ID&T in Amerikaanse handen

Peter Güldenpfennig | 21 maart 2013
headlines


ID&T is door een overname van driekwart van de aandelen door SFX in Amerikaanse handen gekomen. Hiermee heeft ID&T een waarde van 130 miljoen dollar gekregen.

Het is een van de grootste evenement-organisatoren van Nederland, opgericht begin jaren '90 en mede-verantwoordelijk voor de opkomst van Gabber-house met hun Thunderdome-feesten en -compilaties.

De organisatie zelf beweert dat 'het creatieve hart, waar de feesten en festivals worden bedacht en vormgegeven, volledig in Nederlandse handen blijft'.

We hopen dat ID&T hier goede afspraken over heeft gemaakt, want SFX is een organisatie die over lijken gaat. Zo heeft de organisatie van de succesvolle zakenman Robert Sillerman onlangs ook Beatport overgenomen en zijn ze in Miami op klopjacht gegaan om iedere club die ook maar iets met dance te maken heeft over te nemen.

Verder zegt ID&T directeur Duncan Stutterheim, dat deze deal ID&T kan helpen om flexibeler te reageren op nieuwe ontwikkelingen, dat de organisatie belangrijke investeringen beter kan dragen en dat ze over grotere reserves beschikken qua personeel en organisatie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws