#MeToo: Alison Wonderland deelt verhaal over seksuele intimidatie

Ivo Mollemans | 18 oktober 2017
algemeen

De beschuldiging van de  Amerikaanse studiobaas Harvey Weinsetin van seksueel misbruik heeft flink wat aangewakkerd. Er zijn veel slachtoffers die er na jaren van verzwijging eindelijk voor uitkomen dat het hen is overkomen. Eerder al werd Gaslamp Killer beschuldigd van het misbruiken van twee vrouwen en ook Nelly werd beschuldigd van verkrachting, maar die aanklacht is inmiddels weer ingetrokken.

Alison Wonderland tegen misbruik

Naar aanleiding van de vele verhalen heeft actrice Alyssa Milano een campagne op social media opgezet genaamd ‘Me Too’ om mensen aan te moedigen niet bang te zijn en hun verhalen niet langer voor zich te houden. En er is weer een verhaal waarin seksueel misbruik centraal staat online gekomen. Het is afkomstig van Alison Wonderland en zij liet weten dat ze vroeger ooit seksueel geïntimideerd is door haar toenmalige baas.

LEES OOK: Partyscene Social Today: je dagelijkse update

Ze is al langere tijd actief bezig met de rechten voor vrouwen en ze heeft actie gevoerd om onbesproken onderwerpen bespreekbaar te maken zoals seksisme en mentale gezondheid. Via Twitter deelt ze haar verhaal en ze onderneemt ook meteen actie. Ze heeft de persoon door wie ze geïntimideerd is opgezocht en zijn vrouw een bericht gestuurd via Facebook. Wat er daarna is gebeurd heeft ze niet online gezet, maar ze laat wel weten dat ze mensen steunt die met soortgelijke problemen kampen en ze ziet graag meer mensen hun verhaal delen.

Aanbevolen voor jou:
Mobile review: OnePlus 5T is het beste androidtoestel van...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws