De 10 van ... Victor Coral & Jama

Partyscene Redactie | 14 augustus 2008
blogs

Een ware sluipmoordenaar voor op de dansvloer

Platenrek, Berwick Street - Londen

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Victor Coral & Jama.

Op vrijdag 15 augustus lanceren Victor Coral en Karma Productions “BABYLON” in Studio 80. Met DJ’s als Warren Fellow, Aardvarck, Rene Amesz, Onno en Philip Young is er gekozen voor kwaliteit en ervaring. Verschillende soorten elektronische muziek die elkaar goed aanvullen en niet beconcurreren. Babylon is een hangout voor iedereen die ongeneert wil opgaan in de muziek en de avond, daarom ook geen fotografen en andere bullshit. “What happens in the studio, stays in the studio”.

De 10 van … Victor Coral

Victor Coral is de initiator van BABYLON. De afgelopen jaren is zijn sound van de piemelhouse richting de Proggy Tech-House gegroeid. Deze sound zal dan ook centraal staan in 'zijn' zaal in Studio 80. Hier zal tevens het eerste optreden van PRESETONE, de nieuwe act  van Victor Coral en DJ ONNO. Hieronder volgen zijn tien favoriete platen in willekeurige volgorde.

1. Oliver Klein & Peter Juergens - Scoville

Deze track doet me een beetje denken aan Doppelwhipper, lekker up met hele vette percussie.

2. Alex Tepper - Grains (TG Remix)

Tim Green is echt een hele frisse jonge producer. Het is niet voor niks dat hij wordt opgepikt door mensen als Claude von Stroke en Steve Lawler. Deze remix is echt epic!

Victorrr3. Huntemann / Dubfire - Diablo

De tracks / remixen die Dubfire de laatste tijd aflevert zijn allemaal sure-shots, hetzelfde geldt voor Oliver Huntemann. Vandaar dat zij niet in mijn Top 10 mogen ontbreken.

4. Paul Ritch -  Crazy Madness (Luca Bacchetti rmx)

Ook Paul Ritch mag zeker niet in mijn Top 10 ontbreken. Deze remix van Luca Bacchetti rolt echt zo lekker door en de vocal doet de titel meer dan eer aan :-s

5. Christian Burkhardt - Doubledub

Heel vuig rollertje met een geweldige vocal die er in de tweede helft bij komt.

6. Patrice Baumel - Roar

Is het een track of een dj tool? Ik hou het op het eerste en het is vet! Zoals zoveel produkties van Patrice Baumel.

7. Miss Kitten - Grace (Martinez Bass in your Face Remix)

Miss Kittens vocals zijn eigenlijk per definitie goed, zo niet super. Deze remix maakt er een heerlijke lange sleazy trip van.

8. Steve Lawler - 21st Century Ketchup

Steve Lawler is in mijn ogen een van de beste dj's ter wereld, dat hij ook nog kan produceren laat hij met deze track zien.

9. PRESETONE - Gummi Tape

Onze eerste PRESETONE track is een stevige track geworden. Hij komt volgende maand uit op het Duitse Circle Music.

10. Victor Coral - One Track Mind

Deze samenwerking met Bart Hyde van 90 Watts Records moet ook in september uit komen.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

In de nabije toekomst blijf ik me richten op het nieuwe PRESETONE project, zowel met optredens als in de studio. Maar ik blijf ook mijn eigen dj ding doen en in de studio samen met Bart Hyde van 90 Watts Records werken. Daarnaast wil ik het Babylon ook verder uitbouwen.

De 10 van … JAMA

Bij deze top 10 heb ik vooral gekozen voor platen die ik vrijdag in Studio 80 ga draaien. Oude en nieuwe producties die ergens vallen tussen Deep House en Techno. Ik draai eigenlijk altijd gewoon wat ik goed vind, noem het House, ik kijk vooral naar het publiek. De hokjesgeest van de laatste jaren heb ik weinig mee, als een plaat vet is wordt hij gedraaid

1. Mymy – Everybody’s Talkin

Berlijnse topproducers die vele muzikale stijlen combineren en zorgen voor zeer goeie grooves en een mooie warme diepe sound.

2. Laurine Frost  – Ulisses

Deze maffe producer uit Boedapest maakt zeer bijzondere producties. ‘Minimal’ met sprookjesachtige geluiden. Laurine Frost staat zaterdag 25 oktober tijdens ADE in Club NL, mis hem niet!

Jama3. Sven Weisemann – Mojuba 004

DDDDDDiep, warm en lekker voor de opbouw.

4. The Mole – Jingover

Behoeft verder geen introductie, vette swingende track van veelzijdige automonteur.

5. Mood 2 Swing – Do it your Way

Een van mijn eerste platen, gekocht in Rhythm Import op de Nieuwe Dijk in Amsterdam. John Ciafone, pure House uit 1996.

6. Henrik Schwarz

Tsja, alles wat deze man aanraakt veranderd in goud, behoort naar mijn mening tot de beste producers ter wereld.

7. Matthew Dear – Spectral EP 2

Deze release reist al jaren mee in mijn tas, alle tracks zeer vet!

8. Matthias Tanzmann – Rugby no Tom Edit

Ook al jaren serieus aan de weg aan het timmeren. Lekkere roller die altijd werkt. Tanzmann is op 5 december bij de laatste ‘STAMPPOT’ van dit jaar een van de headliners in de WesterUnie.

9. Philip Young – Sins Of Ommission

Een ware sluipmoordenaar voor op de dansvloer, zeer lekkere track voor in de lange sets!

10. Disclaimer – Rootz 1

Vette White label van Franklin Reeves en JAMA. Ethiopische Jazz in een warme Deep House remix.

Waar draai je de komende tijd/ Waar hou je je mee bezig?

Aanstaande vrijdag  ben ik natuurlijk te zien op onze nieuwe avond “Babylon” in studio 80, wordt een hele dikke avond met een overload aan kwaliteits Dj’s! Verder druk bezig met veel Karma producties,  Amsterdam Dance Event , de vrijdag in “Extra Geluid” Odeon met Franklin da Costa, Ion Ludwig, Kreon, Lemos en vele anderen. De zaterdag Club NL met Laurine Frost, Melon, Marcus Gehring en JAMA. Dan staan er nog twee edities van STAMPPOT in de planning, waarvan een XXL long op vrijdag 5 december in de WesterUnie met een karrevracht aan toppers waaronder Matthias Tanzmann..Verder veel draaien, veel draaien, draaien en produceren. Binnenkort o.a met 90 Watts en Philip Young in de studio..

Victor Coral

Dj Jama

Karma Productions

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws