Gear voor vinyljunkies: Pioneer Pro-Grade Turntable PLX-1000

Peter Güldenpfennig | 17 juli 2014
gear


Stiekem wist iedereen al dat 'ie kwam, want op de Musikmesse begin dit jaar toonde Pioneer de turntable al. Ook de Amerikaanse DJ QBert verraadde dat Pioneer met 'iets' bezig was. Nu is het geen geheim meer, want het bedrijf heeft de Pro-Grade Turntable PLX-1000 officieel aangekondigd. Daar mogen vinyljunkies blij mee zijn. Heel blij.

Pioneer viert hun 20-jarige jubileum in de dj-industrie en de aankondiging van de PLX-1000 is daarom ook te zien als een respectvolle knik naar het verleden.

Pioneer PLX 1000

Geen sync-knop dus, maar genoeg om de serieuze dj enthousiast te maken. De drive kent een start van 33 1/3 toeren binnen 0,3 seconden. De s-vormige toonarm is met rubber geïsoleerd, waardoor storende feedback achterwege blijft. De turntable kent een tempobereik van ±8%, ±16% en ±50%, en heeft ook een tempo reset-knop.

De rca-aansluitingen zijn verguld en de voedings-, aarde- en phonokabels zijn allemaal afneembaar. Met andere woorden: als je een goede flightcase hebt ben je good to go en sleep je de turntables overal mee naartoe. Check de videointroductie van de PLX-1000:

De Pioneer PLX-1000 is verkrijgbaar vanaf eind augustus 2014 voor een adviesprijs van 699 euro, inclusief btw.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws