Het nieuwe podium van The Weeknd is gigantisch indrukwekkend

Ivo Mollemans | 22 februari 2017
algemeen

Het is een feit dat er tegenwoordig meer elementen meespelen bij een goede show dan dat er vroeger deden. Niet alleen de muziek, maar ook het licht en alle andere visuele aspecten spelen een grote rol in de ervaring van een concert of festival en de podia worden alleen maar nog groter. Het is voornamelijk de dance-industrie die er bekend om staat gebruik te maken van over the top showelementen en gigantische stages met veel licht en hard geluid.

LEES OOK: W&W op Ultra 2017 terug naar trance als NWYR

The Weeknd doet het groots

Toch lijkt het erop dat deze trend langzaam maar zeker wordt overgeheveld richting zangers en bands. Ook The Weeknd pakt groots uit met zijn podiumontwerp. Voor zijn wereldtour die hij dit jaar houdt heeft hij een ontwerp waar je ‘u’ tegen zegt en dat veel andere podia in het niet doet laten vallen. Het betreft een gevaarte van een aantal tientallen meters lang en tientallen meters breed. Het is zeker een zaalvullend ontwerp dat de aandacht van bezoekers goed weet te trekken. Van wat er te zien is in de video die hij op Twitter deelde zijn de hele zijkanten ervan bedekt met LED-lichten, maar dat is ongetwijfeld nog niet alles aan showelementen.

De tourdata van The Weeknd zien er als volgt uit; in Noord-Amerika krijgt hij support van RaeSremmurd, BELLY en 6LACK. Op 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws