Engelse hitlijsten aangepast om Ed Sheeran effect te stoppen 

Mark Hofman | 5 juli 2017
algemeen


Eerder dit jaar lanceerde Ed Sheeran zijn album Divide. Een album wat wereldwijd een succes was, maar vooral in Engeland voor veel beweging zorgde. De hitlijsten stonden namelijk compleet vol met Ed Sheeran. Het was zelfs zo erg dat er in één chart 8 nummers in de top 9 stonden. Een gegeven wat niet meer gaat gebeuren met het nieuwe regelement. 

Engeland stopt het Ed Sheeran-effect 

De Official Charts Company heeft besloten om de boel in de charts eens goed aan te passen. Nadat Ed Sheeran zijn album Divide lanceerde stond de artiest maar liefst 16 keer in de Top 20. Iets wat vanaf nu niet meer kan. De OCC gaat er vanaf nu voor zorgen dat een artiest niet meer dan 3 keer in de Top 100 kan saan. 

Door de komst van streaming moet het regelement aangepast worden, dit gebeurde ook al eerder met Drake. Na de komst van zijn 'One Dance' telde 100 streams niet meer als sale, maar 150 streams.  Daarna veranderde de telling nog een keer. Het mag dus duidelijk zijn dat er op dit moment een beetje moeite is bij de bepaling van een meetsysteem. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws