Maak plaats Fyre festival, dit is het nieuwe #fail festival

Mark IJsendoorn | 14 oktober 2017
algemeen

Beeld via YourEDM

Fyre Festival is inmiddels een legendarisch non-festival waar duizenden mensen intuimelden. Maar zulke dingen komen vaker voor. Vorig weekend vond in South Carolina bijvoorbeeld het festival The Gathering plaats met kleine maar legitieme artiesten als Atliens en Leah Culver. Als je denkt ‘dat klinkt klein en lokaal’, inderdaad. Desondanks vroeg de organisatie $40 tot $130 voor een ticket. Maar dat is nog niet alles.

Slechtste festival ooit

De artiesten waren daadwerkelijk geboekt, en vonden bij aankomst niets dan een leeg grasveld. Hoewel ze vrijwel meteen doorhadden dat ze waarschijnlijk niet betaald zouden worden, improviseerden ze met de enkele andere medewerkers van het festival zelf een paar podia. ‘Artiesten, geluidsmensen, backstage mensen en promoters kwamen allemaal opdagen,’ zegt een van de gedupeerde artiesten op Facebook. ‘Tegen hen allemaal was gelogen. Iedereen bundelde hun krachten om toch wat podia te bouwen.’ Leuk, zo'n geimproviseerde rave, maar niet als je een professioneel festival verwacht.

Andrew Murdock

De organisatie bleek te bestaan uit één man, Andrew Murdock, die een (inmiddels verwijderde) Facebookpagina had gemaakt voor zowel zijn ‘festival’ als zijn ‘bedrijf’ EDM United Events. Murdock was wel aanwezig op zijn festival, volgens ooggetuigen dronken of aan de drugs. Veel geld heeft hij niet verdiend aan zijn leugens. Omdat hij de tickets belachelijk duur maakte, kwamen er maar zo’n 100 mensen opdagen. Die hadden het ondanks de omstandigheden redelijk naar hun zin. De echte gedupeerden zijn de geboekte artiesten en de medewerkers, die niet allemaal betaald hebben gekregen.

Aanbevolen voor jou:
Maak de perfecte selfie op elk feest met de ASUS ZenFone 4...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws