Deejayen met je iPad met DJC-WeCAi van Pioneer

Peter Güldenpfennig | 12 april 2013
gear


De iPad gebruiken als tool voor DJ's begint met de dag aantrekkelijker te worden. Er zijn voldoende apps te vinden voor ieder soort DJ, of je nu op zoek bent naar een volledig softwarepakket voor deejaying of wat simpelere beatbox-apps om je set in te kleuren.

Een probleem waar je als DJ vaak tegenaan loopt is het verbruik van stroom door de iPad. Om de iPad op te laden moet je de connectie verbreken. Niet fijn als je de iPad als hub gebruikt voor je tracks. Pioneer levert met de DJC-WeCAi een oplossing voor dit probleem.

In feite is het heel simpel. Aan de ene kant heb je een usb-B aansluiting om op je controller aan te sluiten en aan de andere kant twee usb-A aansluitingen voor aansluiting op je iPad en op stroom. Makkelijk toch? Check onderstaand filmpje voor uitleg:

Het kabeltje komt overigens met updates voor de Djay- en Vjay-apps van Algoriddim. Deze update bevat onder andere audiorouting, waarmee je het geluid door meerdere apparatuur kunt sturen. Leuk als je tracks van meer effecten wilt voorzien bijvoorbeeld. Check de iTunes Store voor een volledige beschrijving van de updates.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws