Disney+ waarschuwt voor racisme in oude films

Zsarisse Knol | 15 november 2019
algemeen

disneyplus

De nieuwe streamingdienst Disney+ komt met waarschuwingen bij films die tegenwoordig als beledigend worden gezien. Het is overigens niet de enige waarschuwing van het platform, ook zien we een waarschuwing voor roken.

Disney+ is hét platform waar je alle filmklassiekers kunt vinden, zoals Peter Pan, Dumbo en Lady én de vagebond. Al deze titels hebben de disclaimer ‘Kan verouderde culturele afbeeldingen bevatten’ in de descriptie van de film.

LEES OOK: Miley Cyrus verliest stembandgeluid en gaat onzekere toekomst tegemoet

De streamingservice heeft de descriptie aangepast in films die racistische elementen kunnen bevatten. Disney heeft in het verleden hiervoor kritiek gekregen. Populaire titels zoals De Aristokatten, Fantasia en Jungle Boek hebben deze disclaimer.

De elementen

Het gaat om een aantal personages in de films Dumbo, de Aristokatten en Peter Pan die vooral Afro-Amerikaanse eigenschappen hebben. Daarbij bevat Peter Pan ook racistische afbeeldingen van Inheemse Amerikanen. Deze elementen kunnen als racistisch worden gezien.

Fans trokken naar Twitter om Disney te complimententeren voor het toevoegen van de disclaimer, maar ook voor het nemen van verantwoordelijkheid voor de fouten die in het verleden zijn gemaakt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws