BNN bedankt!

SusanneW | 5 februari 2013
blogs


Bedankje aan de makers van het programma ‘Beauty and the Beat’, de talentenjacht voor vrouwelijke dj’s.
 
Na het zien van jullie nieuwe programma ‘Beauty and the Beat’, denk ik dat ik voor alle vrouwelijke Nederlandse dj’s en producers spreek als ik jullie hartelijk bedank. Uit de ‘100+’ inschrijvingen hebben jullie duidelijk de crème de la crème aan vrouwelijk dj-talent geselecteerd, om antwoord te krijgen op de vraag ‘waarom er zo weinig vrouwelijke dj’s aan de top staan’.
 
Dat de meeste deelnemers niet weten hoe je headphones aan moet sluiten op een mengpaneel of hoe je binnen twee minuten een nieuwe track kunt klaarzetten, is natuurlijk logisch. Zulke complexe technische handelingen zijn gewoon erg moeilijk voor een vrouw. En groot gelijk dat jullie de overgangen die de dames tussen twee tracks maken nauwelijks laten zien. Want het is veel belangrijker dat je als vrouwelijke dj goed kunt poseren tijdens een fotoshoot en dat je weet wat je ‘mooiste lichaamsdeel’ is. Zelfs veteraan Isis was het daar in de eerste aflevering roerend mee eens; dan moet het wel kloppen.
 
Dus nogmaals BNN: bedankt dat jullie een lans willen breken voor alle hardwerkende vrouwelijke talenten in de Nederlandse dancescene! Ongetwijfeld maakt dit programma hun weg naar de top een stuk makkelijker …


.
*Update* Lees ook de reacties van Estroe, Sandrien en Lady Aïda op Beauty and the Beat, bij de collega's van DJBroadcast.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws