Onderzoek: alcohol zorgt voor spijt na seks

Partyscene Redactie | 19 februari 2020
algemeen

Alcohol, seks en pretzels gaan niet zo goed samen.

Van de ene drug ga je hallucineren, een ander zorgt ervoor dat je rustig wordt, en weer een ander resulteert in jammere seks. In die laatste categorie blijkt alcohol de grootste boosdoener van allemaal te zijn.

Spijtige seks: dankjewel, alcohol

Dat alcohol je zelfverzekerder kan maken over zaken waar je normaal over twijfelt, en dat daar roekeloze of ondoordachte acties uit voortkomen, dat weet iedereen die drinkt wel. Soms heb je naderhand spijt van die acties. Wat blijkt: je bent verre van de enige. Onderzoek wijst uit dat bijna de helft van seksuele gemeenschap onder invloed van alcohol, achteraf spijt oplevert. 

LEES OOK: Hiphopteksten beïnvloeden het gebruik van MDMA

De resultaten die gepubliceerd zijn in het magazine Psychology and Sexuality door onderzoekers van het NYE Meyers College of Nursing in New York liegen er niet om. In 31% van de gevallen waar het tot geslachtsgemeenschap kwam na het drinken bleek er achteraf spijt te zijn. Bij ecstasy lag dit percentage op 13% en voor marihuana was er maar in 7% van de gevallen spijt. Het onderzoek is gehouden onder een groep van 679 personen tussen de 18 en 25 jaar oud.

De volgende keer als je besluit te drinken dus toch een keertje extra je acties overwegen. Seks is lachen, maar niet als je er na afloop negatief op terug kijkt. Eindstand: alcohol en seks gaan niet zo goed samen als eerder gedacht. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws