Groene Helden! in Studio80

frank | 8 augustus 2012
headlines



UMEF, Monkey Business en Live Build slaan vrijdag 17 augustus de handen ineen om te raven voor het goede doel. Na de buitenfeesten "Paradiese am Sonntag" met o.a. Michel de Hey in Twiske Poort is het nu tijd voor een nieuwe locatie en een nieuwe naam: UMEF’s Groene Helden! Dit benefiet- en bovenal duurzame feest vindt plaats op Amsterdamse hotste hotspot Studio80 met de finest minimal, techno en tech house artiesten. Met gepaste trots presenteert de organisatie de volgende Groene Helden die overigens geheel belangeloos komen knallen: Rave je groen!
 
Zaal 1:
Shinedoe – Cocoon
Wouter de Moor – Awakenings Festival
Tim Wolff – Free Your Mind Festival
Erin – Buiten Westen
 
Zaal 2:
Ille Bitch – Extrema
Daniel Zuur & Florian Wolff LIVE – All Is One
Moritz – Gasten Zonder Grenzen
Wesdex – Mysteryland
 
Goede doelen
Zo gezegd halen we met z’n allen geld op voor goede doelen. Dit zijn Monkey Business, Live Build en UMEF. Zo help je Monkey Business met de strijdt voor de bescherming van de orang-oetan en het behoud van het laatste tropische regenwoud op Borneo en Sumatra. Dit zijn de enige twee plekken op de wereld waar de orang-oetan nu nog voorkomt. LiveBuild steunt lokaal initiatief en stimuleert water- en onderwijsprojecten in Kameroen. Op dit moment werkt Livebuild aan maarliefst 11 projecten waar schoon drinkwater en onderwijs in Kameroen centraal staan. United Music Events Foundation (UMEF) maakt evenementen groener, bezoekers bewuster en investeert in groene technologie. Dit is in het kort waar je als Groene Held een steentje aan mee draagt.
 
Go green
We houden allemaal van een feestje maar we staan niet vaak stil bij het feit dat het feesten niet altijd op en milieuvriendelijk manier gebeurt. Ook evenementenorganisaties staan hier niet altijd bij stil. UMEF pleit voor een duurzame en groene evenementenbranche en wil op een leuke toegankelijke manier bezoekers informeren en zich bewust maken dat duurzaamheid niet alleen goed voor de natuur en uiteindelijk natuurlijk jezelf, maar dat het ook helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. UMEF zet daarom ook alles in werking om Studio80 te verduurzamen tijdens Groene Helden. Enkele voorbeelden zijn; er worden geen posters of flyer gedrukt, artiesten komen uit Amsterdam en omgeving, een centraal en goed met openbaar vervoer te bereiken locatie, cradle to cradle decoratie en er wordt gebruik gemaakt van groene stroom.
 
Check ook de website voor meer info.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws