryland. De combinatie van de aankleding en stage van Mysteryland, en de muziek + act van Tchami, gaat zorgen voor een memorabel optreden. Als jij dit niet wilt missen, kan je je kaartjes bestellen op de website van Mysteryland!

(Foto's: Facebook Tchami)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws