De 10 van ... Wouter de Moor & Juan Sanchez

Partyscene Redactie | 14 november 2007
blogs

'Black diamonds in the sky, tonight is no time to die'

Een platenrek in Londen (Berwick Street, Londen)

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Wouter de Moor & Juan Sanchez.

Aanstaande vrijdag vindt er een heuse Minus label night plaats tijdens Rekord3r in de Poema. Met als label-artiesten Marc Houle en Troy Pierce op het programma. Maar er neemt ook een aantal sterke Nederlandse artiesten achter decks plaats, Deze keer o.a. Juan Sanchez en resident Wouter de Moor. De heren geven ons alvast een klein kijkje in hun platenkeuken.

Wouter de MoorDe 10 van … Wouter de Moor

De volgorde van mijn Top 10 is 'random' want voor mij is er niet 1 beste track..

1. Nihad Thule & Lasseman - Locomotion (Promo)

Ik had nog nooit van deze gasten gehoord, maar ze maken erg vette tracks! Deze track 'Locomotion' is een echte kraker, omdat het het thema zo eindeloos in je hoofd blijft hangen.

2. Petre Inspirescu - Racakadoom (Cadenza)

Deze track is super housy en heerlijk om mee te beginnen. In principe is bijna alles wat bij Cadenza uitkomt vet. Mooie vocalen en coole andere, geen standaard ritme patterns. Onder de naam 'Pedro' geeft hij dikke dj sets. Aanrader!

3. Burnski - Skip Tha (weetnie)

Ik had alleen nog maar zijn 'Sensation' track, die altijd werkt. Voor de rest had ik nog nooit van hem gehoord. Dit is een lekker groovende track met een killer bassline erin! Erg vet! SLG heeft een remix gemaakt, die zoals verwacht ook lekker loopt.

4. Gel Abril - Very Wrong (Chaim rmx)

Deze plaat is wat monotoom, maar toch erg vet! In de break zit er een soort 'brass synth', waardoor het toch een speciale plaat voor mij is. Veel energie!

5. Miguel Toro - Cure (Moon harbour)

Ook voor Moon Harbour is het zo dat bijna iedere release goed in elkaar zit. In deze track zit veel groove door de bassline. Na ruim 3 min. komt er een soort vocoded stem in, waardoor de track los gaat.

6. Marco Carola - Weekend/Step By Step (Minus)

Voor mij is en blijft Marco een favoriet! Deze twee tracks rocken. En natuurlijk zit er een bekend Carola- sausje overheen.

7. Michal Ho - Take Me Away (Jona Mix)

Jona behoord tot mijn favorite producers. Zijn tracks zijn altijd geladen met groove en funk. Veel vocalen en lagen percussie maken zijn tracks goed dansbaar. Hij produceert veel op Get Physical, waar hij naar mijn smaak de vetste tracks maakt. 'Take Me Away' rockt lekker en is weer een klapper!

8. Gregor Tresher - Black rain (Great Stuff)

Mooie diepe track met een stuwende kick. Ik draai hem nu al een tijdje met succes. Misschien wordt deze track van Gregor Tresher wel groter dan zijn Running Systems.

Wouter de Moor9. Matthew Johnson - 911. How can I help you? (Arbutus)

Het is alweer een oude track van Mattew Johnson, maar toch heel mooi en vet! Ik had hem voor het eerst bij iemand thuis gehoord op een feestje en was meteen verkocht. De Synth die hij hier gebruikt is al zo oud, maar toch weet hij het iedere keer weer anders te brengen.

10. Joel Mull - Life Speeds Up (Promo)

Met een komende release op Cocoon Recordings van ome Sven en deze megaklapper op een nog onbekend label, gaat het Joel goed voor de wind. Zijn album is net uit op Harthouse en hij heeft de afgelopen 6 maanden releases gehad op Liebe Detail en Steve Bug’s label 'Audiomatique'.

Waar draai je de komende tijd?

De komende tijd heb ik veel goeie boekingen zoals: Rekord3r 'minus' @ Poema, Steve Rachmad @ Doornroosje, Electronation@ Melkweg, b2b met Kabale Und Liebe @ Club Edel, This Is Sick @ Hifi, Hedon @ Zwolle, Club Circle @ Seoul Korea, NYE @ Poema (meer info op mijn Myspace).

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik woon net sinds vier maanden samen met mijn vriendin, dus dat neemt natuurlijk veel tijd in beslag ;) En voor de rest loop ik nu stage bij Artifex Delphinus Bookings voor de Popacademie. Voor het volgende blok moet ik een track maken en proberen te releasen voor 15 studiepunten. Dit is voor mij de ideale manier om toch te studeren. De vrije tijd die ik na het draaien, school en stage over houd, ben ik aan het produceren. Zo vul ik mijn week met allemaal dingen die ik graag doe!

Halverwege 2008 krijg ik een residentie in Seoul, Zuid-Korea. Het is de bedoeling dat ik om de twee maanden daar een avond ga doen. Maar mijn hoofddoel dit jaar is een plaat releasen en verder groeien met Rekord3r. Houd mijn Myspace-pagina in de gaten voor dates en nieuwe tracks voor de Top 10.

De 10 van … Juan Sanchez

1. Dubfire - Emissions

Alles wat Dubfire de laatste tijd maakt, werkt erg goed op de dansvloer, deze komt uit op Minus. Heel minimaal eigenlijk, maar oh zo effectief!

2. Juan Sanchez - The Game (Black Diamonds edit)

Dit is m’n meest recente productie en het is best wel een knaller geworden! Het origineel is zonder de vocal. In deze versie heb ik de de zanglijn van Black Diamonds van Codec & Flexor verwerkt. 'Black diamonds in the sky, tonight is no time to die. We will discover new desire, we gonna set the night on fire!'

3. Monoblock - Sugar Morph

Dit is denk ik de meest muzikale plaat van 't lijstje. Super vet geproduceerd ook. Er gebeurt van alles. In het begin bouwt hij heel langzaam op met verschillende lagen. Als de bassline er bijkomt, gaat hij gelijk lopen. Vervolgens komt er een soort bluesy lead geluid bij die hem helemaal afmaakt. Hier zit alles in, emotie, melodie, diepgang en energie!

Juan Sanchez4. Gimikk - Poppop

Deze track heeft mijn broertje (Daniel Sanchez) samen met E-Contact gemaakt. Grooved als een malle! Vooral de scat van Daniel werkt erg goed in deze tune. Voorlopig komt hij nog niet uit maar de komende tijd zeker te horen in mijn sets.

5. Thomas Laurén - Limit Life (Juan Sanchez Remix)

Thomas is lekker bezig. Voor hem maakte ik deze remix. Melodie gecombineerd met een stoere bassline en de lange opbouwende break genereert behoorlijk wat spanning. Hij Komt hoogstwaarschijnlijk uit op Wolfskuil in 2008. Wie een stukje wil horen moet even naar mijn Myspace-pagina gaan ;)

6. Seph - Search

Mooie plaat met veel knispers en sound fx. De hypnotiserende lead doet het hem voor mij. Ik weet niet waar die op uitkomt maar hou dat in de gaten zou ik zeggen!

7. Dubbyman - Acid Risotto (Jaumetic remix)

Dit is een heel sferische plaat met mooie warme geluiden. Gaat echt de diepte in maar behoudt toch z’n energie.

8. James Unk - Clear View

Volgens mij de eerste release van deze gast op het Franse ‘Lezz is More’ label. Heel abstracte track. Vaak mis ik de funk bij dit soort platen, maar ondanks de freaky sounds blijft deze goed dansbaar.

9. Fokko Versloot - Repeat

Deze plaat komt uit op Outland Records. Heeft veel weg van de typische Italiaanse sound van tegenwoordig, zoals we die kennen van bv Massi DL enzo. Maar ik vind het echt goed gedaan. Goeie sound en lekker energiek.

10. Schaeben en Voss - Put up Job

Deze Kompakt-gasten moeten hun mond gaan spoelen. Gore texten in deze track, maar wel stoer gedaan!

Waar draai je de komende tijd?

16 nov. @ Rekorder, Poema Utrecht

17 nov. @ Ministry of Beats, Radio 3FM

30 nov. @ Alter Music, Twstd Amsterdam

1 dec. @ Fabulous, Brabant Hallen Den Bosch

7 dec. @ Lovin Lectro Weekender, LVC Leiden

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik zit veel in de studio, muziek produceren en remixen. Verder ben ik met een aantal labels aan het praten over releases in 2008. Het afgelopen jaar heb ik mijn eigen boekingen gedaan. Dat is verleden tijd, ik zit sinds kort bij Alter Music bookings.

Rekord3r

Wouter de Moor Myspace

Juan Sanchez Myspace

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws