Mr Polska komt met duivelse actie

Freek Minderman | 20 juli 2017
algemeen

Nadat rapper Jebroer werd verbannen uit Ouddorp uit angst dat hij zijn laatste hit 'Kind Van De Duivel' zou gaan doen op het podium werd er vluchtig een vervanger gevonden in de persoon van collega rapper Mr Polska en deze nam de boeking in korte tijd aan. De jarige Polska besloot deze show met een knaller af te sluiten.

Controverse

De track 'Kind Van De Duivel' van DJ Paul Elstak, Dr Phunk en Jebroer doet de laatste tijd wel vaker stof opwaaien in Nederlandse gemeentes. Met boekingen die stuklopen, boze kerkgangers en vliegtuigen als gevolg van de teksten in het nummer. Hoewel Tim Kimman eerder al had aangegeven open te staan voor een gesprek met mensen die zich aangesproken voelen door de single, uit het zich vaak in stilzwijgend protest en geforceerde afzegging van optredens. Mr Polska besloot zijn set in Ouddorp dan ook in stijl af te sluiten met 'Kind Van De Duivel' om zijn support naar zijn vriend te tonen.

Poolse sluipschutter

Dit is echter niet de eerste keer dat Mr Polska onaangekondigd een actie doet. Zo besloot men hem niet te boeken op Lowlands in 2015, maar wist hij het voor elkaar te krijgen om door Diplo uitgenodigd te worden op stage met Ronnie Flex tijdens de set van Major Lazer, welke headliners waren die avond. De Pools-Nederlandse rapper liet met een springende zaal zien dat zijn act het meer dan waardig is om zulke festivalpodia compleet af te breken. Bekijk ook de beelden van het optreden hier onder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws