Party report: Harder Than Ever [vrijdag 13 december]

Peter Güldenpfennig | 19 december 2013
events


Party: Harder Than Ever
Locatie: Showtime, Maassluis
Prijs: €14,50 voor EarlyBirds, €19,50 in de vvk en €23,50 a/d deur
Wanneer: vrijdag 13 december ’13, 22:00 – 04:00 uur
Reporters: Roy Teesing en Faye van de Kerkhof

So Unique Media Group bewijst dat vrijdag de 13e helemaal geen ongeluksdag is. De grond zal nog wel even natrillen van de rawhardstyle beats van grootheden zoals Adaro, Radical Redemption, E-Force, Digital Punk en de talenten van eigen stal Kevin Kaos en de Bass Chaserz!

So Unique

So Unique Media Group begon in 2011 met een boekingskantoor en evenementenbureau, omdat ze kansen zagen door een sterk groeiende groep hardstyle liefhebbers. Op 23 december 2011 zag het eerste concept het licht, 'All you need is hard' met niemand minder dan Headhunterz. Tijdens de eerste editie in het Teejater Naaldwijk was het razend druk en een droom werd hiermee werkelijkheid voor de mannen achter So Unique, Esli en Nick. De mannen zijn erg ambitieus en naast evenementen hebben ze ook een boekingskantoor met namen als Kevin Kaos en Bass Chaserz. De focus ligt niet alleen op hardstyle, ook andere stijlen als house, dubstep en trance hebben hun interesse.

Ruwe diamant in het groene Westland!

Het was even zoeken naar deze nog ongeslepen diamant, Showtime. Een locatie die pas zeer recentelijk de hardere stijlen ontvangt. De locatie heeft alles in zich om een gewaardeerde plek te worden voor de echte die-hards. De locatie is overzichtelijk en het geluid is er verrassend goed.

In de omgeving van de club is voldoende parkeergelegenheid aanwezig en het is ongeveer vijf minuten lopen naar het station van Maassluis. Echter is het voor nieuwe bezoekers wel even zoeken. Helaas zijn er geen aansluitende mogelijkheden om met het ov weer terug naar huis te gaan, dus of je moet met de auto gaan of een alternatieve manier bedenken om thuis te komen.

Beveiliging

De beveiliging was duidelijk aanwezig, alleen hadden ze best mogen lachen, er is niets wat zegt dat ze door vriendelijkheid minder goed hun werk zouden kunnen doen. Bij de volgende edities zou de toegang tot het podium ook iets beter in de gaten gehouden kunnen worden. Zo dansten enkele bezoekers op het podium of op de trappen, wat het zicht voor anderen blokkeerde.

RAW is the mission

Voor de main line-up waren zeer gewaardeerde rawstyle meesters van stal gehaald om het geluid en de duurzaamheid van de locatie eens goed te testen. Want dat deze heren de sloophamers mee zouden nemen was wel duidelijk! Er werd snoeihard geopend door Dark Chemistry, een heerlijke warmdraaier voor Digital Punk die de bezoekers pas echt wakker schudde. Stuk voor stuk leverde de heren een ijzersterk staaltje raw beats af en de ultieme maestro van het sluitstuk, Radical Redemption, zorgde er eigenhandig voor dat de laatste energie werd weggestampt en iedereen de zaal tevreden verliet. De talentenstage was gezellig en werd voornamelijk als chill-out gebruikt.

Veel liefhebbers

Vooraan in de zaal verzamelde zich al snel een groepje met echte liefhebbers, de rest van de zaal kwam wat moeilijker op gang. Al snel springt een hele bijzondere jongeman in het oog, die al rollend die hele tent laat zien hoe je los moet gaan. Zijn rolstoel is helemaal geen belemmering, want hij maakt een moves waar John Travolta jaloers op zou zijn. 'De sfeer is optimaal!', zegt hij.

Een andere jonge feestganger is aangenaam verrast door het geluid en vind de prijs kwaliteit erg goed. Hij zegt: 'Als hier meer soortgelijke evenementen gegeven zouden worden, dan ben ik zeker weer van de partij!' Wij vonden het geweldig om te zien hoeveel liefhebbers genoten van de snoeiharde sounds. Kleine kanttekening was dat bij vlagen de sfeer een beetje gespannen was en de mensen onder invloed door de kleine locatie meer opvielen. Maar er was een geweldige interactie tussen de artiesten het publiek en daar gaat het om.

Service met een lach

De garderobe kostte €1,50 en muntjes waren verkrijgbaar voor maar €2,20, iets goedkoper dus dan bij de meeste locaties. Bezoekers die graag iets wilden eten konden een hamburger kopen voor anderhalve munt, helaas waren er geen andere eetopties. De service was goed en met een lach, precies zoals het hoort! Volgende keer liever geen glas serveren, dit zorgt altijd wel voor scherven en dat maakt het dansen soms minder prettig.

Raw missie geslaagd

Niet vaak zie je zo een sterke lineup op de vrijdagavond! Het prijs/kwaliteit niveau was uitstekend. Fantastische ingrediënten dus voor een geweldige avond. Aan alles is te merken dat de organisatie weet waar ze over praten. Showtime is ook een zeer veelbelovende locatie met prima geluid en geweldige setting. Het is niet gek dat het even tijd kost om alles tussen organisatie en locatie goed af te stemmen. Er zijn verbeterpunten, maar wij zijn er zeker van dat deze allemaal worden meegenomen in de totstandkoming van het volgende evenement. Hiermee maak je het verschil! Zorg dus dat je daarom 15 maart aanwezig bent bij het laatste Gunz for Hire-optreden van de Resistance Tour in Condor City!

Plus

Goed geluid
Geweldige line up
Snelle en vriendelijke service
Breed drankenassortiment van A-merken
Overzichtelijke locatie met veel mogelijkheden
Toiletten gratis
Prima prijs/kwaliteit verhouding

Min

Bereik- en vindbaarheid van de locatie
Uitgifte van glas aan de bar
Slechte afzuiging
Beperkte eetmogelijkheid
Beperkte zitmogelijkheid
Beveiliging

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws