Jägerland

Partyscene Redactie | 17 juni 2011
headlines

Vrijdag 1 juli 2011 is het tijd voor de derde editie van de Jägerland Tour en wel in een van Amsterdams meest industriële clubs; namelijk Trouw. Verwacht een experimentele Indie DJ set van niemand minder dan Caribou, Franse electro van Joakim, live vintage flavoured lazer disco van Fransozen Jupiter en electronisch geluid van Bear die bekend is van het Non Records label. De tweede ruimte zal door onder andere Italo Elite resident San Proper en Italo Elite oprichter Martin Duvall omgetoverd worden tot een paradijs voor discoliefhebbers. Kaarten zijn uiteraard weer gratis, maar alleen verkrijgbaar via inschrijving op jagerland.nl


Tickets

De tickets voor alle events van de Jägerland Tour zijn gratis, maar uitsluitend verkrijgbaar door middel van inschrijving en alleen voor mensen van 21 jaar en ouder. Om tijdens het event in Amsterdam voor nop te feesten dienen liefhebbers zich in te schrijven op jagerland.nl. Daar worden de exclusieve tickets verloot onder de inschrijvingen.

Locatie: Trouw, Amsterdam
Trouw is gevestigd in het pand waar vroeger de gelijknamige krant werd gedrukt. Daardoor ziet de club er vanbinnen uit als een grote, industriële ruimte, met een underground sfeer die je in Amsterdam of Nederland niet veel tegenkomt. Qua muziek richt Trouw zich vooral op vooruitstrevende elektronische, muziek, hoewel er de laatste tijd ook steeds meer grote en kleine bands optreden. Je kunt veel positiefs over Trouw zeggen, maar van een gezellig huiskamersfeertje kun je nauwelijks spreken. Niet dat het er niet gezellig is, want dat is het zeker, maar er zijn niet veel huiskamers die zo fijn naar beton en opgedroogde inkt ruiken.www.trouwamsterdam.nl

Programma
CARIBOU (CA, DJ-SET)
Caribou maakte een van de leukste albums van vorig jaar en toverde live, in clubs en op festivals, miljoenen monden in hun meest blije stand. De Canadees heeft behalve vijf albums en een band om zich heen ook alles in zich om als DJ de avond tot een droompje te maken.

JOAKIM (FR)
De Fransman Joakim was als kind al moordend muzikaal, maar pas toen een schoolvriendje per ongeluk een synthesizer in zijn kamer had laten staan ontdekte hij de wondere schoonheid van elektronische muziek. Joakim wordt gezien als een van de beste elektronische muzikanten van Frankrijk en brengt in september een nieuw album uit, waarvan hij 1 juli al een paar nummers ten gehore zal brengen.

JUPITER (FR, KITSUNÉ, LIVE)
Het eveneens Franse Jupiter bestaat uit een jongen en een meisje uit Parijs, die elkaar ooit tegenkwamen op een lege dansvloer in Londen terwijl de DJ een enorm ouderwets nummertje draaide. Ze gaan binnenkort toeren met Metronomy, maar komen speciaal voor de Jägerland Tour voor de eerste keer naar Nederland.

BEAR (NL, NON RECORDS)
Bear liep er al een tijdje mee in zijn hoofd, maar op een gegeven moment richtte hij dan echt officieel NON Records op. In zijn botervette Electro zitten heerlijke clichés uit de popmuziek, gemarineerd, geroosterd en er vervolgens weer terug ingestopt.

SAN PROPER (NL, ITALO ELITE)
San Proper begon ooit met DJ-en in het Amsterdamse clubwereldje, maar draait intussen al vijftien jaar in Nederlandse clubs, of andersoortige plekken waar je komt om gezelligheid in te ademen. Met name zijn Italo house- en discosets maken hem veelal geliefd. Hij is een van de resident DJ’s van Italo Elite.

MARTIN DUVALL  (NL, ITALO ELITE)
Martin Duvall is behalve DJ nog vierenveertig dingen tegelijk, waaronder kunstenaar, muzikant en stylist. Al die dingen combineert hij ook graag, waardoor hij al eens werd verkozen tot best geklede DJ. Martin Duvall draaide vaak in de legendarische Roxy en hij is het creatieve brein achter het succesvolle Italo Elite.  

JOB JOBSE (NL, TROUW)
Job Jobse is misschien wel de liefste DJ van Nederland. Het type jongen voor wie je minstens een appeltaart haalt, nee, bakt als hij op visite komt. Trouw is zijn thuisbasis. Als Disco wetenschapper heeft Job Jobse er al tig malen zowel gedraaid als voor handjes richting het plafond gezorgd.

Jagerland.nl
De Jägerland Tour is onderdeel van het platform Jagerland.nl. Hier vind je alles over uitgaan en goede feesten in het bijzonder. Er zijn dagelijks verse blogs te lezen,  fotoreportages van de Jägerland Tour te zien en tickets voor de beste festivals te winnen. Daarnaast zijn er afleveringen te zien van de populaire series ‘My Son The DJ’ en ‘De Aard van het Feestje’. Check www.jagerland.nl

Jägerland Tour - Amsterdam

Vrijdag 1 juli 2011

Trouw, Amsterdam

Programma: Caribou, Joakim, Jupiter, Bear, San Proper, Martin Duvall, Job Jobse

Aanvang: 23:00 uur

Toegang: Gratis (alleen op inschrijving via www.jagerland.nl)

Minimum leeftijd: 21

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws