De 10 van... Sandeep & Joachim

Partyscene Redactie | 28 mei 2010
blogs

20 kippenvelmomentjes

Platenrek Berwick Street (Soho, London)


Vanavond staat de Argentijnse dj-grootheid Hernan Catteneo in het Rotterdamse poppodium Watt. De progressive-held wordt vergezeld door een stel Hollandse toppers, waaronder Rotterdams finest Sandeep en sinds kort Antwerps finest Joachim Marijnen aka Concodor. Met welke platen gaan laatstgenoemde twee heren de vorig jaar vernieuwde fundering van Watt op de proef stellen? “Met partyplaten, waarmee je dansvloer in no-time helemaal los krijgt.”

 

 

De Basement 10 van ... Sandeep

 

1. Findling & Lihab - Stay Down

Ik ben normaal gesproken niet echt een voorstander van vocals in techhouse tracks, maar de heren Findling & Lihab (waar ik overigens nog nooit van gehoord had) hebben er één te pakken waar ik helemaal weg van ben. De plaat grooved als een malle en is echt perfect voor een donkere, zweterige kelder. Helemaal verliefd op deze track!

2. Lights Electronica - Sentimental (Einmusik Edit)

Einmusik is sowieso één van mijn favoriete producers van het afgelopen jaar en hij is een van de weinige waarvan ik al zijn tracks en remixen ongehoord koop. Deze edit van hem is helemaal fijn. Track bouwt langzaam op en je wordt echt helemaal meegezogen in een diepe trip. Meer dan perfect voor in de kelder van de Watt!

3. Martin Buttrich - Crash Test (Album)

Alhoewel de meningen op deze site nogal verdeeld zijn over dit album, vind ik hem gewoon erg fijn! Bijna alle tracks luisteren lekker weg en klinken erg dik in een club. Bijna elke keer als ik een track draai van dit album, komt er wel iemand vragen wat het is. Oftewel, een perfect album voor dj’s.

4. Pierce & Jerl - Roots EP part 2

Ik kon niet kiezen tussen 'Roots 2.0' en 'Gimaee' dus daarom maar gewoon de hele EP in mijn top 10. Beide tracks zijn echt partyplaten waarmee je dansvloer in no-time helemaal los krijgt. Vette basslines en dikke breaks zijn de hoofdingrediënten afgemaakt met een sausje van pakkende melodielijnen en scherp gemasterde hihats. Helemaal goed dus!

Sandeep heeft een nieuwe stijl5. Taras van de Voorde - Sometimes (Boris Ross Dub)

Top release van Taras op Michel z'n EC Records. Eigenlijk zijn alle tracks meer dan goed maar de Boris Ross dub van 'Sometimes' steekt er wel bovenuit. Ook echt zo'n plaat waar je een zaal goed mee op stoom brengt.

6. Jay Lumen - B-Groove

Jay Lumen is zo'n producer die voor mij uit het niets komt, maar waarvan ik de laatste tijd wel een aantal tracks gekocht heb. Zijn stijl van producer neigt enigzsins naar Anton Pieete (luister maar naar 'Aha') en heeft ook dezelfde drive en hooks en net als bij Anton zijn het echte 'dj tracks'. B-Groove is een goed voorbeeld daarvan. Niet iets wat je thuis opzet maar werkt meer dan goed op de dansvloer.

7. Rainer Weichhold - Infernal (Juan Sanchez Remix)

Juan zijn sound is het afgelopen jaar echt volwassen geworden (Niet voor niks hebben de mannen van Great Stuff hem recentelijk getekend bij hun agency, een hele eer voor een Nederlandse dj). Zijn grootste kracht is absoluut de dikke beats die hij uit zijn Mac perst. Deze remix voor Rainer Weichhold bewijst dat helemaal en is gewoon een erg dikke track geworden.   

8. Adrian Martin - Indeed (Markus Homm Remix)

Markus Homm is ook echt een hele dikke producer. Nog vrijwel onbekend in Nederland maar ik gok dat dat niet lang meer gaat duren. Bijna alle tracks en remixen van hem zijn uiterst draaibaar en hij weet er elke keer weer een fijn 'deep' randje aan te geven. Aanrader is trouwens ook zijn dj mix die op Ibiza Voice staat!

9. Marco Bailey - Jonny Walker

Wat er met Marco Bailey gebeurt is, is nog steeds onduidelijk maar hij heeft de platte techno voorgoed losgelaten en zich helemaal in de progressive techhouse gestort. Tegenwoordig brengt hij tracks en EP's uit op gerenomeerde labels als Bedrock en wat mij betreft mag hij dat nog een tijdje blijven doen. Deze track is echt een klapperrr!

10. Schatrax - Mispent Years (Silicone Soul Darkroom Dub)

Het zou zomaar kunnen dat deze track al een jaar of wat oud is, maar ik heb pas sinds een maandje in bezit en daarom kan hij prima mee in de top 10. Typische Sillicon Soul sound in deze track de perfect laatste track in je set. Dat zal hij waarschijnlijk vrijdag ook worden :)

 

De 10 van … Joachim aka Concolor (Sound Architecture)

1. Wareika - Harmony Park (Perlon lp)

Dit gloednieuwe album staat al de hele dag op repeat bij mij thuis, een oneindige trip van 1 uur en 3 minuten diepe opbouwende hoogstaande kwaliteitshouse, die naadloos overloopt van de ene groove in de andere. Wareika is in Nederland een ondergewaardeerde live act maar staat garant voor feest.Uit hetzelfde vat wijn als de Franse jongens van Dop. Anyway music-freaks; houd dit album in de gaten. Releasedate is officieel 30 mei, dus volgende week.

2. Reboot - Rambon - Cadenza Records

Ik was Cadenza eventjes zat, omdat ze in mijn oren heel even de koers verloren, maar Reboot trekt de Ark van Luciano direct weer op koers met deze knaller. Heerlijke repetetive opzwepende groove, speelse hi hats en percusive elementen en mooi werk op de strings, waardoor alles heerlijk dromerig word op de vloer. Kortom: Reboot zoals Reboot hoort te zijn.

3. Black Raw - Circo Nero - unknown

Nog nooit van deze gasten gehoord? Ik ook niet! Maar dat deze track de potentie heeft om een ware zomerknaller te worden is zeker. Beetje hoog polonaisegehalte, maar dan op een goede manier, oordeel zelf maar.. lalalaaaaaaa

Joachim verhuisd naar Antwerpen

4. Losoul - Gridlock John Tejada remix - Playhouse

John Tejada is een producer met een handleiding volgens mij, want de meeste producties klinken of allemaal hetzelfde of gaan eigenlijk nergens heen, maar dan zitten tussen al die producties ieder jaar wel een paar pareltjes, Zoals deze remix voor Losoul. Heerlijke groove, lekkere beats en fijne chords. Dit soort producties draai ik graag en hoor ik graag op de dansvloer. Ook goed om te weten dat Playhouse weer actief is na een kleine radiostilte.

5. Nicolas Jaar - Russian Dolls - Clown & Sunset

Absoluut geen plaat voor de vloer, maar heerlijk voor bij de ondergaande zon aan bijvoorbeeld de zwarte zee in dit geval, Nicolas Jaar is een meesterlijke producer die zonder moeite alle stijlen mengt als een ware fushion chef. Niet voor niks word deze man op handen gedragen door vele collega’s. Ken je hem nog niet. Bij deze.

6. Basti Grub feat Basos - Ohr Batch im kongo - Desolat

Deze track staat op de “ We sabe a Porto EP” een ep waarop Basti samen met Aldo Cadiz twee samenwerkingen heeft staan maar ook twee solo tracks, waarvan ik Ohr Batch im kongo de beste vind, Basti Grub is volgens mij een fervent verzamelaar van etnische samples en geluiden, maar laat op deze plaat Basos meezingen. Gewoon een lekkere opbouwer punt uit.

7. Alejandro Vivanco - Creacion - Sound Architecture Records

Het is een eer om eindelijk een solo-ep van mijn Chileense collega Alejandro Vivanco te hebben op het Sound Architecture label, genaamd Melodia EP. En melodieën zijn er, Creacion is mijn persoonlijke favoriet een heerlijke track die bij het sluiten van je ogen doet denken aan een zomeravond waarbij je met een lichtbriesje in je gezicht uitkijkt over de kustlijn. De track Chico Chaquetilla is tevens typerend voor de Chileense sound van deze getalenteerde producer die al eerder releaste op prestigieuze labels, waaronder Luciano’s Cadenza.

8. Daniel Mehlhart - Minilogue rmx (Wir)

Dit is toch wel 1 van de dikste promo’s die ik onlangs in mijn inbox kreeg van het Wir label, Daniel Mehlhart timmert de laatste tijd flink aan de weg met releases op Basmati en Wir op deze ep naast het origineel twee remixen van Minilogue waarvan 1 alleen digitaal verkrijgbaar zal zijn. De Minilogue remix van Deep Crazy Synth is een 16 minuten durende opkomende wervelstorm waarbij alle wolken botsen om op 11.45 weer langzaam de zon te zien doorbreken.. oefffffff wat een klapper.

Flyer Watt 29 mei9. Bas Struick - Numbaco - Sound Architecture promo

De Utrechtenaar was de afgelopen tijd niet meer zo vaak te zien op de vele afters die schuilgaan achter de Utrechtse heuvelrug. De reden... Basje zat namelijk vastgeroest in zijn studio, maar met de nodige resultaten. Zoals Numbaco een regelrechte klapper op de dansvloer, die garant staat voor de handjes in de lucht met zelf een te bespeuren kippenvelmomentje. Niet voor niks dat de track geremixed gaat worden door niemand minder dan Felipe Venegas.

10. Findling en Lihab - Get down - Kindisch

Sandeep had hem bovenaan staan en terecht. Maar Sandeep kende de beste man niet, dus sta mij toe het verhaal achter deze Duitser te vertellen die ik vorig jaar leerde kennen op het Kazantip festival. Findling aka Severin Stickel werd dit jaar 35 en had het zoals velen helemaal gehad met de scene, had al zijn geld verloren aan het organiseren van feesten en losgaan. Draaide her en der, maar brak nooit door. Had een berg aan contacten, maar brak maar niet door. Dit terwijl altijd zijn liefde voor muziek de boventoon voerde. Hij zij tegen zichzelf en tegen iedereen. “Ik word nu 35, dit is mijn laatste kans, ik sluit me op in de studio en ga een tiental tracks maken.Als het me dan niet lukt, kap ik ermee en zoek ik een baan van 9 tot 5.” Deze release op Kindisch is zijn eerste release en gelijk een klapper. Zijn andere tracks komen uit op onder andere Get Physical, Supernature, Hi Freaks en George Morels Groove On label. En na de zomer zal hij ook een track op Sound Architecture uitbrengen.

Sandeep

Joachim aka Concodor

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws