DJ Obi breekt record van de langste dj-set ooit

Thomas Keulemans | 11 juli 2016
algemeen

DJ Wie? DJ Obi!

Wat doe je als je als dj nog niet wereldwijd bekend bent, maar dat wel heel graag wilt worden? Dat moet de Nigeriaanse DJ Obi, werkelijke naam Obi Ajuonuma, gedacht hebben, toen hij liet weten het record van de langste dj-set ooit te willen verbreken. Zijn poging ging officieel op voor de titel 'Guinness World Record for the Longest Marathon Club DJing'.

Record

Het vorige record was in handen van de Poolse dj Norbert Selmaj, ook niet echt een bekende naam overigens. In 2014 draaide hij 200 uur onafgebroken in Dublin's Underground Temple Bar. DJ Obi koos Sao Café Lekki Phase One in Lagos als de locatie waar het allesmaal moest gaan gebeuren... en het gebeurde ook! Na 229 uur (10 opeenvolgende dagen) aan één stuk door draaien hing hij zijn koptelefoons aan de wilgen.

Voorwaarden

Het 'optreden' van de Nigeriaanse dj moest wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mocht hij elke dag maar twee uur rust nemen en werd hij goed in de gaten gehouden door een medisch team. Dit team voorzag hem ook van massages en vitaminen, maar dit zorgde toch voor de nodige complicaties:

'I woke up hallucinating after 4 or 5 days and had lost full control of my body…I used the loss my father as an inspiration, constantly thinking to myself that my Dad was watching me and would be disappointed if I failed.'

aldus een vermoeid ogende DJ Obi na zijn prestatie.

Drake

Ook mocht de dj geen enkele track twee keer draaien binnen de tijdspanne van 4 uur. Hij slaagde hierin en sloot zijn 229 uur af met 'One Dance' van Drake. Of DJ Obi nu wereldwijd geboekt gaat worden op festivals, dat valt nog te bezien, maar deze prestatie heeft hem in elk geval wél overal op de kaart gezet!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws