Fittie tussen Showtek en ex Barbie lijkt opgelost

Bart Remmers | 30 juni 2017
algemeen

Michael van der Plas 'leende' sample van Eindhovens duo

Het was me wat. De oranjegekleurde ex van realitysterretje Barbie maakt muziek en had iets te opzichtig uit een track van Showtek geleend. Dan krijg je de poppen aan het dansen.

Maar goed nieuws zo vlak voor het weekend: Michael van der Plas - die ex van Barbie dus - en dj-duo Showtek hebben hun ruzie over het nummer bijgelegd. Alle rechten van de track blijven in handen van het Eindhovense danceduo. Van der Plas kan ook fluiten naar de eventuele inkomsten van zijn nummer.  Dat bevestigt het management van Showtek

90's By Nature

Tegen Telegraaf geeft Van der Plas toe dat hij ongevraagd een sample van Showteks '90's By Nature' heeft gebruikt. 'Daar is niet over gelogen. Ik zeg niet dat wij het gejat hebben. Wij vinden het gewoon een leuke tune en ja, we hebben het wel gebruikt in ons nummer, eigenlijk zonder te weten dat daar dan ellende van zou komen', aldus de BN'er.

Sjoerd Janssen - de helft van Showtek - vetelde eerder aan NU.nl dat het niet zo slim is van Van der Plas dat hij steelt van zo'n grote naam. 'Wij betekenen echt wel wat in de Nederlandse muziekindustrie', aldus Janssen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws