Galluzzi in het land voor twee optredens

frank | 13 maart 2013
headlines



Op donderdag 28 en vrijdag 29 maart 2013 is het tijd voor de eerste Boel op Stelten Weekender van 2013 met een boeking waar je u tegen zegt. André Galluzzi (Cocoon, DE), al tijden een van de smaakmakers van Ibiza en berucht om zijn marathon sets, heeft een gaatje gevonden in zijn drukke schema om in zowel Groningen als Utrecht de Boel op Stelten te zetten. Naast Huize Maas in Groningen zal Boel op Stelten deze keer neerstrijken in de meest toonaangevende club van Utrecht, de Poema. De inmiddels al weer bijna 40-jarige Galluzzi wordt door zijn legendarische marathon sets inmiddels in hetzelfde rijtje geschaard als iconen Sven Vath, Ricardo Villallobos en Ritchie Hawtin.
 
De geschiedenis van André Galluzzi en elektronische muziek begon al in 1987 toen hij als 14-jarige barman in een club in Frankfurt werkte en hij opeens moest invallen voor de reguliere Dj omdat deze ziek was geworden. Vanaf dat moment werd hij gegrepen door de muziek en veranderde zijn leven ingrijpend. Al snel veroverde hij het Duitse nachtleven en richtte hij zijn eigen label op, Taksi genaamd. Ook in Berlijn, toen al techno hoofdstad van de wereld, bleven zijn optredens niet onopgemerkt en hij verhuisde uiteindelijk naar Berlijn omdat hij resident werd van de legendarische Tresor, een hele eer voor de nog jonge en onbezonnen André. Hij werd al snel bekend en geliefd om zijn uitputtende marathon sets, voor sets van 10 uur draaide hij zijn hand niet om. Dat het Berlijnse nachtleven dit waardeerde bleek wel uit zijn tweede resident bij die andere vermaarde Berlijnse club, Berghain / Panoramabar.
 
André Galluzzi werd pas echt een publiekslieveling toen hij samen met Sven Vath en de zijnen het Ibiza van de 21e eeuw veroverde. En nog steeds worden de Cocoon avonden in Amnesia als een van de beste feesten ter wereld ervaren. Na het succes op Ibiza en in andere grote clubs over heel de wereld was de naam van André Galluzzi als publiekslieveling definitief gevestigd en was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zoals tegenwoordig bij veel Dj’s het geval is richtte hij zich op het produceren. Zijn eerste release ‘Albertino’, die hij samen met veteranen Guido Schneider en Florian Schirmacher produceerde, werd gelijk een monsterhit en kan zeker een van de grootste klappers van de afgelopen 5 jaar genoemd worden.
 
Na het succes van ‘Albertino’ bleef het op het gebied van produceren, mede door zijn vele boekingen, een beetje stil rond André, maar sinds hij met Dana Ruh samenwerkt kom er elk jaar weer een release uit rollen. Maar waar we André Galluzzi natuurlijk het best van kennen zijn de weergaloze optredens waarmee hij het publiek urenlang meeneemt op een trip door het muzikale spectrum zoals alleen hij dat kan. Ook in de afterhours is André Galluzzi een van de weinigen die nog zijn mannetje staat en getuige de vele crazy party pictures die op internet de ronde doen is dat zeker een prestatie. Luister hier naar een van zijn recentere sets van maar liefst 3,5 uur.
 
Voor de eerste keer sinds het bestaan van Boel op Stelten zal de dag na de editie in Huize Maas Groningen de boel nog eens dunnetjes overgedaan worden in Utrecht. In welke club deze editie zou gaan plaatsvinden hoefde niet lang over nagedacht te worden. Sinds jaar en dag is de Poema in Utrecht een van de meest toonaangevende clubs van Nederland: publiek, geluid en sfeer vind je nergens anders zoals in de Poema. Elke grote artiest heeft wel eens in deze club gestaan en daarom was de keus ook snel gemaakt, de Boel gaat op Stelten gezet worden in de Poema op vrijdag 29 maartl! Voor de line up op donderdag 28 maart in Huize Maas te Groningen is naast André Galluzzi gekozen voor de jullie welbekende Amsterdamse Carlos Valdes (Studio Soulrock) en Boel op Stelten DJ van het eerste uur Milan Meyberg (Black Box / Studio 80).
 
Wil jij voor slechts €8,- genieten van dit spektakel? Koop dan snel je Early Bird tickets voor Boel op Stelten in Groningen, slechts 150 beschikbaar!
 
Voor de line up in op vrijdag 29 maart in de Poema in Utrecht wordt nog meer uitgepakt en naast André Galluzzi zullen Carlos Valdes (Studio Soulrock), Jorn! (Boel op Stelten) en Aike & Dickson (Bla Bla, Rotzooii) zorgen voor een onvergetelijke Utrechtse avond.
 
De ticketprijs voor de reguliere voorverkoop voor Boel op Stelten in Groningen en Boel op Stelten in Utrecht is €10,-, aan te schaffen via: http://lokaaltalent.com/tickets
 
Boel op Stelten w/ André Galluzzi Weekender 
Donderdag 28 maart 2013, Huize Maas Groningen, 23.00-05.30u
Vrijdag 29 maart 2013, Poema Utrecht, 23.00-06.00u 
www.boelopstelten.nl

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws