De 10 van ... Wouter de Moor & Daniel Sanchez

Partyscene Redactie | 30 oktober 2008
blogs

Een killer synthlijn, die zich als een slang beweegt

Platenrek Soho, London

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Wouter de Moor.

De KitCatKlub is iedere eerste zaterdag van de maand verantwoordelijk voor een dikke avond in Club Home. Op de eerste dag van november brengen ze een fijne selectie van frisse artiesten die het stoerste geluid van nu vertegenwoordigen. Op de flyer prijken ondermeer de namen van Daniel Sanchez, Wouter de Moor, Naald & Draad, Matthijs Groos & Florian Rath als Gruis & Luxaflex, Miss Melera & Mr. Minoz. Wouter de Moor en Daniel Sanchez staan samen in de main room en voorafgaande aan hun sets, delen zij vast hun tien favoriete platen met ons.

De 10 van … Wouter de Moor

1. My My - Everybody’s Talkin (Playhouse)

My My heeft al vele releases op verschillende gewaardeerde labels, zoals Playhouse, Get Physical en Cocoon Recordings. Deze release is voor mij veruit de allervetste! Er zit een zo’n dikke groove in, dat iedereen vanzelf gaat dansen of in ieder geval bewegen. De “everybody’s Talkin”-sample geeft deze track ook net dat extra’s voor mij.

2. Julien Chaptal - Balkafono (en de rest van het album) (Remote Area)

Dit is een track van het album van Julien Chaptal, dat net uit is op Remote Area. Het hele album is sowieso van erg hoge kwaliteit en bevat vele vette tracks voor de dansvloer en thuis op bank. Balkafono springt er voor mij uit, doordat er een bizarre lead in zit, die je meeneemt in de groove van de track. Hypnotiserend, maar zo funky dat hij me iedere keer weer blijft verbazen!

Wouter de Moor3. Marco Carola - Bloody Cash A1 (Plus 8)

Na verschillende tracks op Plus 8 gereleased te hebben, doet Marco Carola het gewoon nog een keer. Bloody Cash heeft een killer pianoriff en stabs waar Marco bekend om staat in zijn producties. Kraker!!

4. Cajmere ft. Dajae- I Need U (Hugo Moya RMX) (promo)

Van Cajmere a.k.a. Green Velvet ’s 'I Need U' zijn veel remixen gemaakt, waaronder éé van Hugo Moya. Ik ken voor de rest nix van Hugo Moya, maar deze remix is erg vet! Simpel, maar wel lekker.

5. Maurizio - M5 (Basic Channel)

Ik heb hem al jaren, maar blijf hem draaien. Sowieso is alles van Basic Channel vet en belangrijk geweest voor de hedendaagse techno (minimal). Hij is diep en daardoor ook heerlijk te mixen met van alles en nog wat.

6. Model 500 (Juan Atkins) - Starlight (Echospace)

Tja... Zet hem thuis vanaf het begin hard op en ga er voor zitten! ;)

7. Reboot - Vandon (Below)

Reboot maakt goede tracks, maar deze is voor mij het vetst! De track heeft een mooie lange opbouw en wordt geleid door een killer synthlijn, die zich als een slang beweegt door de track.

8. Ilario Alicante - Vacaione en Chile (Kabale Und Liebe RMX) (promo)

Kabale Und Liebe is überhaupt al een held! Maar deze remix laat maar weer eens zien waarom. Hij heeft er een diepe, funkende track van gemaakt en het bekende gitaartje mooi en ingetogen verwerkt. Het dreigende synthlijntje die onder de track door loopt pakt soms de noten van het gitaartje, wat een mooi detail is in deze track!

9. Sevil - War Blood (Freak n Chic)

Freak n Chic is een label uit Parijs met kwalitatief goede releases, waaronder deze van Sevil. Hij rolt lekker door en bevat pakkende vrouwelijke vocale samples.

10. DetroitGrand Pubahs - Rollin Papers & Bush (Gimikk RMX) (promo)

Gimikk a.k.a. Daniel Sanchez & E-Contact hebben hier een vette remix gedaan voor Detroit Grand Pubahs. En drijvende baslijn, vocalen en housestabs maken het geheel af tot een lekkere dansplaat.

 

Wouter de Moor

Waar draai je de komende tijd?

29.okt.2008 Lustrum Amsterdam

01.nov.2008 KitCatKlub @ Home, Amsterdam

07.nov.2008 Fresh FM Radio

21.nov.2008 Stubnitz, Amsterdam

22.nov.2008 TWSTD @ Catwalk, Rotterdam

28.nov.2008 Superhelden @ Nachtburgermeester, Utrecht

29.nov.2008 Bakken Met Herrie @ TWSTD, Amsterdam

05.dec.2008 Stalker, Haarlem

05.dec.2008 Stereohead @ Hifi, Leiden

06.dec.2008 Click @ Home,Amsterdam

06.dec.2008 Option

13.dec.2008 Onderstroom @ TWSTD, Amsterdam

24.dec.2008 Jimmy Woo, Amsterdam

27.dec.2008 BLA BLA @ Studio 80,Amsterdam

31.dec.2008 New Year! @ Poema, Utrecht

24.jan.2009 Rekord3r @ Off Corso, Rotterdam

30.jan.2009 Douchegordijn @ Nijkerk

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Op dit moment bestaat mijn leven hoofdzakelijk uit draaien in het weekend en muziek maken op de doordeweekse dagen. Afgelopen drie weken ben ik druk geweest met m’n studio akoestisch aan te passen en me te verdiepen in akoestiek, want ik heb een supersmal hok waar ik muziek in maak. Ik zit ook nog officieel op school, alleen daar mag ik nog wel wat meer aandacht aan schenken.

De 10 van ... Daniel Sanchez

1. Detroit Grand Pubahs– Rollin Papers & Bush – Gimikk a.k.a. Daniel Sanchez & E-Contact Rmx - (Detelefunk)

Deze remix heb ik samen met Eelco gemaakt. Hij is net uitgekomen op plaat en hij is binnenkort ook op Beatport verkrijgbaar. Dit plaatje doet het opvallend goed bij de vrouwen, hij funkt en gaat altijd goed los! Altijd lekker om te draaien.

2. Rhythm & Sound – King in my Empire – burial mix

Ik vind het altijd lekker om deze plaat in een openingsset te draaien, vooral als de eerste mensen binnen komen stromen, dan komen ze meteen in een bepaalde sfeer terecht.

3. Gimikk – Dancing on the Stars – (Remote Area)

Omdat het publiek altijd los gaat bij deze plaat :). Hij komt binnenkort uit op Remote Area.

4. Reboot – Vandon – (Below)

Ik vond deze plaat, toen hij pas uit was, echt tegen het randje van foute muziek aanzitten. Maar toen ik hem voor het eerst draaide in Duitsland een aantal weken geleden had hij een behoorlijke impact op de dansvloer. Vanaf toen was ik meteen verkocht!

Daniel Sanchez5. Lemon8 – House – (Basic Energy)

Altijd lekker om deze te draaien. Hij is goed uptempo, echt voetjes van de vloer!

6. Two Armadillos rmx – Belvedere – (Mood music)

Fuck wat een plaat! Goed geproduceerd, heeft een mooie sound in de zaal en is lekker sfeeries. Het wordt hoogtijd om deze mannen te boeken.

7. Justin Martin – The Sad Piano – Charles Webster rmx

De perfecte afsluiter na een lange dj-set. Altijd een mooi momentje.

8. Mikael Stavostrand – No Turning Back – (Mo’s Ferry)

Voor mij één van de best geproduceerde tracks die er bestaat, ik draai deze plaat heel vaak. Erg vet!

9. Martinez – Retrospective – (3rd floor)

Deze plaat neem ik vaak mee op reis, vette bassline en een dikke groove; mensen gaan er altijd op los!

10. Funky green Dogs – Reach for me – (Tribal)

Deze plaat klinkt heel groots en open. Ik vind dit een van de beste plaatjes uit die tijd.

Waar draai je de komende tijd?

De komende tijd heb ik aardig wat leuke dingen in mijn agenda staan, Natuurlijk mijn eigen evenementen, Mr. Stubnitz 8 nov ,5 en 6 december en natuurkijk de Bla Bla- edities iedere laatste zaterdag van de maand in Studio 80. Verder ook de Bunker, binnenkort Groningen, Harry Klein in Munchen, Awakenings met oud&nieuw en nog meer van al dit leuks.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik zit momenteel erg veel in de studio en ben samen met Eelco bezig andere stijlen te produceren, naast Gimikk en Daniel Sanchez zelf, Maar hier wil ik nog niet te veel over kwijt. Heel veeeel muziek dus. Ook ben ik vast evenementen aan het inplannen voor 2009. In 2009 wil ik nog harder gaan knallen dan in 2008. Wat betreft 2008 waren bijna al mijn evenementen uitverkocht, dus laat het nieuwe jaar maar komen!

KitCatKlub

Zaterdag 1 november

Home, Wagenstraat 3, Amsterdam

Mainroom / Generation Next: Daniel Sanchez, Wouter de Moor

Playroom / Next Generation: Naald & Draad, Matthijs Groos & Florian Rath als Gruis & Luxaflex, Miss Melera & Mr. Minoz

23:00-05:00

Wouter de Moor

Daniel Sanchez

Club Home

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws