Politie waarschuwt voor 'Punisher' XTC na twee doden

Fenna Kiebert | 3 juli 2019
nieuws

De politie van Warwickshire (Verenigd Koninkrijk) heeft een officiële waarschuwing gegeven voor gevaarlijke blauwe ecstasy-pillen met het schedel van Marvel film ‘The Punisher’ erop.

Overleden door pillen

De waarschuwing komt na de dood van de 19-jarige Harley Girven, ook bekend als Harley Mason, die op 29 juni dood werd gevonden in zijn woonplaats, in de stad Shanklin. Hoogstwaarschijnlijk komt Harley’s dood door de blauwe pillen, waarvan wordt gezegd dat ze drie keer sterker zijn dan de meeste andere vormen van ecstasy.

De blauwe, diamant-vormige pillen hebben een ‘sterke anijs/ chemische geur’ ​​en bevatten 250 tot 300 mg MDMA, wat een zeer hoge dosering is.

LEES OOK: DJ Perplex doodgeschoten in Mexicaanse club

Onderzoek

De dag na Harley’s dood kregen hulpdiensten en melding vanuit een huis in Stratford-upon-Avon, waar vijf tieners de betreffende pillen hadden ingenomen. Een van de vijf, een 17-jarige jongen, stierf die nacht in het ziekenhuis na een hartaanval. ‘Op dit moment weten we nog niet of het door de slechte partij drugs komt, of een overdosis is’, meldt inspecteur Lisa Sears in een verklaring. ‘We onderzoeken hoe de jongen stierf en raden iedereen in de omgeving aan om heel erg voorzichtig met drugs te zijn.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws