De 10 van ... Bob Nagel en Michael Jacques

Partyscene Redactie | 17 juni 2011
blogs

Muziek van een andere planeet!

Platenrek, Soho, Londen, Berwick Street

In bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt vaak niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Bob Nagel en Michael Jacques.

Vanavond (vrijdag 17 juni) is Steve Rachmad, Nederlands technoambassadeur, uitgenodigd voor een speciale allnighter tijdens Blackout in de hoofdstedelijke Studio80. De Amsterdammer wordt vergezeld door o.a. Bob Nagel en Michael Jacques. Wat hebben deze talentvolle dj's voor je in petto?

 

De 10 van … Bob Nagel

 

1.Stablo 9997 A (Stablo)

Laatste plaat van de onbekende producer die onder de naam Stablo tracks maakt. Een funky track, met een baslijn en hihats waar de mensen niet stil op kunnen blijven staan.

2. Let Me Be Me - Other People Place (Warp)

Eén van de laatste tracks van James Marcel Stinson (Drexciya) voor zijn dood. Een zwaar beladen track met een heerlijke zware kick, mooie melodieën en een heftige clap. All time favorite!

3. Quizas - Ricardo Villalobos (Playhouse)

Voor mij één van de mooiste producties van Villalobos; heerlijk om op weg te dromen. De vrouwelijke stem, de mooie geluiden en de claps raken je meteen.

4. Blue Train - Version Blue (Blue Train)

Rauwe dub techno van Steve O Sullivan. Stevig maar toch heerlijk om eindeloos naar te luisteren. Gruwelijk!

5. Inner - There And Back Again (Unreleased)

Unreleased materiaal van onbekende producer Inner. Diepe meeslepende track met rauwe baslijn! Heerlijk voor in de vroege uurtjes.

Bob Nagel

6. Gesloten Cirkel - Moustache (Moustache Rec)

Een heerlijke obscure en mysterieuze track die het ook nog eens goed doet op de dansvloer! Weer een hele vette EP van Gesloten Cirkel.

7. Omar S - Sarah (Fxhe)

Nieuwste track van zijn hand. Fijne synths en swingende beats. Omar blijft verassen.

8. Slum Village - Fantastic Vol 2

Voor mij één van de beste hiphopalbums - heerlijk voor elk moment van de dag. Must have.

9. Check Your Buddha - Sunpeople (Trelik)

Diepe hypnotiserende beats en stemmen van Baby Ford en Melchior. Sick!

10. Roman Iv - Lucy (Running Back)

Deephouse-track onder de alter ego van Roman Flugel. Zwevend maar toch swingend!

Waar ben je de komende tijd te bewonderen?

Ik ben de hele maand juli op vakantie in Indonesië, maar als ik terug kom staat er een drukke en leuke augustusmaand voor de boeg. Zo hebben we met Subway (Qday) een eigen stage op Mysteryland en komt er begin augustus weer een minifestival op Strand West in Amsterdam van Subway en Music Affairs.

Waar houd je jezelf nog meer mee bezig?

Met Subway zijn we bezig voor een clubavond en willen we graag in 2012 weer wat leuke buiten evenementen gaan doen. Ook ben ik langzamerhand het produceren onder de knie aan het krijgen.

 

De 10 van … Michael Jacques

1. Unknown – NO. 9997 (Stablo)

Underground sounds van mysterieuze bron. Dit is de derde release, ik heb de vorige twee ook gekocht. Ze zijn alle drie niet meer weg te denken uit mijn platen tas.

2. Vakula – Picture of You (Dekmantel)

Nieuwste release op Dekmantel van De Oekraïense vakula. Deze man maakt werkelijk geniale muziek, waarbij hij alleen gebruik maakt van hardware. Vooral de titel track ‘Picture of you’ gaat nog menig dansvloer uit elkaar trekken. Dit is muziek van een andere planeet.

 

Michael Jacques 3. Gene Hunt Presents – Chicago Dance Tracks Part 1 (Rush Hour)

Verzameling van obscure Chicago-tracks uit de jaren 80. Deze tijd wordt niet voor niets het gouden tijdperk van de house genoemd. Veel van de tracks waren hiervoor nog nooit uitgebracht en de tapes circuleerde rond bij de oude garde. Aan de ene kant is de charme er misschien een beetje vanaf, omdat de tracks nu niet meer exclusief zijn, maar aan de andere kant ben ik wel erg blij dat ik het nu kan draaien.

4. Tyree – Nuthing Wrong (Mojuba)

Reissue van een Chicago house classic. Elke keer wanneer je deze plaat draait, gaat de crowd insane! Ook hier is het de vraag of het niet zonde is dat de exclusiviteit van deze plaat nu verloren is...

 

5. Schatrax / Egal 3 / BLM / Nyra – Get it Right (Fear of Flying)

Vier tracks van vier verschillende artiesten. ‘Get it Right’ van Schatrax bestaat uit een aantal geknipte disco-samples en een booming sub bass, een mooie aanvulling op zijn bijzonder indrukwekkende cv. ‘Siclam’ van het Roemeense Duo Egal 3 doet een beetje denken aan een Baby Ford track door zijn minimal trippy beats. Op de B1-kant staat de dubby track  ‘meadow loves Mowgli’ en op de B2 mijn favoriet van deze EP, ‘Casturize’ van Nyra.

 

6. Pearson Sound – Blanked / Blue Eyes (Hessle Audio)

Pearson Sound a.k.a. Ramadanman is een fenomeen uit de dubstep scene. Ik gebruik zijn platen om mijn eigen sets wat dynamischer te maken. Ik hou er van om te variëren met verschillende ritmes. De eerste track Blanked is een absolute killer!

 

7. Various (Okain, Geddes & Mic Newman) – Sampler (Tsuba Rarities)

Toffe house remix door nina kraviz van okain – scream, werkt altijd goed in de club!

 

8. Martyn / Roman Lindau – Berghain 04, Pt. 1 (Ostgut Ton)

Martyn is voor mij één van de aller beste producers van dit moment. Zo veelzijdig, niet in een hokje te plaatsen. Techno, dubstep, drum & bass en house…het zit er allemaal in.

9. Kassem Mosse – Workshop 12 (Workshop)

Full hypnotize! Typische diepe, donkere Kassem Mosse tracks. Ik vind eigenlijk bijna alles van deze Duitse producer te gek.

 

10. Energy 52 - Café Del Mar, The Ricardo Villalobos Remixes (Flying Circus)

Ik draai alleen de dub remix. Deze plaat komt thuis niet tot zijn recht, toen ik iemand deze track op het geluid systeem van de trouw hoorde draaien was ik verkocht.

 

Waar ben je de komende tijd te bewonderen?

Aanstaande vrijdag op Black Out in de Studio 80, ik draai dan B2B met Bob Nagel in de achterzaal (één keer per twee maanden). Ik ben sinds kort resident van deze avond, ook doe ik samen met Casper en Thomas de programmering en promotie. De 29ste van Juli draai ik op Dekmantel bij de Whoosah en verder heb ik twee festival gigs deze zomer; Mysteryland en Graefenthal am See in het Duitse plaatsje Goch.

Waar houd je jezelf nog meer mee bezig?

Ik ben student aan het Inholland College in Haarlem, ik volg de opleiding MEM (ja, dat is die opleiding die zo slecht in het nieuws is ;). Ik heb net mijn derde jaar afgerond en ga vanaf September een half jaar stage lopen bij Vice Magazine, waar ik me ga bezig houden met events en marketing. Dat wordt een druk half jaar, maar ik heb er veel zin in!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws