7 dingen die je moet weten over 7th Sunday

Wouter de Vink | 12 mei 2016
events

Aanstaande zondag is het zover. Ja, in principe hebben we het over de nationale feestdagen genaamd Pinksteren. Maar het gaat hier natuurlijk vooral over 7th Sunday! Ben jij één van de bofkonten die een kaartje in the pocket heeft? Lees dan vooral verder, want dit zijn de 7 dingen die je moet weten over 7th Sunday.

7 dingen die je moet weten over 7th Sunday

Dit zijn de 7 dingen die je moeten weten over 7th Sunday

1.       Het is keihard uitverkocht

Precies een maand geleden ging het laatste kaartje voor dit festival de deur uit. Het is dus helemaal uitverkocht. Je mag blij zijn als je een kaartje heb weten te bemachtigen en eigenlijk wel zwaar balen als je achter het net vist. Op het platform van Ticketswap staan er gelukkig nog wel wat kaartjes.

2.       Er zijn ZIEK veel artiesten en muziekstijlen

Dat 7th Sunday uitgegroeid is tot een mega evenement, bewijst de aankomende editie wel. Er staan maar liefst ongeveer 150(!) artiesten die op één van de veertien verschillende stages zullen optreden. Van Steve Aoki tot Gunz For Hire en van Dannic tot Lil’ Kleine, iedereen is er. Check hier de timetable om te zien wie van jouw favoriete artiesten op welk tijdstip draaien!

3.       Versiering, stages en aankleding

Deze zevende zondag heeft in de afgelopen jaren een zeer goede naam opgebouwd. Dit komt onder andere door de aankleding van de stages en het festival zelf. Deze zien er elk jaar namelijk picobello uit. Organisatie Par-T vindt het belangrijk om veel tijd en aandacht in de aankleding te steken, dus verwacht ook dit jaar weer mooie podia en verschillende attributen op het festivalterrein.

LEES OOK: Kaartjes op Ticketswap zijn nu op naam overdraagbaar

7th Sunday

4.       Hoe kom je er?

De meesten hebben überhaupt nog nooit gehoord van Erp of Veghel. We kunnen wel voorstellen dat je niet weet hoe je er naartoe moet gaan. 7th Sunday is vanaf de snelweg zeer goed aangegeven, je hoeft alleen maar de gele borden te volgen. Heb je geen bob? Gebruik dan de pendelbus vanaf Eindhoven Centraal. Dit retourtje kost je maar een tientje in de voorverkoop en zet je recht voor de deur van het festival af. Handig!

5.       Knaller van een eindshow

Ook dit feestje zal met een knaller worden afgesloten. De laatste twintig minuten van deze dag vol festiviteiten zal er op de mainstage natuurlijk weer een vuurwerkshow worden gehouden. Wij adviseren je om tot het einde te blijven, want er gaat het nodige in de lucht geknald worden.

6.       Steel de show in je nieuwe onderbroek

Ja, het kan gewoon! Onderbroekenmerk OnThatAss heeft een limited edition-onderbroek ontworpen, speciaal voor 7th Sunday. Voor nog geen twintig euro krijg jij je box thuis opgestuurd. Uiteraard ligt-ie voor aanstaande zondag bij je op de deurmat. Bestellen kan hier!

7.       Weersverwachting

Last, but not least. Het weer gaat de laatste weken alle kanten op. Het wordt dan ook maximaal dertien graden. Niets is zo verraderlijk als het weer, dus neem extra (warme) kleren mee en stop deze in één van de vele kluisjes op het festival. Houd voor de zekerheid het weerbericht goed in de gaten en bereid je voor.

Weetjes en cijfertjes

Tenslotte hebben we nog een paar feitjes! Wist je dat er vorig jaar ruim 100.000 liter bier doorheen ging op deze festivaldag? De in totaal 35.000 bezoekers weten dus wel hoe je moet feesten. Dit aantal is overigens in slechts zeven jaar meer dan verdubbeld: het begon allemaal in 2009 met zo’n 15.000 bezoekers. Er zit dus een flinke groei in! Voor dit jaar zijn er ook nieuwe stages toegevoegd, waaronder de Zero’s-area. Laatste tip: neem ook de tijd om een rondje over het terrein te lopen, er valt namelijk genoeg te zien!

Beeld: 7th Sunday / WeAreTheNight / Kevin Verkruijssen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws