De titanen van ADE

Mark IJsendoorn | 17 oktober 2017
events

Beeld: Tom Doms

Amsterdam Dance Event is inmiddels zo uit de kluiten gewassen, je ziet door de feesten het festival niet meer. Er is zo veel keus dat het moeilijk is een overzicht te krijgen van de beste feesten, en daarom doen wij het voor je. Dit zijn de beste grote feesten van ADE.

Awakenings

Gashouder | Iedere dag

Zoals gewoonlijk is het techno-merk Awakenings bovenmatig aanwezig op ADE. Iedere nacht kun je terecht in de Gashouder van de Westergasfabriek voor een stevige Awakenings-nacht, met iedere nacht weer een net iets andere vorm van techno. Zo komt iedere stijl wel aan bod, en komen er gigantische namen langs als Jeff Mills, Len Faki, Joris Voorn, Ben Klock, Marcel Dettman, Robert Hood en Adam Beyer. Op zaterdag begint het feest zelfs al om 12 uur ’s middags met het ‘Awakenings by Day’ event. Niet iedereen is immers een nachtdier. Awakenings geeft ook de mensen met een normaler (saaier) dag- en nachtritme de kans om los te gaan op de knalharde techno van onder anderen Danny Tenaglia, Paula Temple en DJ Rush.

Martin Garrix

Amsterdam RAI | 20 en 21 oktober

Net als vorig jaar geeft Martin Garrix weer twee stadionshows op Amsterdam Dance Event, een 18+ nachtshow op vrijdag en een avondshow op zaterdag voor de kids. Zo hoeft niemand het optreden van deze dancekampioen te missen. Voor een stadionfeest zijn de tickets nog redelijk betaalbaar, dus het hoeft niet eens je enige feest van de week te zijn. Dit zijn shows die zeker gaan uitverkopen, dus denk niet dat je binnenkomt met je ADE-pass.

SLAM! Mixmarathon

ZiggoDome | 20 oktober

De Mixmarathon van Slam! FM is inmiddels een begrip geworden. In de radio-show volgen bekende dj’s elkaar in hoog tempo op in een non-stop mix, en live is dat een nog groter feest. Dit toffe concept zorgt voor een gevarieerde dance-nacht in een volgepakt ZiggoDome. Een must voor liefhebbers van dance.

AMF

ArenA | 21 oktober

De echte dancefanaat kan op zaterdag in de ArenA terecht voor een spektakel van jewelste. Er is geen kleine naam te vinden op de lineup van AMF, met op de voorgrond David Guetta, Lucas & Steve, Don Diablo en Marshmello. Ook draaien Armin van Buuren en Hardwell samen een B2B set.

Future Urban Legends

ZiggoDome | 21 oktober

Fans van Nederlandse hiphop moeten op zaterdag verplicht naar de ZiggoDome, want op Future Urban Legends komen de meest relevante urban-artiesten en -dj’s voorbij. Op de lineup staan Ronnie Flex, Boef, SBMG, SFB en nog meer van dat soort afkortingen.

Reaktor ADE

Scheepsbouwloods | 22 oktober

Hoewel Awakenings met zijn dagelijkse programmering ADE duidelijk domineert, is het niet het enige grote technofestival deze week. Reaktor sluit ADE namelijk op een passende manier af in de Scheepsbouwloods op de NDSM-werf, misschien nog wel een locatie die nog ‘Berlijnser’ is dan de Gashouder. Reaktor heeft ook enkele uitstekende dj’s uit het genre op het programma staan, zoals Speedy J, Surgeon, Luke Slater en Artefakt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws