De Most Dangerous Nederlandse Celebrities

Eveline Meijer | 1 oktober 2014
headlines


McAfee maakt sinds 2006 elk jaar een lijst van de Most Dangerous Nederlandse Celebrities. Afgelopen vrijdag vertelden we jullie hier al over via Facebook en vroegen wie er volgens jullie op nummer 1 staat. Vandaag kunnen we jullie eindelijk het goede antwoord geven en vertellen wie de winnaar is van onze wedstrijd!

Top 7

Laten we eerst jullie eigen lijstje bekijken. Volgens de lezers van Clublife Magazine staat Martin Garrix op nummer 1, Hardwell op twee en Armin van Buuren op drie. We moeten zeggen dat jullie er niet ver vanaf zitten: ze staan alledrie in de lijst. De volgorde klopt echter niet helemaal, want Armin van Buuren staat op nummer 1 en niet op 3. Dit is niet de eerste keer: ook vorig jaar stond de dj en producer op nummer 1. Maar ook op de internationale lijst staat Armin hoog: op de tweede plaats.

 

Winnaar!

McAfeeDe winnaar van de wedstrijd en de gelukkige eigenaar van de twee VIP Tickets + een diner (t.w.v. €225) voor het Amsterdam Music Festival is: Quinten Allaart! Ook is er een tweede en een derde plaats. De winnaars hiervan krijgen een pakket LiveSafe 2015 van McAfee Rick Peters en Arthuro Masters hebben dit pakket gewonnen. We hopen dat alle winnaars blij zijn met hun prijzen!

Risicofactor?

De eerdergenoemde artiesten zijn regelmatig het slachtoffer van nep-websites. Cybercriminelen maken een site met daarop bijvoorbeeld nieuwtjes over sterren. Hier vind je echter niet wat je zoekt, maar alleen malware. Met deze malware willen de criminelen je persoonlijke gegevens en wachtwoorden achterhalen. 'De meeste mensen zijn zich totaal niet bewust van de veiligheidsrisico’s die ze lopen bij het zoeken naar foto’s, video’s en andere digitale hebbedingetjes van beroemdheden', zegt Martin Pivetta, Product Manager Consumer Mobile & Small Business bij McAfee.

Nep-websites

In de Nederlandse lijst valt het op dat er alleen maar muzikanten in staan. Met zoekresultaten als 'Armin van Buuren downloads' en 'Armin van Buuren mp4' loop je een flink risico om op kwaadwillende sites te belanden. Daar heb je onder andere kans op virussen, spyware, adware, spam en phishing. Volgens het onderzoek van McAfee heb je, als je zoekt op een dj, bijna twintig procent kans om op een nep-website terecht te komen. Dit is een flink stuk hoger dan vorig jaar: toen was de kans 15,5 procent.

Bang voor dit soort nep-websites en alle gevolgen die ze kunnen hebben? McAfee heeft zeven tips voor je om virussen, spyware en andere bedreigingen te voorkomen.

  1. Pas op voor sites die je vragen video’s te downloaden voordat je ze kunt bekijken. Het is beter om voor gestreamde video’s te kiezen of te downloaden van gevestigde websites, zoals die van de publieke en commerciële omroepen.
  2. 'Gratis downloads' en 'Free downloads' zijn de meest virusgevoelige zoektermen. Bij het downloaden van bestanden loopt je gevaar om jouw computer met malware te besmetten.
  3. Bescherm smartphones en andere draagbare apparaten altijd met een wachtwoord, om te voorkomen dat je gegevens bij verlies of diefstal op straat komen te liggen.
  4. Gevestigde nieuwssites proberen je niet te verleiden met 'exclusief nieuws', om de simpele reden dat zulk nieuws er meestal helemaal niet is. Beperk je bij ‘breaking news’ tot nieuwssites die je al kent, maar blijf voorzichtig: ook vertrouwde sites kunnen aan hackers ten prooi vallen.
  5. Download nooit video’s van verdachte sites. Dit lijkt voor de hand te liggen, maar het kan toch niet vaak genoeg worden herhaald: download niets van een site die je niet vertrouwt en al helemáál geen videobestanden. De videoclips die je wilt zien zijn ook gemakkelijk op de officiële videosites te vinden, dus je hoeft er niets voor te downloaden. Als een website zegt dat je een exclusief filmpje kunt downloaden: niet doen!
  6. Als je een bericht krijgt of op een website terechtkomt waar gevraagd wordt naar creditcardgegevens, e-mailadres, thuisadres, aanmeldgegevens van Facebook of iets anders om toegang te krijgen tot een exclusief nieuwsverhaal, geef hier dan niet aan toe. Zulk soort verzoeken zijn een veel voorkomende phishing-techniek met identiteitsdiefstal als doel.
  7. Als er bij je thuis regelmatig wordt gezocht naar belangrijke gebeurtenissen en beroemdheden in het nieuws, zorg dan voor een goede bescherming van ál je pc’s, Macs, tablets en smartphones, bijvoorbeeld McAfee LiveSafe™. Hier zit ook software in die malware herkent, McAfee® Mobile Security.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws