BenQ MOBIUZ EX3415R gebogen scherm intensiveert de SimRacing ervaring

Partyscene Redactie | 5 maart 2021
gaming

BenQ, de display-expert, breidt het portfolio van haar MOBIUZ gaming display-serie uit met het EX3415R-model, een 34-inch gebogen display in 21:9-formaat. De gebogen monitor met een kromming van 1900R en een resolutie van 3440 x 1440 dompelt de kijker snel onder in de getoonde gaming-wereld. De MOBIUZ EX3415R is ideaal voor SimRacing, maar ook voor FPS en casual gaming. Het rijke geluid van het geïntegreerde treVolo geluidssysteem zorgt voor de juiste akoestiek. De nieuwe BenQ MOBIUZ EX3415R ligt eind maart in de winkels voor een adviesprijs van 999 Euro inclusief BTW.

SimRacing monitor overtuigt met zijn technische eigenschappen

Met een verversingssnelheid van 144Hz maakt de nieuwe gaming monitor een einde aan wazigheid en artefacten. De EX3415R maakt ook indruk met tal van functies die de harten van gamers sneller doen kloppen, zoals de bliksemsnelle 1ms Moving Picture Response Time (MPRT), Black eQualizer voor een betere zichtbaarheid van medespelers in donkere scènes of beeldvlakken, Color Vibrance voor kleuraanpassingen in de game waardoor tegenstanders beter te zien zijn, en AMD FreeSync™ Premium voor een vloeiende game-ervaring zonder trillingen. HDRi optimaliseert de kleuren en het contrast van de EX3415R verder, waardoor details duidelijker worden weergegeven. De speciaal ontworpen racemodus brengt buitengewone race-ervaring met heldere en stabiele weergaven. 

Indrukwekkend geluid van het geïntegreerde treVolo geluidssysteem dompelt de speler ook akoestisch onder in de gaming actie. Zo worden tegenstanders altijd uitstekend waargenomen. De nieuwe MOBIUZ EX3415R is dus perfect geschikt voor epische avonturen. De twee 2.1-kanaals high-end luidsprekers van het ingebouwde treVolo geluidssysteem (2x 2 watt luidsprekers en 5 watt subwoofer) beschikken over vijf door de gebruiker te definiëren geluidsmodi voor first-person shooters, racegames en sportgames. De DSP en luidsprekerarray zorgen voor een rijk geluid met duidelijk gedifferentieerde frequenties. Het gebogen schermontwerp verbetert de geluidservaring nog verder en bevordert een meeslepend gameavontuur. 

Extra speelruimte

Een visueel gescheiden schermgedeelte voor commentaar, het bekijken van speluitleg op YouTube of toegang tot Twitch kan worden geactiveerd door op de knop voor gesplitst scherm te drukken. De meegeleverde afstandsbediening draagt in hoge mate bij aan het gebruiksgemak van het Curved Display, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen schakelen tussen verschillende vensters en het geluid en de gamemodi kunnen aanpassen vanaf elke plek in de kamer.

Ontspannen game-ervaring

Voor een ontspannen spelervaring kan de MOBIUZ EX3415R in hoogte worden versteld en worden gekanteld voor persoonlijke zitposities, en ook zijwaarts worden gedraaid, wat ook compatibel is met alle professionele SimRacing-opstellingen. Het nieuwe model heeft ook de bewezen BenQ EyeCare functies aan boord. Deze beschermen de ogen tegen vroegtijdige vermoeidheid, zelfs tijdens lange gamesessies. TÜV Rheinland heeft de EX3415R gecertificeerd als een flicker-free™ en Low Blue Light monitor, wat de visuele ervaring voor de kijker aanzienlijk verbetert. Als aanvulling hierop past BenQ's Brightness Intelligence Plus technologie automatisch de helderheid van het scherm aan op basis van het omgevingslicht. 

Meer informatie over de nieuwe SimRacing monitor BenQ EX3415R is te vinden via de volgende link: https://www.benq.eu/nl-nl/monitor/gaming-monitoren/ex3415r.html

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws