Het nieuwe Rekordbox: dit is wat Pioneer van plan is

Peter Güldenpfennig | 4 augustus 2015
gear


Pioneer plaatste onlangs een interessante video van een minuut waarin performance features aangekondigd worden voor Rekordbox. Boeiend? Zeer zeker, want dat betekent dat je Rekordbox niet enkel meer gebruikt als management tool voor gebruik met je cdj's, maar de software keihard inzet voor een full fledged-performance. Hiermee gaat Pioneer direct de strijd aan met vergelijkbare software als Traktor en Serato.

Pioneer zelf deelt het gebruik van het 'nieuwe' Rekordbox in in drie dimensies: voor, tijdens en na het dj'en. Voor het dj'en gebruik je Rekordbox zoals je de software nu ook gebruikt. Je maakt playlists met de software, configureert je loops en cue's en analyseert je tracks op bpm's.

Interessanter wordt het wanneer we de features voor tijdens het dj'en bekijken. Pioneer belooft een logische, kleurgecodeerde interface voor het selecteren van tracks. Bij de nieuwe features rept Pioneer met geen woord over de tray effecten en de Serato-styled sampler die we toch echt zien op de frontpage. Heel, heel erg vet! Wat dit inhoudt weten we niet, maar het lijkt ons niet onwaarschijnlijk als deze features gepaard gaan met een serie hardware controllers van Pioneer, iets waar we nu al naar uitkijken.

Rekordbox: sampler

Tof zijn ook de features voor na het dj'en. Je hebt de mogelijkheid om je set te reviewen, bijvoorbeeld ter voorbereiding van je volgende set. Voeg kleur en commentaar toe aan je set om simpelweg een betere dj te worden.

Op dit moment loopt er een beta van de software waarvoor je je hier kunt aanmelden. Deze loopt tot ongeveer september, maar in de tussentijd verwachten we meer nieuws vanuit Pioneer over Rekordbox. Wij zijn in ieder geval extreem nieuwsgierig geworden!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws