Kite Slide

redactie | 15 juli 2005
blogs

Dinsdagmiddag Scheveningen, de wind waait uit het Noorden. Tijd voor iets nieuws en geks. We hebben een slider gekocht en dit is de perfecte dag om het uit te proberen: stevige wind en niet teveel golven. Weet je nog afgelopen winter? Koud en zelfs sneeuw.  Wij kiteboarden in een weiland; over sloten en hekken heen springen, gaaf! Altijd in voor iets geks die gasten bij fightfish.nl. Dat willen we nu ook maar dan op het water.

Hoe doen we dat.. uhmm wakeboard sliders , ja we leggen een slider in het water. De slider is een grote luchtbuis met daaroverheen een regenpijp waar je over heen ‘slidert’ . Zo gezegd zo gedaan. Met een aantal de slider oppompen bij het Jumpteam. Met ankers leggen we ‘m stevig vast, mooi net achter het dammetje waar het helemaal vlak is.

Shit, dat is nog niet zo makkelijk , de truc is om uit te haken vlak voordat je de regenpijp opgaat , je board vlak te houden én blijven lachen. Edie gaat er goed overheen en voor Chris lijkt het wel heel gemakkelijk. Lucas verstuikt zijn duim omdat hij tussen de slider en de stabilisatiebuis valt , Erik gaat goed, en ondergetekende kneust net iets te enthousiast z’n hak, gelukkig niet op de slider, maar op de zandplaat aan de kant. 

Ok, dat is cool, hiermee gaan we op tour. Nu nog een paar sponsors erbij: Red Bull, Protest en Liquid Force kiteboarding en gaan. Je kan het slider circus overigens bij jou in de buurt laten komen. Stuur dan een mailtje naar slider@fightfish.nl . Condities: redelijk vlak water, met de auto redelijk dicht bij het water kunnen komen en enthousiaste kiteboarders die mee willen helpen. 

Wat is verder nog gaaf? Downwinderen: lekker met je kite en board langs de kust raggen, golfrijden tot je erbij neervalt en af en toe een meeuw uit het luchtruim verjagen. Effe rusten bij de catamaran club. Niks ervan! Weggejaagd worden door de reddingsbrigade “er mag hier niet op het strand geland worden”. OK niets uitrusten dus. Gaaf land hè Nederland? Vooral als iets niet mag J. Leuk hoor dat downwinderen maar hoe kom je terug?

 Ik stel gewoon de vraag als we vanuit Scheveningen komen downwinderen met 10 man naar Hoek van Holland , Katwijk of Noordwijk wie wil ons dan terugbrengen? Vertel het de redactie!

Volgende keer meer kite avontuur, events en andere gekke dingen.

Groet, Rinse.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws