Dennis Christopher: kort

Partyscene Redactie | 9 augustus 2007
blogs

Dj en producer Dennis Christopher is in het buitenland een household name. Hij maakt dus het één en ander mee.

Kort


Dennis met lang haarJa, ja, het is eindelijk gebeurd.... Mijn haar is eraf! Vanaf mijn 16e loop ik al met lang haar over deze aarde, en niets of niemand die me er maar van kon overtuigen om hier iets aan te veranderen.

Het hoorde bij mij, was mijn imago en dat was dat.
Lang haar kan ook wel knap lastig zijn. ik bedoel, het wordt snel vet, je kunt voor vrouw aangezien worden (maar 1 keer gebeurd!) of je wordt bijvoorbeeld sneller voor dopehead of druggie aangezien. Zo heb ik ooit in mijn studententijd nog een keer gesolliciteerd bij de KLM om als steward te werken, maar omdat ik mijn haar niet had geknipt, werd ik niet aangenomen. Ze noemden me een 'free spirit' en vonden me niet geschikt om in hun vliegtuigen de zaken waar te nemen. Achteraf gezien wel ironisch, aangezien ik nu meer uren in het vliegtuig doorbreng dan menig stewardess en purser. En na deze week nog 7 vluchten gehad te hebben, zat ik bij Martinair toch weer tegen een steward met lang haar aan te kijken!

Nou is het knipverhaal natuurlijk niet zonder slag of stoot gegaan.

Mijn lieve en charmante kapster Phoebe bij Peetoom zat al maanden te lobbyen voor een changement in mijn coiffure. Elke drie maanden begon ze opnieuw, en elke keer zei ik beleefd erover na te denken. Ze heeft dit gewoon een jaar volgehouden, en eindelijk heb ik toen de knoop doorgehakt. Maar niet zonder slag of stoot. Ik had haar namelijk wel gevraagd om een goed knipvoorbeeld te noemen, zodat ik het me een beetje kon voorstellen hoe het zou worden. Het enige wat ze elke keer aan mij kon vertellen was dat het er goed uit ging zien, maar dat was voor mij als man natuurlijk niet genoeg. Wij willen natuurlijk wel even zien hoe het gaat worden! Nadat ik een film had gezien met David Beckham heb ik maar besloten om een paar foto's van hem te downloaden.
Een van zijn kapsels vond ik toen helemaal top en ik heb toen een foto gemaakt van mijn eigen hoofd en zijn kapsel erboven op geplakt...

Tevreden met het resultaat ben ik toen naar Phoebe gegaan en nadat ze bijgekomen was van het lachen is het gebeurd. Daarna wist ik dat ik het veel eerder had moeten doen.
Ik voel me sinds die kapbeurt ook wel een stuk sterker en meer daadkrachtig. Nu besef ik ook wel dat dit natuurlijk alleen maar geestelijk is, maar het lijkt volgens sommigen alsof er jaren van mijn leeftijd zijn afgevlogen. Zelf voel ik me gewoon een stuk lekkerder.

Op vakantie in Bali heb ik veel boeken gelezen over je innerlijke kracht en dat soort dingen, en je zou haast een parallel kunnen trekken met het gegeven dat ik me misschien wel een beetje begon te verbergen achter die haren... Afijn, ik ben er klaar voor, het lijkt wel alsof ik aan een nieuw level ben begonnen in mijn leven.

Dus voor iedereen die ergens geruime tijd tegenaan loopt te hikken, kan ik nu met een gerust hart zeggen: "Doe het, je zult er geen spijt van hebben!". Kijk, het leven draait toch om experimenteren, fouten maken en leren. Een tijd lang speelde ik de dingen op safe, maar als je niets doet om je grenzen te verleggen, weet je ook niet wat er achter de horizon ligt...

Dennis met lang haar

Check ook:

http://www.dennischristopher.com

http://dennischristopher.hyves.nl

http://www.myspace.com/djdennischristopher

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws