De 10 van... Antal en San Proper

Partyscene Redactie | 27 augustus 2010
blogs

“Deze track smeekt om smerige sexy dansmoves”

De 10 van...Antal en San Proper
In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Antal en San Proper.

 

Vrijdag 27 augustus is Trouw Amsterdam weer het domein van diepe discovibes, Detroit house in overvloed en toekomstmuziek uit het jaar 3000. Residents Antal en San Proper nodigen gelijkgestemde ziel Makan (a.k.a. Guy Blanken) uit voor een liveset en zijn zelf natuurlijk ook achter de decks te bewonderen. Van welke platen krijgen zij het ware Disco3000-gevoel?

AntalDe 10 van Antal

1 Ribn – ‘Light Black ep’ (Mild Pitch)

Prettige diepe housetracks!

2 Terrance McDonald – ‘Mind Over Matter ep’ (M>O>S Deep)

Reissue van Chicago house classics op dit fijne label uit Amsterdam.

3 Oriol – ‘Night And Day’ (Planet Mu)

Hybride mix van jazz, soul & electronix...nice!

4 Lone – ‘Once In A While’ (K7)

Op de Kode 9-lp staat een geweldige house track van LONE.. Check it!

5 Nosaj Thing – ‘Drift’ (Alpha Pup)

Eén van de beste electronica-lp's van vorig jaar. Nog steeds een favoriet!

6 V/A – ‘Disc 'O' Lypso’ (Trans Air)

Geweldige jaren ’70 disco uit het Caribisch gebied.

7 V/A – ‘Deep Disco & Boogie, vol 1’ (part 1) (Kindred Spirits)

Twee mega obscure discoplaten in de reissue!

8 Theo Parrish feat. IG Culture – ‘TBC’(?) (Kindred Spirits)

One sided limited edition van twee van s' werelds dopeste producers op het

Amsterdamse Kindred Spirits label.

9 Jneiro Jarel – ‘Black Blocks’ (ElectroSonicFreeRoboticS)

Underground Resistance meets hiphop...zo klinkt dit. Gruwelijk!!!

10 Rick Wilhite Presents – ‘Vibes New & Rare Music’ (Rush Hour)

De koning van de Detroithouse met een geweldige housecompilatie.

Waar ben je de komende tijd te bewonderen?

Elke 3e vrijdag van de maand Disco 3000 at Trouw, op 1 oktober en 4 december

Disco3000 in Paradiso.

Waar houd je jezelf nog meer mee bezig?

Rush Hour recordstore & distribution, Kindred Spirits recordings & family

affairs!

San ProperDe 10 van San Proper

1 Awanto 3 & San Proper – ‘Black Burger’ (Rush Hour ltd.)

Mijn meest recente release met Awanto 3 a.k.a. Stven de Peven op Rush Hour. Hij is alle alleen verkrijgbaar in de Rush Hour winkel. De A-kant is ‘Conquer End Naw House’, een dirty, cheeky, lawaaiige housetrack met een koppig technogevoel. De B-kant is sexier, maar ook tegendraads. Plagend, zonder echt te climaxen. Een degelijke tool die blijft hangen, met heftige chicagobeats en een snufje italo-disco.

 

2 Crue-L Grand Orchestra- ‘More than Paradise’ (Theo Parrish rmx) (Crue-L grand Orchestra)

Theo Parrish met alweer een geweldige remix van een track, die voor mij een instant classic is. Het origineel heeft iets speciaals en bijzonders, omdat het ook heel catchy en dansvloervriendelijk is. Theo’s remix gaat daar overheen met diepte, gevoel en zijn kenmerkende ‘sound signature’.

 

3 Jon McMillion- ‘Solete Simms’ (Proper's Movetek mix) (NuEarthKitchen)

Jon McMillion heeft net zijn album ‘Jon McMillion LP’ uitgebracht. Wat mij betreft het pareltje van de maand, met tracks die allemaal even betoverend en hypnotiserend zijn. Houd deze in de gaten! Ik heb twee remixen gedaan voor een 12”, waarop ook remixen van Vakula en Juju & Jordash staan en deze ‘Movetek Mix’, geïnspireerd door mijn ervaringen tijdens DEMF en het Mutek Festival eerder dit jaar.

4 Zombie Zombie- ‘The Sound Experience’ (Comtron rmx) (unreleased)

Deze rauwe, down-tempo ‘banger’ is absoluut één van mijn favoriete remixen van Comtron tot nu toe. Hij kruipt over de dansvloer, smekend om smerige sexy dansmoves die de meeste mensen alleen mogen uitvoeren tijdens de Disco3000-clubavonden.

 

5 Discodeine- ‘Falkenberg’ (Pilooski edit) (Dirty)

Deze edit is geweldig. Pilooski weet wel hoe hij ze uit moet kiezen. Het is een onverwachte groove van positieve ‘80s Afrikaanse vibes, met een ophitsend intro en gestoorde steeldrums die de gekte compleet maken.

 

6 V/A- ‘Deep Disco & Boogie vol.1’ (Kindred Spirits)

‘Take Care Of The Family’ is de belangrijkste boodschap bij deze tracks. Kindred Spirits is nu al vele jaren een vernieuwend muzikaal instituut in Amsterdam, met veel verschillende genres in de catalogus. Met deze boogie-edits leveren ze weer precies wat ik nodig heb.

 

7 Midnight Magic-‘Beam Me Up’ (Jacques Renault rmx) (Permanent

Vacation)

Jacques Renault bewerkte deze track van Midnight Magic, een nieuwe discoformatie (als ik het me goed herinner). Maar deze remix klinkt eerder als klassieker van twintig jaar geleden; zijn tijd ver vooruit, rommelend en grommend in je speakers. Erg geschikt voor Disco3000.

 

Disco30008 Tony Ransom vs Xavi-P- ‘Music' (Shield re-edit) (Voodoo)

Een Shield re-edit van een classic, een erg dikke tool die het goed doet in de clubs. Werkt ook goed in combinatie met Makan-tracks, merkte ik afgelopen vrijdag.

 

9 Jacques Renault –‘Marilyn's Gold’ (Hand of God)Een aankomende release van Renault op het nieuwe Nu-disco label Hand Of God. Het is de derde release en een aanvulling op de klasse die dit Amsterdamse label toch al had.

 

10 Skudge –‘Overture/Mirage’ (Skudge)

Techno zoals ik het het liefst heb. Skudge it!

 

Waar ben je de komende tijd te bewonderen?

Naast Disco3000 aankomende vrijdag (iedere maand in Trouw), host ik ook een dub en reggae-podium met dj’s Frodo en Maximillion op Vollt Loves Summer dit weekend. Dat doe ik graag, een paar keer paar jaar de dub induiken. Back to mi roots. Ook staan er een aantal Rush Hour labelnights in Duitsland op het programma: Hamburg begin september en de Panoramabar op 8 oktober. Ook draai ik op diverse Europese festivals zoals 8Bahn en Luna-Beach en de Italo Elite is bezig met maandelijkse clubnights.

Waar houd je jezelf nog meer mee bezig?

Tussendoor werk ik aan meer solo-projecten voor Dekmantel. Samen met Tom Trago ben ik bezig met de laatste loodjes voor het album van Dirt Machine, dat er sneller aankomt dan jullie denken. En ik heb nog wat pareltjes klaarliggen voor het label Perlon. De eerste track zit in de 'Superlongevity'-compilation en heet 'Lady Cop'. Stay tuned!

Website Disco3000

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws