Column Ambient Daan: Je bent een rund als je met alcohol stunt

redactie | 16 mei 2006
blogs

Voor het huis van mijn broer werd ik aangehouden en voor ik het wist zat ik op het politiebureau. Echt dronken was ik niet maar teveel op had ik wel. En dat heb ik geweten ook. Rijbewijs kwijt en schaamte gevoel rijker. Want eigenlijk was ik vaak diegene die zei tegen mijn vrienden of het wel verstandig was dat zij gingen rijden, zelfs een paar keer sleutels afgepakt en gasten thuis laten crashen. Maar nu was ik de lul, en zwaar ook. Ik voelde me echt zo zwaar waardeloos dat ik het mijn omgeving ook niet durfde te vertellen. En zo bracht ik mezelf in een nog zwaarder pakket want erg gezellig werd ik er niet op. Uiteindelijk moest ik voorkomen, een boete, een voorwaardelijke straf en een verplichte alcoholcurcus. Ik heb er nu twee cursus dagen opzitten en ga er toch wel van uit dat ik mijn lesje heb geleerd. Ik zit in een groep met allemaal mannen (typisch weer…) en wat wordt ingestampt is “don’t drink and drive”!

En met wat gezond verstand is dit ook wel te begrijpen, want de gevolgen kunnen catastrofaal zijn. Wat die gevolgen zijn weet iedereen wel en ik wist het ook wel maar er naar leven is iets anders. En ik ben dan zo iemand die keihard op zijn bek moet gaan om te leren wat noodzakelijk is. En uiteindelijk ben ik er dan wel wijzer van geworden, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Wat mij vooral bijblijft is dat ik me ontzettend stom voel en er eigenlijk toch wel voor schaam. Ik schaar me nu onder al die eikels die de volgende dag in  de krant staan en waar je eigenlijk alleen maar over leest. Want niemand in mijn omgeving is ooit eerder gepakt met drank op. Tenminste, tot ik mijn verhaal deed want nu blijken er opeens wel meer in hetzelfde schuitje te zitten of hebben gezeten maar durfden het niet te vertellen. En om heel eerlijk te zijn geeft me dat wel een goed gevoel dat ik niet de enige eikel ben.

Nu is drankgebruik in onze ‘scene’ normaal en ook het gebruik van drugs is behoorlijk geaccepteerd. Ik wil niemand een les lezen, daar ben ik absoluut niet in de positie om te doen, maar ik wil wel zeggen: kijk uit, met alles wat je doet en wees verstandig.

Groet Ambient Daan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws