Festivaloordoppen nog nooit zo vaak verkocht 

Mark Hofman | 29 juni 2017
algemeen

Als danceliefhebber zit je in dé periode van het jaar: het festivalseizoen. Bijna elk weekend is er wel een festivalletje te pakken en het is volop genieten. Maar voor je oren is het helemaal niet zo best. Een gegeven wat steeds meer festivalgangers zich lijken te realiseren, want de festivaloordoppen gaan als warme broodjes over de toonbank. 

Festivaloordoppen verkopen als een malle 

Het mag duidelijk zijn dat er nog nooit eerder zoveel festivaloordoppen verkocht werden dan dit festivalseizoen. En dat terwijl het pas net begonnen is. Afgelopen weekend werd er op Down The Rabbithole op dag 1 al 50 procent meer oordoppen verkocht dan tijdens het totale festival vorige jaar. Dit laat woordvoerder Sjoerd Groot tegenover het AD weten. 

'Oordroppen zijn echt niet alleen meer voor sukkels. Sterker nog, het waren juist de echte technoliefhebbers die jaren geleden als een van de eersten gehoorbeschermers gingen dragen.'

Volgens de beste man heeft de extra verkoop ook met groepsdruk te maken. 

'We merken wel eens dat één persoon uit een groep oordoppen koopt en uitgelachen wordt door zijn vrienden. Maar vervolgens zien we 's avonds de rest van die groep ook dopjes kopen, want hun vriend heeft nergens last van terwijl zij rondlopen met suizende oren.'

Sinds 2014 wordt er op festivals steeds vaker gewaarschuwd voor gehoorbeschadeging en het lijkt te werken ook. Steeds meer mensen lijken verstandiger te worden en hun oren te beschermen. Tja, als ze kapot zijn kan jij je favo muziek ook niet meer horen. Dus dan maar dopjes in, toch? 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws