Uitgaan in Kuala Lumpur

redactie | 7 juli 2006
blogs

Petronas Twin TowersAls ras echte Amsterdammer, met een twist, kom ik bijna nooit buiten de bebouwde kom als het op uitgaan aankomt (als het op andere dingen aankomt ook niet, maar dit terzijde). Waarom zou je? Amsterdam heeft alle leuke clubs, terrassen en kroegen en ‘t oogt gewoon een stuk leuker dan de meeste steden, zowel stedenbouwkundig als de mensen waar je tegen aan kijkt.

Wat gebeurt er als je die Amsterdamse arrogantie los laat in een nachtleven ver buiten de Amsterdamse stadsgrenzen, bijvoorbeeld in een wereldstad als Kuala Lumpur? Een metropool gevuld met Aziatische nederigheid: narigheid, of gezelligheid?

Voordat ik aan mijn stage van 6 maanden begon had ik natuurlijk al het een en ander uitgezocht op verschillende Maleisische party websites. Er waren aardig wat clubs en bars (Zouk als de bekendste) en de partyfoto’s zagen er ongeveer uit zoals we inmiddels in Nederland ook gewend zijn.

Maar de andere informatie over Maleisië, zoals het feit dat het een moslim land is met heuse Sharia wetten en het feit dat contact tussen en mannen en vrouwen in het openbaar strafbaar is, baarde toch enkele zorgen.

Kortom: hoe ga je uit aan de andere kant van de wereld?

We shall see!

Ciao, Faisal

Hier lees je meer over Kuala Lumpur!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws