De 10 van ... Gerd Janson & Reza Athar

Partyscene Redactie | 3 maart 2011
blogs

Hard to get 7“ from Stockholm

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Duplex & Delta Funktionen.

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Gerd Janson & Reza Athar.

Aanstaande vrijdag gaat het nieuwe underground dance-concept Niche van start in Merleyn te Nijmegen.  Niche gaat zich zoals de naam al doet vermoeden richten op dj’s van het niche segment binnen de elektronische scene. Dj’s die op het punt van doorbreken staan of al net zijn doorgebroken. Gerd Janson is de special guest van de eerste editie. Hij is de eigenaar van het bejubelde undergroundlabel ‘Running Back’. Hij vormt samen met Lauer ook het illustere Tuff City Kids. En hij is ook nog eens de vaste resident van het befaamde Robert Johnson club. Een meer dan geschikte gast om het concept af te trappen dus. Niche-resident Reza Athar zorgt voor de opwarming van de avond. Om je alvast een indruk te geven, zijn hier de favoriete platen van de beide heren.

 

De 8 van … Gerd Janson

 

Aksel Friberg @ Kicki Halmos - To Be There With You [Drifter Sthlm Musik]

Hard to get 7“ from Stockholm. Sounds like an update to Annie. Melodic, haunting, poppy hot wave. Two copies recommended.

Omar S - Here's Your Trance Now Dance! [FXHE]

Detroit’s grumpy G gets corny. Trance dance that makes you whistle while you work.

Soundstore - Take U [Ostgut Ton]

Exclusive track from Prosumer’s up and coming mix CD for Berlin’s Panorama Bar. A rave rocket anthem that’s as brillant as Prosumer’s mix.

Gerd Janson

Jeff Mills – Guidance [Axis]

Beatless beauty by the man with the fastest hands. Poetic

T&W – Girls Like Boys [Burning Spears 2011]

Mysterious one-sided 12” with a track that sounds uncannily familiar to a piece from Tger & Woods recent RA podcast.

Benjamin Sun – Salty Tears [Voyeurrhythm]

Give me Moore, Moore, Moore. Great samples, great bass line, great vocal, great track.

Todd Terje – Ragysh [Running Back]

Always a bad look to chart stuff that you are related to. Todd Terje is a genius though. Musique sublime.

Mutsumi – Look Down At Your Feet Below [BubbleTease Communications]

Maurice Fulton is a genius as well. Punk funk on a Chicago riddim.

 

De 10 van … Reza Athar

Mountaineer – Always Coming Home (Tuff City Kids Mix) [Leng]

Nee, nee ik heb hem niet gechart omdat die toevallig as. vrijdag op de eerste editie van Niche staat, maar omdat de nieuwe remix van Gerd Janson en Lauer aka. Tuff City Kids gewoon weer zo meesterlijk is. Het past perfect in het nu al tijdloze Leng Catalogus. Een dromerig en atmosferische opbouwer waar je me voor kan wegdragen. Ben trouwens benieuwd wanneer de heren van Tuff City Kids met een eigen release komen. Tot nu toe hebben ze alleen maar stijlvolle remixen afgeleverd voor anderen.

 

Asian Project – Kadjhani Express [Vibrations]

Alweer de derde release op het nieuwe label van Soft Rocks. Deze gaat iets dieper dan de twee voorgaande releases. Een door percussie bedreven mid-tempo track, met een Indiase sitar er door heen.Gehypnotiseerd raak je ervan.

 

Alphabet City – Feels Like (Downtown Party Network Mix) [Under The Shade]

De kosmische heren uit Letland kunnen de laatste tijd weinig fout doen bij me. Hun remix voor TJ Kong & Nuno Dos Santos is inmiddels al van een vast en belangrijke waarde in mijn sets. En hun onlangs verschenen remix voor Deadstock 33’s op IIB..? is ook weer van juweeltje. Met de lente en zomer in zicht is hun remix voor Alphabet City, zeker een anthem voor de velen aankomende strandfeesten.

 

Nico Purman – Rize [Vakant]

Normaal gesproken doen de releases op dit Duitse label me vrij weinig of beter gezegd helemaal niets. Maar toch vind ik dat je labels altijd moet blijven checken, om jezelf en anderen te kunnen verrassen. En dat is nu gebeurd. Want Rize is in tegenstelling tot andere releases op dit label behoorlijk funky van karakter. Een eigentijdse boogiefunker van het kaliber Metro Area. De resterende tracks op de ep mogen er ook zeker wezen trouwens, maar halen het niet bij Rize.

 

Reza AtharDJ Ageishi & Ackin – Rain Parade (Prins Thomas Diskomiks) [Internasjonal]

Tja… als een ware groupie van Prins Thomas en zijn label Internasjonal, mag de nieuwe release en zijn eigen remix zeker niet ontbreken in mijn chart. Het is het ontbreken ook niet waard vind ik. Het klinkt misschien niet enorm anders dan zijn voorgaande remixen, maar bij deze heeft die de kunst van weglaten perfect toegepast. Een haast minimalistische interpretatie van het origineel. Less is af en toe more was het gezegde toch?

 

Timothy J Fairplay – The General Arrives [Astrolab]HMJkkkk

Een solo-uitstapje van het Battant band-member. Bekend van hun werk op het label van Ivan Smagghe en Chloe “Kill The Dj”. En na het horen van de ep vraag je jezelf af waarom hij dat niet veel eerder heeft gedaan. Want hij levert gewoon drie tijdloze electro tracks af verdorie. Een mooier dan het ander. The General Arrives is met zijn nostalgisch en bijna filmische karakter toch meer mijn ding te noemen. De bijkomende remix(en) zijn trouwens ook niet mis. Niemand minder dan Andrew Weatherhall heeft dat voor zijn rekening genomen. Kortom: een niet te missen “12”.

 

Gunnar Bjerk – Stay [DFA]

Er komen de laatste tijd tot mijn grote plezier veel mooie pop/dance crossovers uit. Ik denk eerlijk gezegd dat het alleen maar meer en meer gaat worden de komende tijd. De New Yorkse label DFA is daar trouwens toch voor een groot deel verantwoordelijk voor. Al dat geflirt tussen verschillende genres, kan toch bijzonder mooie dingen opleveren weten we inmiddels van DFA. En dat blijkt nu ook maar weer eens.

 

Hannulelauri – More [Relish]

Ik ben eindjaren 80 geboren, dus heb de jaren 80 niet bewust meegemaakt. Maar voor veel is het een verschrikkelijk muzikaal decennium geweest. Toch heb ik veel affectie met de muziek uit die tijd, misschien wel juist omdat ik de jaren niet bewust mee heb gemaakt. Hannulelauri is ook een artiest die zijn hart aan de jaren 80 heeft verloren (Een producer die je sowieso in de gaten moet houden). “More” zou zomaar de soundtrack van een politieserie in de jaren 80 kunnen zijn, maar het roept bij mij wel warme gevoelens op en bovenal brengt het mij aan het dansen.

 

Andre Obin – Soft Rain (Patrice Baumel’s Future Mix) [Trouw]

Dat Club Trouw in Amsterdam bekend staat om zijn scherpe en vooruitstrevende programmering kan je zeker niet zijn ontgaan. Maar sinds kort zijn de heren onder ook eigenaar van een label. Het gelijknamige “Trouw” is vorige jaar van start gegaan. De eerste release was gelijk een album van de resident en lieveling Patrice Baumel. De tweede release is een ep van een voor mij nog een onbekende Amerikaan “Andre Obin”. Maar onbekend maakt zeker niet onbemind. Want “Soft Rain” is een geweldige track. Pop meets dance op het hoogste niveau. Een track waar Michael Mayer geen twee keer over na hoeft te denken, om het uit te brengen. Maar Trouw was hem voor. De bijkomende remixen zijn  van Melon en Patrice Baumel. Patrice rekt het origineler uit en maakt het in mijn ogen nog mooier dan het origineel. Hulde!

 

Gentlemen Drivers – Valdor (Populette Mix) [Because Music]

Het kan vriezen of dooien met Populette vind ik altijd. Gelukkig dooit het de laatste tijd vaker dan het vriest. Want hij levert een epische vloervuller voor Gentlemen Drivers af.

Niche @ Merleyn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws